כותרות אחרונות
Search

חברת "עוף טוב" מעניקה לקראת חג הפסח מתכונים מומלצים לארוחת החג

 

חברת "עוף טוב" מעניקה  לקראת  חג הפסח מתכונים מומלצים לארוחת החג.

המתכונים קלים להכנה , טעימים , מרשימים ומתאימים מאד לאווירת החג:

 

of tov 13

צילום- דן פרץ

מרק עוף אמיתי:

8 סועדים

בשוק:

 1 עוף שלם

12 כנפי עוף

6 גזרים

1 שורש סלרי

2 שורשי פטרוזיליה

2 בצלים

5 גבעולי סלרי על עליהם

1 עגבניה בשלה

5 עלי דפנה

10 גרגירי פלפל אנגלי

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור שמיר

4 ליטר מים

מלח

פלפל שחור גרוס

במטבח:

שוטפים היטב את העוף תחת מים זורמים, מעבירים לסיר הבישול ויוצקים מעל את המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבישול בבעבוע עדין. מסירים את הקצף והשומן שעולים בעזרת כף ומבשלים כעשר דקות נוספות עד שלא מופיע יותר קצף.

קולפים את ירקות השורש, חוצים ומוסיפים לסיר יחד עם גבעולי הסלרי, העגבניה, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ופלפל שחור. מכסים חלקית ומבשלים כשעתיים. מוסיפים את צרורות הפטרוזיליה והשמיר ומבשלים כרבע שעה נוספת. הירקות והעוף מפרישים מלח במהלך הבישול ולכן מוסיפים את המלח רק בסופו, טועמים ומתקנים תיבול.

מוציאים את העוף והכנפיים מן המרק, מפרקים את הבשר מן העצמות ומחזירים אותו אל הסיר. מגישים חם-חם, עם שקדי מרק או כופתאות.

 

of tov 14

צילום- דן פרץ

סלט עוף וצנוניות

ל-4 סועדים

בשוק:

לעוף:

½ קילוגרם חזה עוף

רבע כוס שמן זית כתית מעולה

מיץ מחצי לימון

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

לסלט:

15-20 צנוניות

3 עגבניות בשלות ואדומות

1 לימון קטן ויפה

6 גבעולי בצל ירוק

4 גבעולי כוסברה (לא חובה)

מלח  אטלנטי

פלפל שחור גרוס

במטבח:

חותכים את חזה העוף לנתחים המתאימים לנגיסה ומעבירים לקערה. יוצקים על הנתחים את שמן הזית והלימון ומתבלים במלח ובפלפל שחור בנדיבות. מחממים מחבת ברזל ללא שמן עד שהיא לוהטת ממש ומעבירים אליה שתי כפות בלבד מן הנתחים כדי שלא לקרר אותה. מקפיצים אותם במחבת בעזרת כף עץ עד שהם מוכנים ומקבלים צריבות זהובות ומעבירים לצלחת. חוזרים על הפעולה עם יתר העוף.

בינתיים מכינים את הסלט: שוטפים את הצנוניות, פורסים אותן לרוחבן לפרוסות דקות ברוחב 2-3 מ"מ, חותכים את העגבניות לרבעים ופורסים לרוחב ומעבירים הכל לקערה. שוטפים היטב את הלימון, מחלקים לרבעים לאורך ומסלקים את הגרעינים. פורסים שניים או שלושה מהרבעים לפרוסות דקיקות ומוסיפים לסלט.  קורעים את גבעולי הבצל הירוק לפיסות באורך 2 ס"מ ביד, מפרידים את עלי הכוסברה ומוסיפים גם אותם לקערה.

מוסיפים את פיסות העוף אל קערת הצנוניות והלימון, מתבלים בעוד מעט מלח ופלפל ויוצקים מעל שתי כפות שמן זית. מערבבים קלות ומגישים מיד בקערות אישיות עם כוס יין לבן וקר.

of tov 15

צילום- דן פרץ

פסטרמה הודו מתובלת

4 סועדים

 בשוק:

למשרה:

1  ליטר מים

 ¼ כוס (50 גרם) מלח

¼  כוס (50 גרם) סוכר חום

מיץ מחצי לימון

6 עלי דפנה

10 גרגירי פלפל אנגלי

1 כפית צ'ילי מתוק

1/2 מחזה הודו נקבה שלם במשקל 1 קילוגרם

לציפוי דבש ופפריקה:

5 כפות גדושות דבש

1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן

1 כף פלפל שחור גרוס

לציפוי קפה:

*מוסיפים 2 מנות אספרסו לתערובת המשרה ולא משתמשים בצ'ילי המתוק.

2 כפות דבש

5 כפות שמן תירס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף פולי קפה גרוסים

במטבח:

מחממים בסיר את כל חומרי המשרה עד לרתיחה, מסירים מן האש ומצננים. מניחים את נתח החזה בתוך כלי עמוק ויוצקים מעל את נוזל המשרה כך שיכוסה היטב מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך עשרים וארבע שעות ולפחות ללילה שלם.

מוציאים את הנתח מן המשרה ומניחים לו לעמוד בטמפרטורת החדר למשך שעה.

מחממים תנור ל-250 מעלות.

לציפוי דבש ופפריקה:מחממים את הדבש והפפריקה בסיר קטן עד שיתאחדו במרקם ובצבע.

לציפוי קפה: מחממים את הדבש, השמן, הפלפל השחור ופולי הקפה עד שיתאחדו במרקם ובצבע.

מניחים את הנתח על גבי רשת תנור ומתחתיה מגש שיאסוף אליו את הנוזלים המטפטפים. מברישים מעל את חומרי הציפוי. יוצקים שתי כוסות מים רותחים אל התבנית שמתחת ומכניסים לתנור. צולים כשש דקות מכל צד, מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וצולים כחמישים דקות נוספות.

מגישים את הפסטרמה כשהיא חמימה אך לא לוהטת, ממתינים בערך כ-20 דקות שתצטנן. פורסים דק ומגישים עם חרדל, מלפפונים חמוצים ופרוסות לחם כשר לפסח.

 

בתאבון וחג שמח!