כותרות אחרונות
Search

"חקלאי גרנות" חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת "Beewise" להטמעת כוורות רובוטיות במטעי האבוקדו שלהם.

כוורות רובוטיות במטעי אבוקדו צילום: "BEEWIZE"

 

כוורת רובוטית תאביק את גידולי האבוקדו של גרנות.

"חקלאי גרנות" חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת "Beewise" להטמעת כוורות רובוטיות במטעי האבוקדו שלהם.

"Beewise" פיתחה כוורת רובוטית שפועלת על בינה מלאכותית ומפוקחת מרחוק ללא מגע יד אדם ויכולה לנהל עד 48 כוורות ולהפוך את פעולתם אוטומטית כמו האבקה, ייצור דבש או רבייה • כ-50 מכונות הוצבו במטעי "חקלאי גרנות" ויאבקו כ-2500 דונם של גידולי אבוקדו.

 

עונת הפריחה המתחילה כעת מפנה זרקור אל הקשר ההדוק הקיים בין הדבורים להתפתחות וצמיחה של גידולי חקלאות ומזון. מדובר בתלות חזקה שכן, הדבורים מאביקות את פרח האבוקדו ובלי אבקה אין פרי. הצורך הזה הוביל את "חקלאי גרנות", מגדלת האבוקדו הגדולה בישראל, לתת מענה באמצעות טכנולוגיות חדשות פורצות דרך בתחומן. במסגרת שיתוף הפעולה שנחתם עם חברת "Beewise", אשר פיתחה כוורת רובוטית חכמה המאפשרת אוטומציה מלאה של גידול וניהול הדבורים, הוצבו כ-50 מכונות המאפשרות האבקה של כ-2500 דונם, בשטחי האבוקדו של חקלאי גרנות,  מחוף הכרמל ועד איזור השרון.

 

כוורות רובוטיות במטעי אבוקדו צילום: "BEEWIZE"

 

עולם הדבורים והאבקה נמצא בסכנה גדולה בשנים האחרונות. על פי חברת "Beewise" שלושה מתוך ארבעה גידולים המייצרים ירקות, פירות, זרעים ואגוזים למאכל אדם תלויים בהאבקה של דבורים. בשנים האחרונות דווח על שיעורים גבוהים של הפרעות המשפיעים על מושבות דבורי דבש בכל רחבי העולם. האובדן הבלתי צפוי לכאורה של מושבות דבורים מחריף את המחסור במאביקים שהגיעו לשיעור גלובלי חסר תקדים של 35% לעומת 2% -3% לפני שלושה עשורים. שיעור התמותה מהווה איום על קיומו של דבש דבורים, מכיוון שדבוראים לא יוכלו לקיים את אוכלוסיית הדבורים כששיעורי התמותה השנתיים לעלות על 50%. שיעור התמותה נובע בעיקר ממזיקים חדשים, מחלות ושינוי אקלים.

 

כוורות רובוטיות במטעי אבוקדו צילום: "BEEWIZE"

 

חברת "Beewise" הישראלית מהיישוב "כליל" שואפת להחליף את הכוורות הוותיקות ולהפוך אותן לחכמות יותר כך שניתן יהיה לפקח עליהן מרחוק ולטפל בכוורות ללא מגע יד אדם. החברה, אשר הוקמה בשנת 2018 על ידי על ידי סער ספרא, הלל שרייר, אליה רדזינר, יוסי סורין ובועז פטרזיל, השלימה לפני מספר חודשים גיוס בסך 22 מיליון דולר. בנוסף, זכתה החברה למענק של 2.5 מיליון דולר מתוכנית Horizon" 2020" של האיחוד האירופי ועוד כמיליון דולר מרשות החדשנות.

 

סער ספרא מייסד ומנכל "BEEWIZE" – צילום: "BEEWIZE"

 

סער ספרא, מייסד "Beewise" ומנכ"ל החברה: "בכל שנה קורסות כ-35% כוורות ומאות אלפי דבורים מתות מסיבות שונות ועד היום הפתרון היחידי בנמצא היה תחלופה קבועה של כוורות בכל שנה בעלות עצומה. הכוורת החכמה שפיתחנו משלבת מערכת רובוטית מודולרית עם תוכנה המבוססת בינה מלאכותית, ומאפשרת אוטומציה מלאה של גידול הדבורים והדבש. המערכת מונעת באמצעות אנרגיה סולארית מלאה ויכולה לנהל עד 48 כוורות ולהפוך את פעולתם אוטומטית כמו האבקה, ייצור דבש או רבייה. המערכת מזהה מחלות, רודה את הדבש, מאתרת בעיות טרם פריצתן ומאפשרת ירידה משמעותית של עשרות אחוזים בקריסת הכוורות".

 

גיורא מרום מנכ"ל "חקלאי גרנות" צילום: ראובן קפוצניסקי.

 

גיורא מרום, מנכ"ל קבוצת חקלאי גרנות: "תחום הדבורים והאבקה מצוי באיום ולכן יש איום גם על גידול אבוקדו. בשנים האחרונות הכנסנו לשטחי הגידול שלנו מערכות ניהול חכמות שמספקות לכל מגדל מרכז שליטה שמספק דאטה שעל פיה מתקבלות החלטות אופרטיביות, כלכליות ואגרונומיות. אנו שמחים לעמוד בחזית תחום האגרוטק ולחבור אל שותפים חדשים, בהם חברת Beewise, שיכולה להבטיח את עתיד התחום באמצעות הטכנולוגיה  שפיתחה. אנו עושים ונמשיך לעשות הכל על מנת להבטיח שלחקלאים שלנו יהיו את הכלים המתקדמים ביותר לעשות חקלאות מצויינת אל מול האתגרים הרבים בארץ ובעולם".