כנס המסעדנות 2024 – צילום: ליאת מנדל
כנס המסעדנות ה-9 של ישראל יצא לדרך.
הכנס השנה עסק בסימן "מסעדנות בעת מלחמה" ותמיכה במסעדנים מדרום ועד צפון.
31.03.24 | מלון דיוויד אינטרקונטיננטל, תל אביב.
בנוכחות מיטב השפים והמסעדנים בישראל, התקיים במלון דיויד קונטיננטל בתל אביב כנס המסעדנות ה-9 של ישראל כנס המסעדנות התשיעי של ישראל בסימן "מסעדנות בעת מלחמה", לכבוד הכנס התקיים סקר בקרב מסעדנים ברחבי הארץ שמדגיש את המצב הקשה של הענף עם תוצאות מטרידות כמו למשל: מחצית מהמסעדנים הצהירו שיסגרו את העסק שלהם במידה ותפרוץ מלחמה בצפון.
נכחו בכנס השפים יוסי שטרית, אסף גרניט, רז רהב, יריב מלילי ותומר טל לצד מסעדנים רבים מהצפון והדרום נכחו בכנס. אירחו את הכנס: אילן ירון בעלים ומנכ״ל חברת SE שהפיקה את הכנס ותומר מור מנכ״ל מסעדנים חזקים ביחד.
המלחמה הביאה עימה התמודדויות אינסופיות לענף המסעדנות, בייחוד אצל מסעדני העוטף והצפון אבל גם אצל המסעדנים במרכז הארץ. השנה הכנס יוקדש לקשיים הללו, לתמיכה והוקרה לאלה שסייעו ולאתגרים בענף המסעדנות בשנה שכזו ובכלל. במסגרת הכנס יתקיים מתחם מיוחד לחקלאי ויצרני הדרום והצפון, יוענקו פרסים בשלל קטגוריות וידברו בין היתר גם השפים המובילים במדינה שקיבלו פרסים בינלאומיים דווקא בשנה כזו (שף יוסי שטרית, שף אסף גרניט, שף רז רהב ועוד). הכנס בהנחיית נדב בורנשטיין וריטה גולדשטיין.
כנס המסעדנות של ישראל, הכנס הגדול והמקצועי בישראל המיועד לבכירים ומקבלי החלטות בענף המסעדנות, חזר זאת השנה התשיעית. הכנס שהפך זה מכבר לפגישת הפסגה של הקולינריה הישראלית, העלה על הבמה את הדוברים החשובים בתעשייה שהציגו כיצד מתמודדים בענף המסעדנות בעת מלחמה, על הקשיים, ההתמודדות וכל מה שמביאה איתה התקופה האחרונה. השנה, לאור מאורעות אוקטובר והמלחמה, הוקדש הכנס למסעדנות בעת מלחמה ותמיכה במסעדני העוטף, מדרום ועד צפון ונדונו בו ההתמודדות האין סופית של קשיי המסעדנות בימים אלו ועוד…
בין הפאנלים הבולטים שהתקיימו במליאת הכנס:
- פאנל "חרבות ברזל 2024 – המלחמה האמיתית של המסעדנים" – מסעדנים מובילים יחד עם אנשי מקצוע מדברים על המלחמה והשלכותיה בהשתתפות אור שוקרון (שף קונדיטורית – Oryosss מהעוטף) ועינם אבישי (מסעדן ובעלים "דג על הדן" בקיבוץ דן).
- פאנל "דווקא השנה! זוכי 2024 בפרסים בינלאומיים" – משתתפי הפאנל : שף יוסי שטרית, שף אסף גרניט, שף רז רהב, שפית שיראל ברגר והשף תומר טל.
- בסיום הפאנל העניקו השפים את הפרסים לזוכים במסגרת טקס פרסי המסעדנות, בין הזוכים: מסעדת בית תאילנדי (בקטגוריית מוסד קולינרי), האחים דוקטור (בקטגוריית גיבורי מלחמה) ועו"ד עמית גרוס (בקטגוריית שרותים נלווים למסעדות) ועוד…
במסגרת הכנס התקיים השנה מתחם מיוחד לחקלאי ויצרני העוטף והצפון שקיבלו ביתן במתחם ללא עלות במטרה להגיע ולהציג את מרכולתם לשלל השפים והמסעדנים שיהיו באירוע. בין המשתתפים: מבשלת בירה ISIS ממושב דקל בדרום, "פשוט טבעי" – משפחה של חקלאים מהצפון הרחוק שמפונים מביתם, בית בד שער הנגב – יצרני שמן זית ודבש מהדרום, גרופר משקאות שהמפעל שלהם בקיבוץ דפנה שבצפון פונה.
הכנס עסק בין היתר גם בחדשנות בתחום המסעדנות והציג את החידושים החמים ביותר שקיימים בשוק כרגע , כמו: החומוסייר, מיזם פוד-טק מבית שטראוס, שמציג את מכונת החומוס שמייצרת חומוס טרי, טעים וטבעי שממש כמו מכונת קפה – מייצרת מנת חומוס בלחיצת כפתור. וגם: Beyond Oil – שמציגים מהפכה בעולם הטיגון עם שמן בריא יותר, טעים יותר וירוק יותר.
בכנס השתתפו כ-1,200 בכירים ומקבלי החלטות מתחום המסעדנות וביניהם בעלי מסעדות, שפים, בכירים בענף המזון והמלונאות, בתי קפה, ברים ורשתות, זכיינים, מנהלי רכש בתחום המסעדנות והמלונאות, בעלי בתי מלון ואולמות אירועים, בכירים מתעשיית מטבחי הענק, מנהלי מטבח מוסדי ועוד מקבלי החלטות בתחום. בין הדוברים הבולטים בכנס היו: שף יוסי שטרית, שף רז רהב, שף תומר טל, ערן יעקב – ראש רשות המיסים לשעבר, ירון גינדי – נשיא לשכת יועצי המס, אור שוקרון – שף קונדיטורית , יקי כביר- מסעדן ואיש עסקים.
בין הנושאים שנידונו בכנס – עובדים, עובדים, עובדים, אין פלסטינים, מי יעבוד?; פיצויי הממשלה לא מספיקים, מה עושים?; מצב הזכיינות בישראל ; חדשנות מול שמרנות שיווק דיגיטלי ברשתות חברתיות ; איך נכון לשווק מסעדה ? ; FOODTECH – שוס או פלופ? לאן ישראל הולכת? ; השקעה ממשלתית במסעדנות ותעשיית המזון ; קניינות ורכש משותף ; ייעוץ חיצוני– עסקי, קולינרי ושיווקי; תעשיית המשלוחים הצומחת, פוגעת \תורמת למסעדות; ה"אני מאמין" ממיטב השפים המצליחים בארץ!; לראות את המטבח הישראלי מבחוץ; השראה בינלאומית; טרנדים 2024; מה היא חווית לקוח?
סקר נרחב בקרב מסעדנים ברחבי הארץ:
כמחצית מהמסעדנים יסגרו את המסעדות שלהם במידה ותהיה מלחמה בצפון: תוצאות מסקרנות לסקר שנערך במסגרת כנס המסעדנות ה-9 של ישראל.
המלחמה הביאה עימה התמודדויות אינסופיות לענף המסעדנות, בייחוד אצל מסעדני העוטף והצפון אבל גם אצל המסעדנים במרכז הארץ. השנה כנס המסעדנות שהתקיים בתל אביב הוקדש לקשיים הללו, לתמיכה והוקרה לאלה שסייעו ולאתגרים בענף המסעדנות בשנה שכזו ובכלל.
לכבוד הכנס התקיים סקר נרחב בקרב מסעדנים ברחבי הארץ שתוצאותיו המסקרנות נחשפות לראשונה.
התמונה העולה מן הסקר מצביעה על מציאות מאד מורכבת בענף המסעדנות
- על פי דיווח המסעדנים, יש כיום מחסור של כ- 27% בממוצע, בכמות העובדים הדרושה לתפעול סביר
- כמחצית מדווחים שכלל לא קיבלו פיצויים מהמדינה
- פחות משליש סבורים כי במציאות הנוכחית, מסעדה הינה עסק כלכלי
- כמחצית מדווחים על ירידה במחזור בשיעור של לפחות ,50%-25% ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה
- 46% מעידים שסוג העובדים שבו מורגש המחסור במיוחד: טבחים
- קרוב למחצית מעריכים שיסגרו את המסעדה, במידה ותהיה הסלמה בצפון
הסקר נערך על ידי מכון רושינק בשיתוף עם חברת הכנסים SE מפיקת כנס המסעדנות ה-9 של ישראל, מפגש הפסגה של עולם הקולינריה הישראלית. הכנס הפגיש על במה אחת, ביום אחד, את השפים המובילים ביותר בישראל והגורמים המשפיעים בענף המסעדנות. השנה, לאור מאורעות אוקטובר והמלחמה, הוקדש הכנס למסעדנות בעת מלחמה, נתמוך במסעדני העוטף, מדרום ועד צפון ונדון בהתמודדות האין סופית של קשיי המסעדנות בימים אלו ועוד…
כנסת המסעדנות ה-9
יום ראשון – 31.03.2024
08:00-15:00
מלון דיוויד אינטרקונטיננטל
תל אביב