כותרות אחרונות
Search

השף והדיאטן אושר אידלמן יוביל את הפעילות הקולינרית של המותג "טונה סטארקיסט" בשנת 2016

שיתוף פעולה חדש של טונה סטארקיסט: השף אושר אידלמן יוביל את הפעילות הקולינרית של המותג בשנת 2016

השף והדיאטן אושר אידלמן, המככב בשנה האחרונה בתכניות אירוח ובישול שונות, חבר למותג הטונה המוביל בישראל – "טונה סטארקיסט" ויוביל את מגוון הפעילויות הקולינריות שמקיים המותג.

בשנתיים האחרונות ערך המותג טונה סטארקיסט עשרות סדנאות קולינריות לקהל מקצועי כדי לחשוף אותם למגוון פתרונות לארוחה מזינה ומגוונת. בסדנאות אלו משתתפים מדי חודש דיאטנים ותזונאים, שנחשפים לרזי הבישול הבריא עם טונה מקופסה. בחברת סטארקיסט הוחלט שבשנת 2016 יוביל השף אידלמן את הפעילויות הקולינריות של המותג לקהל המקצועי, כמו גם לקהל הרחב. פעילויות אלו יכללו בין היתר – סדנאות בישול, תכנים כתובים ומצולמים, ירידי אוכל ושיתופי פעולה סביב עולם הקולינריה הבריאה.

osheridelman 3

צילום: ניר עצמון

השף אושר אידלמן חי 7 שנים באוסטרליה, שם ספג את סגנונות המטבח המקומיים שהושפעו מסגנונות אסייתים ואירופאים. לאחר שחזר לישראל עם המידע שצבר, עשה תואר ראשון בתזונה ותואר ראשון כטכנולוג מזון, ומיקד את פעילותו המקצועית בפיצוח הקשר שבין  מזון איכותי ובריא לבין מזון טעים, או כמו שהוא קורא לזה: "לעשות אושר בצלחת".
דגנית אשד-פרישקו, מנהלת השיווק של טונה סטארקיסט: "האג'נדה של השף המוכשר אושר אידלמן בנוגע לבריאות ואיכות המזון הולמת מאד את זו של טונה סטארקיסט. אנחנו מאמינים ששיתוף הפעולה המקצועי בינינו יביא ערך מוסף גבוה מאד לקהל הדיאטנים והתזונאים בישראל, לחובבי קולינריה, ולמשפחות ששואפות לבסס את המטבח שלהן על בישול ביתי, טבעי, מגוון ומזין".

באתר האינטרנט של טונה סטארקיסט למעלה מ-200 מתכונים בהם מככבת טונה מקופסה, ביניהם מתכוני פסטות, ממולאים, קציצות, תבשילים, מאפים ועוד.

מתכון של קובה טונה במרק עגבניות שום ועשבי תיבול; מנה זו מכילה ירק, חלבון ופחמימה ומהווה ארוחה מלאה ומשביעה רק ב-280 קלוריות למנה.

5 מנות (3 יח' קובה לכל סועד)

למילוי הקובה

2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% שומן בטעם טבעי (מסוננות)

2 כוסות בצל קצוץ דק

2/3 כוס ענפי סלרי קצוצים

1 כף שמן

1/2 כפית בהרט

1/3 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח

 

osheridelman 2

צילום: ניר עצמון

למרק

5 שיני שום כתושות

1 כוס עלי נענע

1 כוס דחוסה עלי כוסברה

6 כפות רסק עגבניות

7 כוסות מים או ציר ירקות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית בהרט

1/2 כפית פלפל שחור

קורט סוכר

1 כף שטוחה מלח 

בצק לקובה

2 כוסות סולת

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן

כ-1 כוס מים

אופן ההכנה

  1. להכנת המילוי: מחממים סיר קטן, מוסיפים שמן, בצל וסלרי ומאדים עד שהבצל שקוף. מוסיפים תבלינים ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים לטונה המסוננת, מערבבים היטב ומגלגלים כדורים קטנים (בקוטר 2 ס"מ) ומקפיאים.

  2. להכנת המרק: לתוך סיר רחב מוסיפים שמן ושום ומדליקים להבה בינונית. לאחר כ-2 דקות מוסיפים פפריקה, בהרט ורסק עגבניות וממשיכים לטגן ולגרד את התכנית.

  3. מוסיפים מים, סוכר, מלח, פלפל שחור, כוסברה ונענע. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-20 דקות.

  4. להכנת הבצק: מערבבים סולת ומלח בקערה, מוסיפים שמן בבת אחת ומערבבים. כעת מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עד אשר נוצר בצק רטוב ודביק. מכסים ומאפשרים לבצק לנוח 5 דקות.

  5. מרטיבים את כפות הידיים במים, משטחים על כף היד כדור קטן של בצק, מניחים במרכזו את כדור הטונה הקפוא ועוטפים אותו עם הבצק אשר בשוליים. חוזרים על פעולה זו עם כל כדורי הטונה.

  6. מוסיפים את כל הקובות לתוך המרק ומבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות.

 

ערכים תזונתיים למנת הגשה אישית (3 קובות)

אנרגיה (קק"ל)

פחמימות (גרם)

חלבון (גרם)

שומן (גרם)

שומן רווי (גרם)

נתרן (מ"ג)

סיבים    תזונתיים          (גרם)

280

34

13

11

0.8

428

1

המתכון באדיבות טונה סטארקיסט.

למידע ולמתכונים נוספים: www.starkist.co.il