כותרות אחרונות
Search

חדש על המדף – חומץ דבש מקורי של "MELFOR"

חדש על המדף – חומץ דבש מקורי של "MELFOR"

MELFOR חומץ דבש המאופיין בטעמים עדינים של חמוץ ומתוק דבר שהופך אותו למתאים גם למנות עדינות המוגשות והאהובות על חכים רגישים ואניני טעם. הארומה הנפלאה של הדבש הנלווה לחומץ, היא ערך מוסף לכל מאכל.

את החומץ דבש מייבאת לארץ חברת מרום משה בע"מ-יבוא מוצרים ברומו של מזון,  אשר מנהליה אחראים כבר 25 שנה על הבאת מוצרי מזון גורמה נוספים ורבים לישראל.

נציג של חדשות ישראל בעסקים בדק את המוצר, הכין מספר צירופי מאכלים שכללו את החומץ דבש והתוצאה הייתה יוצאת מהלל, חומץ הדבש נתן ערך מוסף אמיתי ורב לאוכל. החמיצות העדינה לצד המתיקות המעודנת, גרמו לחוויה קולינארית נהדרת ותחושת עונג בחך. 

חברת MELFOR הוקמה בשנת 1922 והמוצר המרכזי שהיא מייצרת מאז ועד היום הוא החומץ בדבש הנפלא והמעשיר כל מאכל. המתכון פותח במקור על ידי פרננד היגי ומורכב בעיקר מחומץ כהל (ללא אלכוהול), תמציות צמחים ודבש. המתכון עובר מדור לדור ונשמר בסודיות מוחלטת. ממשיכו של פרננדו מי שפיתח את המתכון המקורי, הוא נכדו פיליפ היגי שממשיך את המסורת המשפחתית של ייצור חומץ בדבש המשובח.

 

חומץ הדבש משמש כבסיס נפלא לוינגרטים לסלט ובגלל החומציות הנמוכה משמעותית  שלו ביחס לחומצים אחרים, אפשר להשתמש בפחות שמן להכנת הוינגרטים. דבר החוסך כמה קלוריות והופך את השימוש בחומץ דבש לדרך נהדרת לתבל מנות אוכל רבות עם הרבה טעם ופחות קלוריות.את החומץ בדבש ניתן למצוא ברשתות: טיב טעם, סטופמארקט ובמעדניות וחנויות מזון מתמחות ברחבי הארץ.

המוצר משווק בלעדית על ידי חברת אימפורט פור יו

מוצר כשר פרווה בהשגחת הרבנות ליון ובאישור הרבנות הראשית לשיראל

 

מתכונים מומלצים באדיבות דפנה בר שדה יועצת קולינארית

 

סלט ירוק עם חומץ דבש מלפור מתוק, חמוץ פשוט ונפלא

מצרכים:

חופן עלי ביבי

חופן עלי רוקט

70 גרם אגוזי מלך

70 גרם אגוזי פקאן

לרוטב:

כף חרדל דיג'ון

רבע כוס שמן זית

3 כפות חומץ דבש של מלפור

מיץ מחצי תפוז

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את עלי הביבי, עלי הרוקט, אגוזי המלך והפקאן. בקערה נפרדת מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב, מוזגים את הרוטב לסלט ומערבבים. חותכים תפוזים לפילה ללא הקרום למעלה מעבירים את הסלט לקערת הגשה ומפזרים את התפוזים על הסלט.

 

סביצ'ה סלמון עם חומץ דבש מלפור

מצרכים

200 גרם סלמון חתוך לקוביות קטנות ושוות

1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות ושוות

1 תפוח ירוק חתוך לקוביות קטנות ושוות

 לרוטב

1 כף רוטב סויה

2 כפות חומץ דבש מקורי של "MELFOR"

אופן ההכנה

מערבבים את הסלמון האבוקדו והתפוח, מוזגים את מרכיבי הרוטב לתערובת הסלמון,

מניחים את התערובת בצד כעשר דקות לספיגה מושלמת של הטעמים,

הצעת הגשה

את הסביצ'ה מסדרים על הצלחת בעזרת רינג עגול,

על הסביצ'ה מניחים נבטי חמניה לקישוט,

עריכה ועיצוב – אבי בר