צילום: יח"צ
COFFE OUT – TEA IN
חברת "הולנדיה" יוצאת במהלך חדש לקידום אורח חיים בריא ושינה איכותית בקרב לקוחותיה.
תגיש מעתה באולמות התצוגה שלה תה וחליטות צמחים הידועים בסגולות התירפוטיות והמרגיעות שלהם, במקום קפסולות קפה שלא יוגשו עוד ברשת.
מדובר בשיתוף פעולה מקורי וייחודי עם חברת "Te" הישראלית יצרנית בוטיק של תה וחליטות צמחים.
שתייה מרובה של תה מסייעת בהאטת תהליכי ההזדקנות, הרס תאים בגוף, ניקוי רעלים ולכן מפחיתה סיכון למחלות רבות כגון : סרטן מחלות לב מחלות קוגניטיבות כגון אלצהיימר, פרקינסון, דלקת פרקים ועוד… לפי הרפואה הסינית תה ,למרות ששותים אותו חם, הוא משקה “מקרר” (במיוחד התה הלבן) ולכן מסייע בהורדת חום!.
מומלץ בחום לצרוך תה איכותי לפני השינה ובכך לזכות בשינה טובה ורגועה.
חברת "הולנדיה" המתמחה במערכות שינה מתקדמות חברה לחברת "Te" יצרנית בוטיק של תה וחליטות צמחים ותציע מעתה ללקוחותיה בסניפי הרשת השונים ברחבי הארץ תה מרגיע כחלופה למשקאות הקפה שהוגשו עד כה.
המהלך הזה הוא חלק אינטגרלי מאסטרטגיית קידום אורח החיים הבריא של "הולנדיה", המובל על ידי אבי ברססט, מנכ"ל החברה ונציג ארגון השינה העולמי בישראל. בשנים האחרונות נעשו מהלכים שונים על ידי החברה הישראלית לקידום אורח חיים בריא ויצירת מודעות סביב החשיבות של שינה איכותית ובהם: הוצאה לאור של 3 ספרים העוסקים בחשיבות השינה: "לילה טוב במתנה", "נאפ -סוד השינה המושלמת" ו"ילדים, עכשיו לישון!".
עוד הקימה החברה את התנועה למען שנת הנאפ – לקידום נפנופ הצהריים, והחדרת קפסולות שינה למקומות עבודה מתוך הבנה שתנומת צהרים קצרה של עד 20 דקות יכולה לייצר בוסט משמעותי לערנות וליעילות העובד. כמו כן, מידי שנה בחודש מרץ מובילה "הולנדיה" את אירועי יום השינה העולמי בשיתוף פעולה עם ארגון השינה העולמי, במסגרתו מתקיימות פעילויות שונות ומתפרסמים מחקרים רפואיים התומכים בחשיבות השינה באספקטים הפיזיים והקוגנטיביים שלה ומונגש לציבור מידע רב וחדשני בנושא.
כחלק מאסטרטגיה זו משיקה "הולנדיה" בשיתוף פעולה עם חברת "Te", מותג הפרמיום הישראלי בתחום התה והחליטות, 3 סוגים של תה וחליטות מיוחדות, שיוגשו ללקוחות בסניפים השונים של הרשת. התה והחליטות השונות יחליפו את קפסולות הקפה, שלא יוגשו עוד ברשת.
אבי ברססט מנכ"ל ה"הולנדיה": "אנו חותרים כל העת להשלים את חוויית הלקוח שלנו בסניפי הרשת ובהמשך בבית הלקוח לאחר רכישת מוצרי החברה, באופן שיחבר אותו בצורה מושלמת לערכי המותג שלנו. חרטנו על דגלנו את קידום אג'נדת אורח החיים הבריא ושינה איכותית והחיבור לחברת "Te", יצרנית בוטיק ישראלית של תה וחליטות צמחים הוא המשך טבעי של האג'נדה שלנו".
השקת התה וחליטות הצמחים תחת המותג "הולנדיה" משלימה חוויה חושית כוללת המוענקת ללקוחות החברה ומעתה היא גם תציע להם, בנוסף על המוצרים האיכותיים: מיטות, מזרנים מערכות שינה מתכווננות וקו ניחוחות מותאם לחדר השינה, גם חוויית טעמים שתסייע להם להרגיע את הגוף והנפש ולייצר מצבים של רגיעה, הורדת מתחים וסטרס לאורך היום ולתמוך בתהליכים טבעיים ובריאים של הגוף.
ברשת יוגשו חליטת מיינד תה, תה איורוודי כורכום וקינמון (אנטי דלקתי) ותה לבן באריזות ממותגות תחת השם "הולנדיה". סוגי התה הללו הותאמו ל"הולנדיה" בשל סגולותיהם התירפוטיים והמרגיעים ולקוחות "הולנדיה" יזכו לקבל הסבר מפורט על כל סוג תה וחליטה.
על פיור תה:
חברת "Te" היא יצרנית תה וחליטות צמחים פרימיום המביאה את עולמה המופלא, החווייתי והאיכותי של תרבות התה והחליטות. עוד משחר ההיסטוריה, נקשר כוחו של הגוף לרפא את עצמו בפלאי צמח התה. התה הוא המשקה המבוקש והנפוץ בעולם, הומצא בסין והתפשט לעולם כולו. שתיית תה היא אמנות של ממש, המזמנת חוויה המענגת את הגוף והנפש ומהווה חיבור חובק עולם דרך הרמוניה מושלמת של טעמים, ניחוחות וצבעים.
הטבע – התרופה הטובה ביותר לגוף ולנפש:
ב- Te מאמינים כי הטבע הוא התרופה הטובה ביותר לגוף ולנפש. החברה פתחה מגוון של חליטות טבעיות לחלוטין, ללא כל תוספות, המשלבות צמחי מרפא, עשבים, פרחים, פירות וזרעים. כל אחד מהמרכיבים תורם את טעמו ותכונותיו הבריאותיות.
אחרי 10 שנים של מחקר ואהבה לתה, איתרה החברה את מטעי התה האיכותיים בעולם ומקפידה על גידול טבעי וקטיפת העלים בעבודת יד, תוך בחירת העלים הנמצאים בשיא בשלותם, בדיוק בזמן בו הם עשירים בארומה הטבעית ונושאים איתם את הטעמים האותנטיים הייחודיים לכל זן. גידול התה נעשה בשיטת “From Field To Cup" – מהמטע לספל.
בכל אריזה של "פיור תה" נמצאים העלים המובחרים ביותר, שלוקטו מזן אחיד, נקטפו ונארזו בטכניקה מיוחדת השומרת על הטעם והארומה הטבעית שלהם, ללא כל תוספי טעם, ריח וצבע, על מנת להעניק ללקוח הזדמנות ייחודית ליהנות מאומנות התה במיטבה.
שמעון שרבף – טועם תה מקצועי:
לפני עשור החל שמעון שרבף, שמכיר ומנוסה באסיה, במסע לאיתור מטעי התה המתאימים לו באזורים שונים באסיה, אפריקה ודרום אמריקה תוך עבודה צמודה עם מגדלי התה המקומיים, החל מבחירת סוגי התה והצמחים השונים שיגודלו ונמשך בפיקוח על היבול והקטיף הידני, העברתו לבתי יישון, התססה ואריזה בצמוד למטעים. מעטים בעולם יודעים לעשות תהליך מסוג זה הדורש בניית אופרציה ומעורבות בכל פרט, כולל ליהוק, גיוס ויכולת עבודה צמודה עם המגדלים מומחי התה, טועמי התה ונטורופתים. כל זאת בכדי להשיג תה באיכות המעולה שעליו אנחנו מתחייבים.
שמעון שרבף הקים מפעל בצפון שאליו נשלחים חומרי הגלם ובו בוררים, מנקים, שוקלים ואורזים את התה. במפעל מועסקים אנשים עם מוגבלויות בתהליך הסופי של האריזה.
ל"פיור תה" יש מרכז מבקרים בבית אלפא, שם הם מארחים קבוצות ויחידים ומסבירים על תהליך הפקת התה והחליטות, ההבדלים בין הסוגים השונים וטועמים ממגוון סוגי התה והחליטות שלהם. הרשת מעסיקה הרבליסטים – אנשי מקצוע שיודעים לשייך כל תה וכל חליטה לצורך גופני כלשהו.
איפה הקפאין שלי? באדיבות חברת "Te":
רוב האוכלוסיה התרגלה לשתות קפה כדי להעלים עייפות, כאבי ראש וחוסר מוטיבציה במהלך היום, אולם טיפין טיפין מתעצמת נוכחותם של אלו שהחליפו את הקפה בספל תה מרגיע. תכולת הקפאין בקפה גבוהה יותר (בין 90-200 מ"ג לכוס) והיא עוזרת לכווץ כלי דם במוח, להפחית מגרנות וגם עייפות, לעומתו התה (בין 25-37 מ"ג לכוס בתה הירוק והאולונג) עוזר להירגע ולהילחם ברדיקלים חופשיים בגוף .
התה עשיר בנוגדי חמצון (פוליפנולים) וברכיבים בעלי פוטנציאל למאבק בסרטן ומניעתו ונחשב בעל תכונות תרפויטיות ומרגיעות. פוליפנולים נמצאים במיוחד בתה ירוק ועדיף לשתות תה חם (לא רותח מומלץ על 60 מעלות) ולא קר. נוגדי החמצון הללו מגינים על הגוף מהנזק שגומרים לו הרדיקלים החופשיים.
שתייה מרובה של תה מסייעת בהאטת תהליכי ההזדקנות, הרס תאים בגוף, ניקוי רעלים ולכן מפחיתה סיכון למחלות רבות כגון : סרטן מחלות לב מחלות קוגניטיבות כגון אלצהיימר, פרקינסון, דלקת פרקים ועוד. לפי הרפואה הסינית תה ,למרות ששותים אותו חם, הוא משקה “מקרר” (במיוחד התה הלבן) ולכן מסייע בהורדת חום!.
קפה ״והתרסקות״ לעומת תה ואנרגיה בת-קיימא לאורך זמן:
למה קפה והתרסקות הולכים טוב ביחד? קפה ו״התרסקות״ הולכים יד ביד.
קפה מייצר באופן זמני אנרגיה וערנות על ידי חסימת קולטני האדנוזין במוח וגורם לו לקחת קפאין במקום אדנוזין. אדנוזין הוא מולקולה שחיה באופן טבעי במוח ומייצרת תחושת עייפות. החסימה מתבצעת על ידי הדמיון המבני ההדוק של הקפאין ושל אדנוזין. בעוד שמולקולות הקפאין נקשרות לקולטני אדנוזין, אדנוזין הולך ונבנה בצד.
“ההתרסקות” הידועה לשמצה מגיעה כאשר הקפאין עוזב את הגוף. פחות קפאין פירושו יותר אדנוזין. רמות גבוהות של אדנוזין מפגיזות את המוח ומדחיקות את אחד מהממריצים הטבעיים של המוח, דופמין, מה שבתורו גורם לעייפות.
בניגוד לקפה, תה ירוק ושחור מכילים קטצ’ינים, פלבנואיד ונוגדני חמצון שעובדים יחד בכדי להביא לתוצאה יותר יעילה. הוכח כי catechins בתה משחרר לאט את הקפאין במקום להשתחרר בבת אחת, בעוד שמרכיב אחר בתה – L-Theanine מרגיע את הגוף ומנטרל את ההשפעות הקשות של הקפאין מבלי להפחית את האנרגיה. המשמעות היא אנרגיה בת-קיימא שלא תיעלם בעוד מספר שעות.
על סוגי התה שיוגשו בהולנדיה:
חברת "Te" פתחה עם הנטורופטים שלה מגוון של חליטות טבעיות לחלוטין, טעימות ובריאות, ללא כל תוספים, המשלבות צמחי מרפא, עשבי תיבול, פרחים ופירות. כל אחד מהמרכיבים תורם בטעמו ובתכונותיו הבריאותיות הרבות. את החליטות ניתן לשתות כמשקה חם או קר.
- חליטת מיינד תה:
רכיבים: סרפד, קמומיל, עלי מנטה, תה ירוק, ג'ינג'ר, גדילן מצוי.
חליטה מרגיעה ומרעננת 100% טבעית.
גדילן מצוי: עשיר בנוגדני חמצון ומיטיב עם חילוף החומרים של הסוכר והשומנים בגוף.
סרפד: תורם לתפקוד תקין של מערכת הלב וכלי הדם. תורם לחסינות הטבעית של הגוף ומשפיע על חיזוקו. מכיל ויטמינים רבים, ברזל, סידן וכלורופיל.
ג'ינג'ר: תורם לחיזוק מערכת הלב, כלי הדם ודרכי הנשימה.
פרח הקמומיל: ידוע כמקל על מערכת העיכול, כאבי בטן וראש, מסייע לשינה טובה ורגועה בלילה, מקל על מצבי חרדה ומשרה תחושת רוגע.
- חליטה איורוודית כורכום וקינמון (אנטי דלקתי):
רכיבים: כורכום, ג׳ינג׳ר, קינמון, קליפות תפוז, גרגירי פלפל אדום , ללא קופאין.
יתרונות בריאותיים: כמו תבלינים רבים, לכורכום יש היסטוריה ארוכה של שימוש ברפואה המסורתית. מקורו בשורש של צמח הגדל בהודו ובאזורים אחרים בדרום מזרח אסיה. כורכום ידוע גם כבעל נוגדי חמצון ואנטי דלקתי.
המרכיב הפעיל העיקרי של הכורכום וזה שמעניק לתבלין את צבעו הצהוב האופייני הוא כורכומין.
הכורכומין זכה לתשומת לב עולמית בזכות יתרונותיו הבריאותיים המרובים. מחקרים מראים כי כורכומין יכול לסייע במצבים חמצוניים ודלקתיים, תסמונת מטבולית, דלקת פרקים, חרדה והיפרליפידמיה. כורכומין עשוי לעזור גם בדלקת הנגרמת על ידי פעילות גופנית וכאבי שרירים, ובכך לשפר את ההתאוששות ואת הביצועים אצל ספורטאים.
- תה לבן
תה לבן מוקפד ורענן הגדל ונקצר כמעט באופן בלעדי עבור"Te". עלי התה נקטפים אך ורק באביב, בצאת הניצנים של צמח הקמליה הסיני, כאשר הם מכוסים בפלומה לבנה ומכאן שמו.
בתהליך הפיכתם לעלים, מאפשרים לניצני ועלי הצמח לקמול לאור שמש טבעי, מהלך המעניק את טעמו העדין והנקי של התה הלבן. התה הלבן גדל באופן מוקפד וטבעי בשדות פרטיים שנבחרו על ידי החברה: מהעלים הנקטפים בקטיף ידני מכינים את חליטות התה הלבן של "Te" המאופיינות בצבעי צהוב/אדום בהיר ובטעם מתקתק ייחודי. התכונות הבולטות של התה הלבן של "Te" הן כמות הקפאין הנמוכה שהוא מכיל והעובדה שהוא עשיר בוויטמין C החיוני לבריאות.
יתרונות בריאותיים: כיום, כולם, מהשפים ועד חוקרי רפואה ומדענים משבחים את טעמו של התה הלבן ואת היתרונות הבריאותיים המיוחסים לו. תה לבן מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון, פוליפנולים, פלבנואידים וטאנינים. יתרונות תזונתיים אלו משפיעים לטובה על בריאותנו. תה לבן הוכח במחקרים כמגן על הגוף מפני מחלות מסוימות ומפחית את הסיכון לסרטן והפרעות לב וכלי דם. יש לתה הלבן תכונות אנטיבקטריאליות טבעיות, מסייע בירידה במשקל ויכול להפחית את הכולסטרול הרע. כמה מחקרים מראים כי תה לבן עשוי להגביר את ההשפעות נוגדות החמצון של אברי הגוף, ולהגדיל את הפלזמה. בגלל האחוז הגבוה של נוגדי חמצון, תה לבן יכול גם לעזור לתקן ולתחזק את העור ולהגן מפני השפעות אור אולטרה סגול. מחקרים הראו כי צריכת תה לבן מחזקת את מערכת החיסון ויכולת להרוג וירוסים וחיידקים הגורמים למחלות בגוף, כמו סטרפטוקוק ודלקת ריאות.
תה לבן וקפאין: כוס תה לבן יכולה להכיל כשישה מיליגרם קפאין (לעומת 80 עד 200 מיליגרם בכוס קפה). בגלל שבתהליך הייצור אין חמצון של התה, זמן חליטה קצר וכמות קפאין נמוכה. התה הלבן בעל חומציות נמוכה בהשוואה לתה שחור וקפה.
איך לשתות תה לבן? מומלץ לשתות תה לבן בבוקר או אחר הצהריים. התה הלבן של "Te" מגיע בכדורים המתאימים לחליטה ישירה בקנקן. כדורים אלו מוכנים באידוי ובעבודת יד, באופן זה העלים נשארים בשלמותם והתה שומר על איכותו המקסימלית. כל כדור מכיל כ-6 גר׳. את התה הלבן טעים וטוב לשתות גם כתה קר. מומלץ לחלוט את התה 2-3 דק, ולהוציא את החליטה מהמים. במידה ומשאירם את החליטה במים, התה יכול להפוך מריר. מומלץ לא להמתיק. באותה החליטה ניתן להשתמש 2-3 פעמים.