כותרות אחרונות
Search

יקבי ירושלים עושים לכם את ליל הסדר מושלם

 כנגד 4 כוסות, מציעים ביקבי ירושלים, 4 סוגי יינות איכותיים לשולחן הסדר: יינות אדומים, יינות לבנים, יין קינוח  ומיץ ענבים מהודר אחד !

yekevyam 2

חג הפסח הוא חג מיוחד המסמל עבור כולם את יציאת מצריים, כל אחד ויציאת מצרים המשפחתית והאישית שלו. על שולחן החג  חגיגה שלמה של ארוחה משפחתית, מפגשים מרגשים עם משפחה  וחברים היקרים לנו. במיוחד לקראת החג, מציעים "יקבי ירושלים" מהוותיקים והמוערכים בישראל, הישר ממרתפי היקב בעיר הבירה ירושלים, יינות חדשים ואיכותיים, פרי ידיו של סם סורוקה היינן הראשי של היקב.

בין היינות החדשים שמציעים ביקב:

yekevyam 1

רזרב 4990 קברנה סובניון בציר 2013: היין מורכב מ 85% ענבי קברנה סובניון, 10% ענבי מרלו ו- 5% ענבי פטי ורדו אשר גדלו במקורותיו של נחלק שילה ברום של 830 מ' ונבצרו לפנות בוקר בכמות מדודה ואיכותית. היין התיישן במרתפי היקב בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 15 חודשים, מה שהעניק ליין גוון ארגמני עמוק, טעמים וניחוחות של דובדבנים שחורים, שוקולד מריר וגוף מלא ועשיר. כדי לשמור על מלוא הטעמים, לא עבר היין תהליכי סינון. לאורך השנים תתכן הצטברות משקעים טבעיים בבקבוק. יש לאכסן בשכיבה ולהגיש בטמפרטורה של 16-18 מעלות. מחיר מומלץ לצרכן: 70 ₪

yekevyam 3

רזרב 4990 גוורצטרמינר בציר 2014: היין יוצר בתנאים מעולים תוך הקפדה יתרה לאורך כל תהליך הייצור, החל בטיפוח הכרמים ועד לשיווקו. ענבי הגוורצטרמינר גדלו בכרם שומריה. היין מאופיין בניחוחות ריבת תפוז סיני, אפרסק צהוב ומי ורדים ובעל רעננות חמצמצה ומהנה. את היין יש לאכסן בשכיבה ולהגיש בטמפרטורה של 12 מעלות. מחיר מומלץ לצרכן: 70 ₪

yekevyam 4

מרסלאן בציר 2014: היין מכיל 85% ענבי מרסלאן, 8% ענבי מרלו ו- 7% ענבי פטיט ורדו. הענבים נבצרו בשיאם בבציר ידני מוקפד בשני אזורי גידול מובחרים- הרי יהודה וזכרון יעקב. בזכות התיישנות היין עם עץ אלון במשך 10 חודשים, ליין ניחוחות של דובדבנים, פירות יער, וניל ומעט טבק. היין ניחן בגוף מאוזן וסיומת מהנה. היין ילווה היטב תבשילי קדרה. רצוי לאחסן את היין בשכיבה. טמפרטורת הגשה מומלצת היא 16  -18 מעלות צלזיוס. כהל בנפח: 15%, מכיל ביסולופיט, כשר לפסח , לא מבושל 750 מ"ל. מחיר מומלץ לצרכן: 50 ₪

yekevyam 5

פרימיום 3400 מוסקט בציר 2014: מוסקט קינוח מכיל 100% ענבי מוסקט מובחרים שמקורם בבוסתן ייחודי בשפלת יהודה. לאחר בציר לילי, הגיעו הענבים ליקב והחלו בתהליך תסיסה איטי ומבוקר ששמר על הארומות הטבעיות של הפרי. היין מתאפיין בניחוחות ריבת קומווקט, משמש וקוקוס ומשמר חמיצות מאוזנת ומענגת. את היין מומלץ להגיש בטמפרטורה של בין 12 ל- 14 מעלות. מחיר מומלץ לצרכן: 45 ₪

yekevyam 6

מימין: ארז וינר מנכ"ל היקב יחד עם סם סורוקה היינן הראשי – צילום: שוקה כהן

מיץ ענבים מהודר, מיץ ענבים תירוש. המיץ מיוצר מהזנים ארגמן, קריניאן ומוסקט. שילוב זנים אלו עם טכנולוגית הייצור של המיץ, מעניקה לו עומק וטריות. חמיצותו העדינה מבליטה את קרבתו לענב. את המיץ מומלץ להגיש צונן ולשמור בקירור לאחר הפתיחה. מחיר מוצע לצרכן 12.90 ₪

את היינות ניתן להשיג בחנויות היין המובחרות
לרשימת החנויות באתר היקב http://jerusalemwineries.co.il/

 

yekevyam 7

חוגגים עם יקבי ירושלים את השקת היינות המיוחדים לפסח 2016 מימין לשמאל: אבי בר חדשות ישראל בעסקים, סם סורוקה יינן ראשי, דני בר האתר של דני בר', ארז וינר מנכ"ל יקבי ירושלים – צילום: שוקה כהן

 

אודות יקבי ירושלים

יקב "יקבי ירושלים" נחשב לאחד היקבים הוותיקים בארץ וממוקם באזור התעשייה עטרות בירושלים. היקב נוסד בשנת 1976 על ידי משפחת מנדלסון ובשנת 2006 נרכש על ידי  היזם ואיש העסקים מר עופר גואטה. היקב התחדש ושינה את פניו, בציוד, בענבים ובמוצרים אותם הוא מייצר.

לצד מיצי הענבים, החל היקב לייצר יותר ויותר סדרות יין ולעלות באיכויות ובמכירות. ביקבי ירושלים מייצרים 3 מיליון בקבוקי בשנה וכיום היקב הינו בין עשרת היקבים הגדולים בארץ.

על פי דוח סטורנקסט (ספטמבר 2015), שוק היין ומיץ ענבים בישראל מגלגל בישראל 645 מיליון ₪. בשנת 2014 נתח השוק של יקבי ירושלים עמד על 2.0%, כאשר השנה עומד אחוז נתח השוק על 2.9%, עליה של כ- 0.9% בשנה. יקבי ירושלים שילשו את המכירות בין השנים 2012 ו- 2015 עם נתח שוק של כמעט 3%. היעד המרכזי של יקבי ירושלים עד לסוף שנת 2017, הוא להגיע ל- 5% מנתח השוק בישראל, תוך שיפור איכויות היין ופיתוח יינות חדשים בהובלת סם סורוקה, היינן הראשי של היקב.

את עשיית היין כאמור, מוביל בשנה האחרונה היינן סם סורוקה, מומחה בעל שם עולמי, שחקן מרכזי בשדרוג סטנדרטים ואיכויות יין ביקבים גדולים ומובילים בארץ. לסם מסירות ומחויבות רבת שנים עם רקורד מוכח של ייצור יין איכותי, מיומנויות חושיות ובקרת איכות גבוהה הנדרשת לאורך כל תהליך ייצור היין.

 

ב- 18 החודשים האחרונים, התחדש היקב בסדרת יינות חדשה – 'סדרת ירושלים'.

בסדרה זו, ארבע רמות איכות ומחיר:

  • יינות וינטג'.

  • יינות פרימיום שמיושנים עם עץ אלון צרפתי.

  • יינות רזרב שמתיישנים בחביות 15-18 חודשים.

  • יין ספיישל רזרב, יין הדגל של היקב, העובר יישון של שנתיים בחביות עץ אלון.

בנוסף מציע היקב יינות שולחנים פשוטים בסדרת 'עין כרם' ו'עוגב' וכן מייצר מיצי ענבים תחת המותגים 'בציר' ו'מהודר'.