זהירות סופגניות יכולות להיות מסוכנות !
הסופגניות אמנם מתוקות וטעימות – אך מצד שני, מדי שנה יש עשרות מקרים של ילדים ומבוגרים שנחנקו תוך כדי אכילת סופגנייה.
ד"ר בני רביב מנהל המחלקה ליחידה דחופה במרכז הרפואי לגליל: "אני ממליץ להורים להשגיח במיוחד על תינוקות וילדים עד גיל 5 בעת אכילת סופגניות ומזהיר גם מפני התופעה של חימום סופגניות במכשירי המיקרוגל – הריבה בסופגנייה מגיעה לטמפרטורה גבוהה ועלולה לגרום לכווייה".
חג החנוכה הוא חג שמח וטעים ועפ"י סקרים קרוב ל-80% מהישראלים אוכלים סופגניות בחג , אך מדי שנה יש עשרות מקרים של מבוגרים ובעיקר ילדים שנחנקים מאכילת סופגנייה.
ד"ר בני רביב – מנהל המחלקה ליחידה דחופה (חדר מיון) במרכז הרפואי לגליל מציין, שבשל התופעה הנ"ל הורים צריכים להקפיד על אכילת סופגנייה ע"י תינוקות וילדים עד גיל 5 , ומומלץ לחתוך את הסופגנייה לחתיכות קטנות ולהשגיח על הילדים בעת אכילת הסופגנייה.
ד"ר רביב מציין עוד, שרבים בוחרים לחמם את הסופגנייה במכשיר מיקרוגל אך יש לזכור שבשל העובדה שבעת חימום הריבה בסופגנייה מגיעה לטמפ' גבוהה ויש חשש לגרימת כוויות בפה בעת אכילת הסופגנייה.