"לה סיטאדל דה דיאמנט" יקב חדש בישראל המתמחה ביינות רוזה בסגנון ישראלי – צרפתי
בימים אלה מושק בישראל על ידי איש העסקים הצרפתי ישראלי לורן אמסלם, יקב חדש העונה לשם: " la Citadelle de Diamant" "לה סיטדל דה דיאמנט". היקב החדש מתמחה ביינות רוזה בסגנון ישראלי – צרפתי (פרובנס) והוא התמקם במקום בו היה ממוקם עד עכשיו, יקב תיתורה בכפר רות. רונן אמסלם יוזם הרעיון, חבר לבעלים הקודמים של יקב תיתורה היינן פטריק חבבו בעל מוניטין וניסיון רב שנים בתחום , ולאיש העסקים דוד מרסיאנו. השלושה, החליטו לשים דגש מיוחד על ייצור יינות רוזה בסגנון פרובאנס.
באירוע לעיתונאים, כתבי יין ומובילי דעה שנערך במלון קרלטון בתל אביב, הוצג לראשונה בישראל יין רוזה צרפתי ישראלי חדש מבית היקב החדש שנפתח במושב רות, "לה סיטאדל דה דיאמנט". יין הרוזה הצרפתי ישראל החדש, הוא מיוחד במינו, הן בצבעו הבהיר מאד והן בטעמו העדין והמפתה. מראו של הרוזה החדש כבושם יוקרתי וריחו מוסיף על ההרגשה הזאת. עכשיו קחו אותו והכניסו אותו לבקבוק בעל צורה ייחודית של בקבוקי בושם רק גדול יותר, והרי לכם יצירת מופת.
לורן אמסלם: "יין הרוזה, הוא יין עם הצמיחה המשמעותית ביותר באירופה, וגם בישראל הוא מתחיל לצבור תאוצה. לצורך כך הבאתי לישראל מצרפת את Maxime Gamard – מקסים גמארד יינן יועץ מאירופה המתמחה בייצור יינות רוזה מאזור Bandol בצרפת, הידוע ביינות הרוזה המצטיינים שלו. Maxime Gamard מייעץ למספר יקבים מובילים בצרפת ועכשיו גם בישראל".
הרוזה הצרפתי אותו מביא לורן אמסלם לישראל, הוא בהיר, צלול ומינראלי מאוד. השיטה הצרפתית להכנת רוזה, דוגלת בשימוש בגפנים עם הבשלה מלאה, ללא סוכר והתוצאה יין רוזה אלגנטי פרחוני, קל ונעים לשתיה. בנוסף משקיע היקב מאמצים בהבאה ושתילה של גפנים מסוג גראנש וסינסו, שני זני ענבים המרכיבים את הרוזה בדרום צרפת. גפנים אלה יישתלו באזור רמת הגולן אחרי ראש השנה לשימוש עתידי של היקב ביינות הרוזה שלו.
בהשקה הקרובה מושקים שני יינות רוזה
מדמואזל 2015 ו-פאני 2015
הגפנים נבצרו בבציר ידני עם הזריחה, בארגזים של עד 12 ק"ג, שהובלו בקירור ליקב. אחרי קירור לטמפרטורה אופטימאלית, נעשתה סחיטה במכבש איכותי במיוחד, בעל מערכת להגנה מפני חמצון. אחרי תהליך הסחיטה העדינה, התירוש הופרד מהקליפות, ותסס כמו יין לבן בטמפרטורה נמוכה קרה, כך מקבלים את הצבע הורוד הבהיר של היינות. היין נשמר לקירור עמוק במיכלים קטנים. מהם מרכיבים את הבלנד האופטימאלי לכל אחד מהיינות.