כותרות אחרונות
Search

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה פסטה ייחודית המיובאת מאיטליה

"תבואות" משיקה פסטה אורגנית חדשה – פטוצ'יני מקמח כוסמין מלא 

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה פסטה ייחודית, מיובאת מאיטליה: "פטוצ'יני מקמח כוסמין מלא אורגני".  

 

הפטוצ'יני (פסטה שטוחה ורחבה) מכיל אך ורק קמח כוסמין מלא ואורגני ומים. הכוסמין הוא זן דגן קדום שהשימוש בו היה נפוץ במזרח התיכון וברחבי אירופה מתקופת הברונזה ועד ימי הביניים. לאחר שגילו שקל יותר לגדל ולעבד חיטה, נזנח גידולו.

צילום: אייל קרן

 

הנטורופתית יערה כהן איכילוב מציינת כי הכוסמין המלא עשיר בערכים תזונתיים. הוא מכיל אחוז גבוה יותר של חלבון לעומת החיטה, הוא עשיר בסיבים תזונתיים, בוויטמינים מקבוצה B ובמינרלים כמו ברזל, סידן ואשלגן. כמו כן, הוא בעל ערך גליקמי נמוך ואחוז הגלוטן בו נמוך מזה שבחיטה.

 

טעמה של הפסטה עשיר וצבעה ענברי. מכינים אותה כמו כל פסטה ("אל דנטה"), ומגישים עם רוטב, למשל רוטב אלפרדו המזוהה במיוחד עם סוג זה של פסטה.

 

הפסטה החדשה מצטרפת למגוון הפסטות האורגניות של תבואות, בהן פסטות מקמח דורום מלא, פסטה מקמח קמוט, פסטה העשויה משילוב של קמח כוסמין, קינואה ועדשים, ועוד.

 

הפסטות כשרות פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת ארגון STAR-K.

 

מחיר: 18.90 ₪ לאריזה של 250 גרם.

 

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

 

הצעה למתכון: פטוצ'יני ברוטב אלפרדו קלאסי

 

 

חומרים:

1 חבילת פטוצ'יני כוסמין מלא אורגני של "תבואות"

100 גרם חמאה

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

150 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת

1 כף שמן זית עד חמיצות של 0.5%

מלח, פלפל לבן

אפשר להוסיף: 1 כף שום טרי, כתוש

1/4 כוס יין לבן/שרדונה

 

אופן ההכנה:

להכין את הפטוצ'יני לפי ההוראות, בדרגת "אל דנטה". לסנן (לא לשטוף!), להעביר לקערה מחוממת או לסיר חם (אפשר באותו סיר בו התבשלו האיטריות). לערבב היטב עם מחצית מכמות החמאה ומחצית מכמות הגבינה. לכסות ולשמור חם. לשמור גם חלק ממי הבישול *.

לחמם את השמן במחבת על חום בינוני ולקלות את השום כחצי דקה. להוסיף את היין הלבן ולבחוש עד שהיין מצטמצם כמעט לגמרי (מי שלא רוצה יין ושום – שידלג על שלב זה).

להוסיף שמנת ולערבב עד שהבלילה מסמיכה. להוסיף את הגבינה ולערבב עד שהיא נמסה. להסיר מהאש ולהוסיף את החמאה והגבינה שנותרו. לערבב היטב עד שהחמאה נמסה. לתבל במלח ובפלפל לבן, לפי הטעם (לרוטב פסטו, ראו הערה**)

לאחד את הרוטב עם הפסטה ולהגיש מיד.

*  אם נראה שהרוטב יבש או שהאיטריות המוכנות קצת התייבשו, יש להוסיף אליהם מעט ממי הבישול, ולערבב.

** הערה: לרוטב פסטו: להוסיף 1-2 כפות רוטב פסטו, או לפי הטעם.

 

למידע ומתכונים נוספים: www.tvuot.co.il