"יקב אלכסנדר" משיק שישה יינות חדשים לקראת חג פורים ופסח 2020.
יורם שלום בעלי היקב והיינן הראשי מציג את היינות החדשים – צילום: אבי בר
הענבים עוברים מיון קפדני, בטרם הם עוברים לריסוק וטיפול. התוצאה נפלאה ומדהימה, יין עשיר, מלא ובנוי לתלפיות, יין עם טעמים ושכבות שונות. יין מענג ומורכב, עם יכולת התיישנות לשנים רבות.
זן הענבים: %90 ענבי קברנה סוביניון, %5 ענבי פטי ורדו, %5 שיראז.
אזור גידול: כרם בן זימרה וכפר שמאי שבגליל העליון.
נטיעת הכרמים: 2001-1981
יבול: 900-600 ק"ג לדונם, בציר ידני בלבד.
נתוני תירוש: Brix pH – 3.50 TA – 5.6 g\l Beume – 14.0 – 25.8
סחיטה: הסחיטה נעשתה ביום שלמחרת סיום התסיסה. יין חופשי %55 מהתירוש הועבר לחביות עץ אלון צרפתי להמשך תסיסה מאלו-לאקטית. 14 .תוספת ראשונה של 60ppm SO2 .o בתום התסיסה המאלו-לקטית קורר היין לטמפרטורה של c
סוגי החביות:
Radux חברת %70 חביות מעץ אלון צרפתי, %30 חביות מעץ אלון אמריקאי. סוגי עץ אלון צרפתי: Troncais, Allier, Nevers חברת Radux
יישון היין:
תנאי יישון היין: o 14 -c o 13 .לחות %70-60 .משך יישון היין בחביות – 36 חודשים. טמפרטורה של c
נתוני בקבוק: AL – 14.0% פעילה חומצהpH – 3.60 כללית חומצה TA – 5.6 g/l כהל SO2 Free – 20 mg/l SO2 Total – 140 mg/l )נדיפה חומצה )VA – 0.63 g/l
מילוי ופיקוק: פברואר 2019 + שלושה חודשיים התיישנות בבקבוקים במרתף היקב. *היין לא מסונן.
מחיר מדף: 320 ש"ח
כשרות: 1 .בד"ץ בית יוסף 2 .הרב המקומי המוסמך נ. שיר 3 .P כשרות בינלאומית 4 .הרב יחיאל באבד כשרות שליט"א, ניו יורק.
כורם שסוגד לעבודתו, אגרו טכנולוגיה מתקדמת, משטר מים קפדני, כל אלה הניבו פרי עשיר בטעמים וניחוחות.
היין שהה 24 חודשיים בחביות %60 צרפתיות %40 אמריקאי.
ליין צבע רובי סגול ועמוק, הארומה אלגנטית ועשירה, מורכבת מפרי אדום בשל, מלווה בפירות יער ודובדבנים, עטוף בטבק איכותי עם רקע של פלפל ירוק. בטעמו היין בעל גוף מלא מאוזן היטב, עם טאנינים בשלים וסיומת ארוכה.
יין מענג עם אפשרות להתיישנות של מספר שנים.
סוג ענבים: %90 ענבי קברנה פרנק, %5 ענבי פטי ורדו ו-%5 קברנה סוביניון
אזורי גידול: כפר שמאי – הגליל העליון
נטיעת הכרמים: קברנה פרנק נטיעה 2006 ,פטי ורדו נטיעות 2004 ,קברנה סוביניון נטיעות 2004
נתוני יבול: קברנה פרנק – 900 ק"ג לדונם, קברנה סוביניון – 900 ק"ג לדונם פטי ורדו – 1000 ק"ג לדונם.
נתוני תירוש:
pH – 3.58 ,TA – 5.8 g\l ,Brix – 25.5 – פרנק קברנה
pH – 3.56 ,TA – 5.6 g\l ,3Brix – 25. – ורדו פטי
pH – 3.54 ,TA – 5.6 g\l ,Brix – 25.2 -סוביניון קברנה
נתוני תסיסה שמרי יין: קברנה סוביניון ומרלו – אנופרםBDX ,סירה – 254-ICV Lalvin , משך תסיסה – 12 יום בממוצע
כבישה: כבישה מתבצעת מיד בתום תהליך התסיסה, Run Free% – 55 מגובה התירוש volume must of .תסיסה Malolactic בחביות עץ אלון צרפתי. מיד
14 O לאחר תסיסה מלולקטית, היין מקורר לטמפ' של C ומוסיפים – 60bisulphateppm
חביות: %60 אלון צרפתי, %40 אלון אמריקאי. סוגי אלון:Nevers, Alliers, Troncais .225 ליטר חביות Radoux C .
יישון היין: 13 ,לחות: %60 ,משך התיישנות: 24 חודשים, טופינג חודשי OO C-15
סינון היין: לא מסונן. היין עובר שפיה כל חצי שנה
נתוני ביקבוק:
,ל/מג 150 – total SO2 ,ליטר/גרם 0.52 – VA ,ליטר/גרם 1.7 – משקעים סוכר , pH3.56 – חומציות, ליטר/גרם 5.6 – TA ,13.6% – AL
ל/מג 20 – SO2 free
מחיר מדף: 150 ש"ח
כשרות: 1 .בד"ץ בית יוסף 2 .הרב המקומי המוסמך נ. שיר 3 .P כשרות בינלאומית 4 .הרב יחיאל באבד שליט"א, ניו יורק
אזור גידול: כרם בן זמרה שבגליל העליון
נטיעת הכרמים: 1981
יבול: 1000 ק"ג לדונם, בציר ידני בלבד.
Brix –24Beume – 13 TA – 5.6 g\lpH – 3.50 התירוש
נתוני תסיסה: שמרים 254-ICV Lalvin זמן התסיסה – 18 יום
סחיטה: הסחיטה נעשתה מספר שעות לאחר הריסוק.
טמפרטורה: היין קורר לטמפרטורה מאוד נמוכה להורדת המשקעים. לאחר יומיים התחילה התסיסה
האלכוהולית למשך 18 יום בטמפרטורה נמוכה.
יישון היין: היין שהה במכלי נירוסטה, בטמפרטורה מאוד נמוכה למשך תקופת ההתיישנות, ללא חביות.
סינון: היין עבר סינון גס פלטות 20X20
פעילה חומצה: pH – 3.48 כללית חומצה TA – 5.8 g/l כהל AL – 12.9%
נתוני בקבוק: SO2 Total – 148 mg/lSO2 Free – 22 mg/l )נדיפה חומצה )VA – 0.58 g/l
מחיר מדף: 100 ש"ח
כשרות: הרב נחום שיר, רב אזורי בית יצחק, OU ,בד"צ בית יוסף, הרב באבד
ליין צבע זהב בהיר. טעמו חד, ארוך ומענג, משולב בחמיצות מעודנת וטעמי פרי בשלים ומענגים. יין רענן ואלגנטי.
סוג ענבים: %100 ענבי שרדונה
אזורי גידול: כרמי כרם בן זמרה
גיל הכרמים: שרדונה ניטע ב-2005
נתוני יבול: 800 ק"ג לדונם
נתוני תירוש: pH – 3.36. ,TA – 5.3 g\l ,Brix – 24.2
נתוני תסיסה שמרי יין: DV10 Lalvin
כבישה: היין עבר השרייה של מספר שעות עם הקליפות והצללה ל -24 שעות, בטמפ' של 4 מעלות.
חביות: %100 חביות בורגון, %50 חדש %50 ישן, מינימום 4 חודשים.
יישון היין: היין שהה בחביות 4 חודשים.
סינון: היין עבר סינון גס ו – batonnage דו שבועי, בשיטת lie sur.
נתוני ביקבוק: ליטר/גרם 2.1 – משקעים סוכר , pH 3.4חומציות מידת, ליטר/גרם 6.2 – TA ,13.2% – AL
ל/מג 28.2 – SO free ,ל/מג 158 – כ"סה SO2 ,ליטר/גרם 0.58 – VA
מילוי וביקבוק: ינואר 2020
כשרות: 1.בד"ץ בית יוסף, 2.הרב המקומי המוסמך נ.שיר, 3 .P כשרות בינלאומית, 4 .הרב יחיאל באבד שליט"א, ניו יורק.
מחיר מדף: 120 ש"ח
יבול ענבים נמוך, משטר מים קפדני וכורם מסור לעבודתו מניבים תירוש מעולה.
צבע היין בורדו עמוק עם גוון שחור בוהק, ליין ארומה של פירות יער בשלים עטופים בעץ טרי וריחני. בטעמו ממשיך את הארומה בתוספת טעמי שוקולד וטבק איכותי עם נגיעות וניל משובח.
טבלת נתונים – סנדרו 2017
סוג ענבים: %70 ענבי קברנה סוביניון, 10% שיראז, %10 פטי ורדו, %5 סוביניון בלאן, %5 קברנה פרנק
אזורי גידול: כפר שמאי-עין סתר – הגליל העליון
גיל הכרמים: קברנה סוביניון ניטע ב-1997 ,שיראז ב- 1997 ,סוביניון בלאן ב- 1986 ,פטי ורדו ב-2005 , קברנה סוביניון – 900 ק"ג לדונם, שיראז – 550 ק"ג לדונם, קברנה פרנק – 1000 קג' לדונם,
תירוש נתוני: pH – 3.68 ,TA – 5.8 g\l ,Brix – 25.5
נתוני תסיסה שמרי יין: אנופרם BDX ,משך תסיסה – 12 יום בממוצע.
כבישה: כבישה מתבצעת מיד בתום תהליך התסיסה, Run Free% – 55 מגובה התירוש must of
volume .תסיסה Malolactic בחביות עץ אלון צרפתי. מיד לאחר תסיסה מלולקטית היין מקורר C של' לטמפ O 60 ppm bisulphate ומוסיפים 14
חביות: %60 אלון צרפתי, %40 אלון אמריקאי. סוגי אלון: Nevers, Alliers, Troncais .225 ליטר
חביות Radoux
יישון היין: C O C-15 O
סינון: היין לא מסונן, עובר שפיה כל חצי שנה.
נתוני ביקבוק: 1.9 – משקעים סוכר , pH 3.59 – חומציות מידת, ליטר/גרם 5.9 – TA ,13.5% – AL
גרם/ליטר, VA – 66.0 גרם/ליטר, SO2 סה"כ – 158 מג/ל, free SO – 19 מג/ל
ביקב עברו הענבים קירור ולאחר שרוסקו עברו השריית זגים ארוכה יחסית לרוזה, בת 8-6 שעות, להטבת מיצוי הארומה, קבלת צבע כהה יותר והשמנת גוף היין. לאחר מכן שהה התירוש בקירור עמוק לשם הצללה, ונישפך למיכלי נירוסטה לתסיסה של 20-15 יום, בטמפ' של 12-10 מעלות.
רוזה אלכסנדר מתאפיין באלכוהול נמוך %13 ובשילוב ייחודי של חומציות טבעית רעננה וגבוהה, ניחוחותיו פירותיים ותבליניים הארומה עוצמתית וממושכת, וצבעו עמוק, כתוצאת תהליך ההשריה שעבר.
מבית אלכסנדר.
זן הענבים: GSM – מורוודר %40 ,גראנש %40 , סירה %20
אזור גידול: כרם בן זימרה וכפר שמאי
נטיעת הכרמים: 1998-2010
יבול: סירה כ-500 ק"ג לדונם, מורוודר כ-800 ק"ג לדונם, גראנש כ-900 ק"ג לדונם , פטיט ורדו כ- 1000 ק"ג לדונם
נתוני התירוש ממוצע: 2.24
נתוני תסיסה שמרים: GRE ,2065 , SYRAA
סחיטה: מספר שעות לאחר ריסוק (פילידינג)
יישון היין: היין שהה במיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה למשך 4 חודשים
סינון: היין עבר סינון גס פלטות 20X20
נתוני בקבוק: SO2 Total 130 mg/l , SO2 Free 23mg/l , VA 0.49 , pH 3.38 , TA 5.6 , AL 13%
מילוי ופיקוק: פברואר 2020
מחיר מדף: 150 ש"ח
כשרות: הרב נחום שיר, רב אזורי בית יצחק, OU ,בד"צ בית יוסף, הרב באבד.
על יקב אלכסנדר (המלל הועתק בחלקו מאתר האינטרנט של "יקב אלכסנדר":
"יקב אלכסנדר, השוכן במושב הוותיק בית יצחק שבלב השרון, הוא יקב עילית משפחתי, אשר הפך עם השנים לאחד היקבים המובילים בישראל. היקב הוקם ב 1996 על ידי יורם שלום, על הנחלה המשפחתית, ונושא את שם אביו אלכסנדר שלום ז"ל, ממנו קיבל את ההשראה והאהבה ליין. היקב ממשיך מסורת בת מאה ועשרים שנים של עשיית יין, שהחלה באיטליה, ובתוניסיה שם ייצרו סבו ואביו של יורם שלום יין ביתי. בשנות פעילותו צבר יקב אלכסנדר מוניטין מצוינים וקצר הצלחות רבות ופרסים מכובדים בארץ וברחבי העולם. אמנות עשיית היין של יקב אלכסנדר משלבת מסורת ותרבות יין משפחתית, תשוקה ויצירתיות, לצד ידע עדכני וטכנולוגיה חדשנית. הצירוף של תנאי הקרקע בכרמים, הממוקמים במיקרו אקלים אידיאלי לגידול ענבי יין מבטיחים איכות ענבים אופטימלית. כל אלה, מאפשרים לנו ליצור יין אקסקלוסיבי, באיכות בלתי מתפשרת, שנה אחרי שנה.
אמנות עשיית היין של יקב אלכסנדר משלבת מסורת ותרבות יין משפחתית, תשוקה ויצירתיות, לצד ידע עדכני וטכנולוגיה חדשנית. הצירוף של תנאי הקרקע בכרמים, הממוקמים במיקרו אקלים אידיאלי לגידול ענבי יין, עם כורמים מסורים ומנוסים, הסוגדים לעבודתם, מבטיחים איכות ענבים אופטימלית. כל אלה, לצד טכניקות ייצור קפדניות וגישה אינטימית המעניקה יחס אישי לכל בקבוק – מאפשרים לנו ליצור יין אקסקלוסיבי, באיכות בלתי מתפשרת, שנה אחרי שנה.
הסיפור המשפחתי הייחודי של יקב אלכסנדר בא לידי ביטוי מופלא בעיצוב הנדיר של תוויות בקבוקי היינות. הדפסי תכשיטים אותנטיים מרהיבים של משפחת שלום שעברו מדור לדור בתוניסיה ופניו של אלכסנדר על לוגו היקב הנשקף מכל בקבוק מרגשים בכל פעם מחדש, ממש כמו היין.
התכשיטים מבית היוצר של אמא ליזה שמשפחתה הייתה משפחת צורפים מתנוססים על גבי תוויות בקבוקי היין. על גבי התוויות ניתן לראות את הטבעת המעוטרת ביהלום, טבעת זו בוורסיות שונות מעטרת את תווית סידרת אלכסנדר הגדול. לסדרת הרזרב נלקחה סיכת בד שהייתה לשימוש אצל נשים מן המעמד הגבוה בטוניס, סדרת ההורים מעוטרת בצמיד ליין האדום ותליון מרהיב ליינות הלבנים.