צילום: חיים שוורצנברג
Organic Jackfruit In Brine
חדש על המדף – פרי הג'ק אורגני במי מלח
טבעוני – תחליף מושלם לבשר ועוף ● חדש בישראל ● סופח טעמים עם מרקם משובח
פרי הג'ק הוא פרי אקזוטי הגדל בהודו אך כיום ניתן למצוא אותו באזורים טרופיים ברחבי אסייה, במרכז ובדרום אמריקה והוא למרבה הפלא קרוב משפחתו הבוטני של תות השדה.
הוא נחשב לפרי הגדול ביותר בעולם ויכול להגיע עד 36 ק"ג.
בשנים האחרונות צובר פרי הג'ק תאוצה מטורפת כחלופת בשר ועוף פופולרית ביותר עבור טבעונים, צמחונים וכל מי שמחפש להוביל אורח חיים בריא, ללא אלרגנים ומבוסס פירות.
תרמילי פירות, אשר נאכלים ישירות מהפרי או כחלק מתבשיל, הם בעל מרקם מפתה במיוחד שרבים הגדירו כנעים ועסיסי יותר מכל אפשרות טבעונית אחרת, עיקר שימושו הוא בתבשילים, שניצלים, טורטיות, סלטים ואיפה לא.
טעמו הטבעי של הג'ק פרוט טעים מאוד ומכיל טעמים עדינים וערבים, הפרי סופח נוזלים וטעמים בצורה מצויינת מה שגורם לו להוות בסיס נהדר בארוחה ומאפשר בישול ורסטילי ביותר באמצעותו.
לפרי הג'ק יש פרופיל תזונתי מרשים ביותר: הוא מכיל כמות מתונה של קלוריות, מגוון ויטמינים ומינרלים, כמו גם כמות נכבדה של סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, בקיצור – הוא טוב בשבילך.
הפרי הוא מקור נהדר של ויטמין C ונוגדי חמצון, אשר יכולים לחזק את המערכת החיסונית שלך.
פרי הג'ק עשיר גם בנוגדי חמצון וויטמין A הידועים כחיוניים לבריאות העיניים.
פרי הג'ק מכיל גם סידן, אשר מחזק את העצמות, ואשלגן, אשר מסייע להגדיל את צפיפות העצם. הפרי מגיע טעון בויטמינים A, C, E, K, B6 , ניאצין, חומצה פולית, חומצה פנטותנית, נחושת, מנגן ומגנזיום הנדרשים ליצירת דם ומגבירים את יכולת הגוף לספוג ברזל.
את שימורי פרי הג'ק ניתן להשיג ברשתות ניצת הדובדבן, רשת אניס, זמורה אורגני, קסם הטבע ובמעדניות, חנויות מזון מתמחות ובתי טבע ברחבי הארץ.
משווק בבלעדיות ע"י מרום משה בע"מ – 050-8807753
כשר פרווה בהשגחת בד"צ בריטיש קולומביה ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
======================
טורטיות ג'ק פרוט בברביקיו : ( 4-5 מנות)
מצרכים
-
קופסא אחת של ג'ק פרוט
-
3/4 כוס רוטב ברביקיו ● כף פפריקה מתוקה
-
כף פפריקה חריפה ● פלפל חריף שלם ● 4 שיני שום
-
בצל לבן ● כוס אורז מוכן ● צרור כוסברה
-
טורטיות קטנות מוכנות ● אבוקדו בשל
-
מיץ מחצי לימון ● מלח פלפל
אופן הכנה
למחית האבוקדו – מרסקים אבוקדו שלם עם מיץ מחצי לימון מלח ופלפל עד למרקם חלק.
לתבשיל הג'ק פרוט – מחממים שמן בסיר ומוסיפים את התבלינים, לאחר מכן את הבצל הפלפל החריף והשום. מטגנים עד להשחמת הבצל. בינתיים מפרקים את הג'ק פרוט לחתיכות קטנות ומוסיפים לתבשיל.
לאחר 2-3 דקות טיגון, מוסיפים את רוטב הברביקיו, מלח ופלפל ומצמצמים כ5-7 דקות.
מרכיבים את הטורטיות
מורחים על הטורטיה ממרח האבוקדו, מניחים 5 כפות אורז ו-3 כפות מהתבשיל,
מוסיפים עלי כוסברה טרייה, סוגרים ובתאבון.
===============================
סלט ג'ק פרוט אסייתי : (6 מנות)
מצרכים לסלט
-
קופסא אחת של ג'ק פרוט חתוך לפרוסות
-
חצי כרוב סגול חתוך לפרוסות ● חצי כרוב לבן חתוך לפרוסות
-
סלק טרי חתוך לפרוסות דקות ● בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
-
גזר חתוך לפרוסות דקות ● אשכולית אדומה חתוכה לקוביות
-
10 עגבניות שרי חצויות ל-2 ● צרור כוסברה
-
צרור נענע ● שומשום ● 3 כפות בוטנים גרוסים
מצרכים לרוטב
-
כף שמן זית ● 2 כפות חומץ ● כף סילאן
הרכבת הסלט
לערבב את כל המצרכים (כמה שפחות על מנת לא להוריד את נפח הסלט) יחד עם הרוטב ולפזר בוטנים גרוסים מעל.
=======================================
רולים אפויים של ג'ק פרוט (10-12 רולים)
מצרכים
-
קופסא אחת של ג'ק פרוט
-
חצי כרוב סגול ● חצי כרוב לבן ●גזר ● בצל לבן
-
צרור כוסברה ● עלי פילו דקים
רוטב
-
כף חמאת בוטנים ● כף מים ● כפית סוכר חום
-
כפית רוטב סויה ● כף שמן שומשום