חברת הסטארט אפ הישראלית " "MILKIT חתמה הסכם ייצוא ראשון של מערכת "מילקיט" לרשת בתי הקפה "סטארבקס" בצ'כיה.
חברת הסטארט אפ הישראלית " "MILKIT שפיתחה פטנט למזיגת חלב לשוק המוסדי בענף הקפה, חתמה הסכם ייצוא ראשון של מערכת "מילקיט" לרשת בתי הקפה "סטארבקס" בצ'כיה.
בפיתוח מיזם "מילקיט" השקיעה קבוצת אנשי עסקים ישראלית בראשותו של אסף בלנק 4 מיליון ₪.
שווי העסקה של התקנת מתקן "מילקיט" ברשתות קפה בצ'כיה ובסלובקיה כ-2.5 מיליון יורו בשנה.
אסף בלנק, מנכ"ל חב' "מילקיט" מציין : בשלב הראשון החברה תתקין את המערכת בסניף הראשי של "סטארבקס" בפראג. לרשת "סטארבקס" 36 סניפים בפראג ובסה"כ 26,000 סניפים ברחבי העולם.
חב' הסטארט אפ הישראלית, MILKIT" "שפיתחה פטנט ייחודי בתחום מזיגת החלב לשוק המקצועי בענף הקפה, בתי קפה, מסעדות בתי מלון ,בתי קפה, חברות ומפעלים גדולים התקינה עד כה בכ- 140 רשתות בתי קפה בישראל, חתמה לראשנה הסכם ראשון להתקנת המערכת ברשת בתי הקפה "סטארבקס" בצ'כיה.
בשלב הראשון הותקנה מערכת "מילקיט" בסניף הדגל של "סטארבקס" בפראג בשיתוף פעולה עם מחלבת BOHEMILK מצ'כיה, הנחשבת למובילה בתחומה בשוק החלב בצ'כיה ובסלובקיה, בצ'כיה יש לרשת "סטארבקס" 36 סניפים בצ'כיה ובעולם רשת" סטארבקס" מונה 26,000 אלף סניפים.
אסף בלנק מנכ"ל חברת "מילקיט" מציין: "הכניסה לשוק הצ'כי פותחת לחברה אופציה להתקנת אלפי מתקני "מילקיט" ברשתות קפה בצ'כיה וסלובקיה במחזור כספי של כ- 2.5 מליון יורו בשנה.
במקביל החלה חב' "מילקיט" בסבב גיוס שני של משקיעים במסגרתו היא מתעדת לגייס 2 מליון דולר לטובת המשך פיתוח המוצר וכניסה לשווקים חדשים ברחבי העולם .
"מילקיט" שבפיתוחו וייצורו הושקעו 4 מיליון שקל:
* חוסך לפחות 8% בצריכת החלב.
* חוסך עד 3% בפחת החלב עקב צמצום פחות הקפה
* חוסך עד 4 שניות בממוצע בהכנת כוס קפה (חוסך כ-20% מזמן הכנת כוס קפה בממוצע),כאשר הכנה מהירה של קפה מצמצמת תורים ומייעלת את העבודה בשעות השיא.
* "מילקיט" מפחיתה משמעותית את הוצאות האנרגיה בבית העסק , בשרשרת האספקה ובמחלבה עצמה.
* שקיות החלב של "מילקיט" (כ-15 ליטר כל שקית) מפחיתות ב85% את כמות האשפה שחלב מייצר.
* מילקיט מפחית באופן משמעותי את הזיהום הסביבתי בענף הכנת הקפה.
המכשיר מאפשר לבעלי העסקים בקרה מלאה על צריכת החלב ואיכותו ומעלה את האיכות והכמות של ההקצפה של החלב. "מילקיט" עומד בסטנדרטים של היגיינה גבוהה ביותר, ומנוטר ע"י ה"מכון למיקרוביולוגיה" בנשר. ,המכון המוביל בישראל בבדיקות איכות מיקרוביולוגיות בתעשיית המזון.
המנכ"ל ואחד המייסדים הוא היזם אסף בלנק, בעל ניסיון רב בתחום המסעדנות ורשתות בתי הקפה (רשת אספרסו בר, מסעדת ליליות, מסעדת טרסה)וקבוצה משקיעים ביניהם חנוך ברקת (קרן דואליס, לשעבר מנכ"ל אייפקס) ניל כהן (קרן סקיי)מעיין כאהן [לשעבר ארקפה ואספרסו בר] , חברת פל-רם מערכות שתייה , ומשקיעים נוספים.