ראשי תיירות בתי מלון האם השף הישראלי איציק מזרחי ברק ממלון וולדורף אסטוריה יכבוש את פסגת הקולינריה העולמית?
האם השף הישראלי איציק מזרחי ברק ממלון וולדורף אסטוריה יכבוש את פסגת הקולינריה העולמית?
אבי בר כתב ב: "חדשות ישראל בעסקים"22/02/2016בתי מלון, קולינריה, קולינריה מבצעים, תיירות
שף וולדורף אסטוריה ירושלים איציק מזרחי ברק ישתתף מחר (יום שלישי) בגמר התחרות העולמית של Taste of Waldorf Astoria במלון וולדורף אסטוריה במנהטן ויש לו סיכוי גדול לזכות ולהיות הישראלי הראשון שיכנס לפנתאון הקולינארי העולמי.
מחר, יום שלישי 23/02/2016, תתקיים במנהטן ניו יורק גמר התחרות העולמית Taste of Waldorf Astoria לבחירת המנה האייקונית הבאה של וולדורף אסטוריה. שף איציק מזרחי ברק ממלון וולדורף אסטוריה ירושלים הינו אחד מחמשת המאסטר שפים בעולם שהגיעו לגמר התחרות ושצופים לו סיכויים גבוהים מאוד לזכות.
לשף מזרחי מצטרף השף Joseph JJ Johnson מהמסעדות The Cecil ו Minton's, מהארלם ניו יורק ,אחד האזורים החמים ביותר בסצנה הקולינרית המקומית, המככב ברשימת השפים המבטיחים מתחת לגיל 30 של רשימת 'פורבס'.
מנת הגמר של השניים נקראת 'שבעת המינים', ןמורכבת מפילה דניס בקראסט חציל מעושן, בורגול, עשבי תיבול, רימונים וקרם טחינה.
בנוסף לצוות ברק וג'ונסון, ישתתפו השנה ארבעה מאסטר שפים נוספים מסניפי רשת וולדורף אסטוריה בניו אורלינס, אורלנדו, בייג'ין, ואמסטרדם.
השף איציק מזרחי ברק
רשת מלונות היוקרה וולדורף אסטוריה יצרה כבר כמה פנינים קולינאריות שהפכו למנות מוכרות ואייקוניות בעולם הקולינריה. בין המנות המפורסמות ביותר ניתן למנות את: Eggs benedict (ביצים בסגנון בנדיקט), Red velvet cake (עוגת קטיפה אדומה) וסלט הוולדורף הנושא את שם הרשת.
כדי להנציח את מעמדה של הרשת, כחדשנית גם בתחום הקולינריה העולמית, הוחלט לפני כשנה לפתוח במסורת חדשה בשיתוף קרן ג'יימס בירד, ארגון הבישול הוותיק והיוקרתי ביותר בארה"ב, למציאת המנה הבאה שתישא את התואר Taste of Waldorf Astoria. בכל שנה, הוחלט לבחור חמישה מאסטר שפים נבחרים מסניפי רשת וולדורף אסטוריה העולמית.
מטרת התחרות היא ליצור מנה קולינרית בלתי נשכחת. המנות המשתתפות ישפטו לפי ארבעה קריטריונים עיקריים: 1. רמת החדשנות 2. פשטות ההרכבה 3. טעם 4. הגשה. ארבעת הקריטריונים צריכים להתבצע תוך התחשבות בכך שאת המנה יוכלו להכין שפים שונים מסביב לעולם ולכן עדיף לא להשתמש בכלים מיוחדים ובטכניקות בישול מתקדמות.
המנה המנצחת לשנת 2014 היתה של מאסטר שף האנס מלה פרגולה וולדורף אסטוריה רומא שיחד עם דיויד פוסי שף מסעדת " Blackbird" משיקאגו הכינו ריזוטו שורשי סלרי א-לה- וולדורף. המנה הינה טוויסט לסלט וולדורף המסורתי, כאשר השתמשו בריזוטו – האורז האיטלקי כבסיס יחד עם מרכיבים אחרים מהסלט.
גיא קליימן מנכ"ל וולדורף אסטוריה ירושלים:" אני גאה בשף ברק על בחירתו להיות אחד מחמשת המאסטר שפים שיתחרו בתחרות היוקרתית Taste of Waldorf Astoria. זהו כבוד גדול למלון וולדורף אסטוריה ירושלים. מועמדות זו, יחד עם בחירתנו בתואר המלון השביעי הטוב בעולם והמלון טוב ביותר במזרח התיכון מרגשת מאד. אנו נמשיך לפעול למען שרות ואיכות ברמות הגבוהות ביותר, ומאחלים לשף איציק מזרחי ברק הצלחה שבוע הבא בתחרות ואת המקום הראשון בגמר".
נשיא וולדורף אסטוריה העולמית, ג'ון ונדרסלייס: "אנו גאים בשיתוף הפעולה זו השנה השנייה עם קרן ג'יימס בירד בתחרות Taste of Waldorf Astoria, תחרות שחוגגת ומטפחת את המורשת שלנו. שף איציק מזרחי ברק ממלון וולדורף אסטוריה ירושלים מביא יצירתיות, מיומנויות, עושר וכשרון אדיר ואנו כבר מחכים לטעום את מנת שבעת המינים שהמציא מזרחי ברק יחד עם השף האורח מקרן ג'יימס בירד Joseph JJ Johnson. יש להם בהחלט סיכוי לנצח".
ניתן לעקוב ולקרוא את יומן המסע של כל אחד מהמתמודדים ולצפות בדרך הכנת המנה של השפים באמצעות Facebook, Twitter, and Instagram #TasteofWaldorf
לפרטים נוספים על התחרות ועיון ברשימה המלאה:
מלון וולדורף אסטוריה בירושלים, אשר נבנה על יסודותיו של מלון היוקרה המפורסם- מלון הפאלאס שבעיר, נחשב לפרויקט המלונאי היקר ביותר בישראל עם עלות השקעה של כ- 150 מיליון דולר. במלון, אשר הינו מלון היוקרה הבינלאומי היחידי בירושלים, 226 חדרים, מתוכם 29 סוויטות, אולם נשפים מפואר, חדרי ישיבות משוכללים, מסעדות גורמה ואזורי ישיבה מעוצבים.
קרן ג'יימס בירד נוסדה בשנת 1986 במטרה לקדם את אמנות הבישול באמריקה ועל-מנת להעניק מלגות לכשרונות מבטיחים בשדה האוכל, הכל כדי לתמוך במסורת הקולינרית האמריקאית – אותה בירד עזר ליצור. ג'יימס בירד המנוח היה שף וסופר אוכל אמריקאי. הוא היה הדמות המרכזית בהתהוות ובמיסוד זהות המטבח האמריקאי אנין-הטעם. קרן ג'יימס בירד משתתפת במגוון אירועים ותוכניות שמטרתם לחנך, לעצב ולהוות השראה לתרבות הקולינרית בארה"ב. הקרן מעניקה מידי שנה פרסים הנחשבים "לפרסי האוסקר של תעשיית האוכל", לשפים, עיתונאים וכותבי ספרים בתחום הקולינריה. לפרטים נוספים על קרן ג'יימס בירד Facebook, Twitter and Instagram
כדי לבצע הזמנה במלון וולדורף אסטוריה בירושלים או להתרשם מרשת המלונות של רשת וולדורף אסטוריה בעולם ניתן לבקר באתר: www.waldorfastoria.com