כותרות אחרונות
Search

לאחר 32 שנה של ניהול מפעל קיבוצי מצליח בגבול הצפון יוחאי נאמן פורש מ"מעדני יחיעם". אוראל טויטו מונה למנכ"ל החברה.

מפעל מעדני יחיעם בקיבוץ יחיעם – צילום: יח"צ

 

לאחר 32 שנה של ניהול מפעל קיבוצי מצליח בגבול הצפון  יוחאי נאמן פורש מ"מעדני יחיעם" – אוראל טויטו מונה למנכ"ל החברה.

יוחאי נאמן ליווה את החברה בתהליכים אסטרטגיים מעמיקים, ממשבר שריפת התנורים ב-2006, פיתוח פעילות הייצוא ורכישת חברה אמריקאית לייצור מעדני בשר, ועד למכירת לקרן ההשקעות גרין לנטרן.

את יוחאי יחליף בתפקידו אוראל טויטו, תושב הצפון, אשר שימש בתפקידו האחרון כמנהל חטיבת המוצרים של חברת "עוף טוב".

 

מפעל מעדני יחיעם בקיבוץ יחיעם – צילום: יח"צ

 

לאחר 32 שנות ניהול של אחד ממפעלי המזון המצליחים בישראל, פורש יוחאי נאמן (71) מתפקידו כמנכ"ל החברה. מי שישמש כמחליפו הוא אוראל טויטו (41), תושב מושב גורן שבגליל המערבי, נשוי + 5 ילדים. אוראל בעל תואר ראשון בחשבונאות וכלכלה ותואר שני במינהל עסקים. החל את המסלול המקצועי שלו כמבקר חשבונות במע"מ, לאחר מכן שימש כעשור כמנכ"ל מכון התערובת "אסם הגליל", בבעלות 34 מושבים מאיזור הגליל. בתפקידו האחרון שימש כמנהל חטיבת המוצרים של חברת "עוף טוב", המייצרת מוצרי בשר קפואים ומצוננים.

 

יוחאי נאמן נולד בשנת 1954 בקיבוץ יחיעם בו גדל והתחנך, שירת כקצין בחיל התותחנים והוא בעל תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות מהאוניברסיטה העברית בירושלים. נשוי לריקי, מורה במקצועה, ואב לשלושה ילדים. החל את תפקידו כמנכ"ל מעדני יחיעם בשנת 1993. במהלך שנותיו כמנכ"ל הוביל את המפעל, אשר הוקם בשנת 1969 ומחזיק כיום כ-15% מנתח השוק, להישגים יוצאי דופן ועיצב את המותג המוכר ואהוב כפי שהוא כיום. מהלכים מושכלים של פיתוח עסקי הביאו את יחיעם ממפעל שהיה על סף ויתור על נכסיו, לחברה שהפכה להיות גורם משמעותי בשוק, וזאת בסביבה תחרותית יוצאת דופן, מול מתחרים כמו זוגלובק, טירת צבי ועוף טוב.

 

יוחאי נאמן – צילום: נועה נאמן

 

העשור הראשון התאפיין בבנייה מחדש של מפעל במשבר, לרבות תהליכים של הפרדה עסקית, משפטית ותפיסתית בין החברה לבעלים, קיבוץ יחיעם, וכך נוצרה 'מעדני יחיעם (1993) בע"מ'. הביטוי הראשון לכך היה בפיתוח ויצירת מובילות ביצור מוצרי סלמי מותססים – 100% בקר – סרוולד, צרפתי, פרושוטו ונוספים. לאחר מכן הייתה מעדני יחיעם הראשונה שפורסת דק דק, מייצרת ומוציאה לשוק מוצרים ללא חומרים משמרים כלל, קבנוסים וסלמי באריזות אווירה מבוקרת והתוצאה המצטברת – דומיננטיות עקבית במוצרי הפרימיום.

 

בשנת 2006 פרצה שריפה במחלקת התנורים במפעל, אשר השביתה את הפעילות כולה ואיימה על עצם קיומו של המפעל. בהסכם ייחודי שנרקם עם חברת זוגלובק, אשר אפשר שיתוף פעולה ביצור, חזרה יחיעם לשוק בתוך שבועות ספורים והשלימה את בניית המפעל מחדש בתוך 4 חודשים. בד בבד השיקה החברה קו מוצרים חדשני של מוצרי נתח שלם מהמעדנייה – במדף השרות העצמי, ויצרה אופק חיובי לשנים הבאות.

 

אוראל טויטו מנכ"ל "מעדני יחיעם" הנכנס – צילום: ארזביט

 

בתחום הייצוא פועלת מעדני יחיעם בהיקף גבוה ביחס לגודלה מול חברות אחרות בישראל. בשנת 2008, בעקבות החלטת ה-USDA לפסול את כל תחום מפעלי הבשר המעובד במדינת ישראל מהמשך ייצוא לארה"ב, הובילה מעדני יחיעם בראשות יוחאי, מהלך שהביא להחזרת המפעלים למסלול של ייצוא לארה"ב בתום כשנה. הפתרון היצירתי נשען על הנקודה שהייתה החשובה ביותר ל-USDA והיא הקמת מערך הדרכה ואישורים ע"י גורמים אמריקאים בוגרי USDA. ההדרכה וההסמכה בוצעה לכל שרשרת הפעילות בישראל – השירותים הווטרינרים, משרד הבריאות, הנהלות ומערכי איכות במפעלים ובמשחטות, לרבות הרחבה לתעשיית החלב.

 

בשנת 2012 רכשה מעדני יחיעם חברה יצרנית בעלת מותג חזק בכשרות הגבוהה בארה"ב, חברת A&H. לאחר שהוטמעו תפיסות טכנולוגיות מתקדמות, עלתה החברה על מסלול צמיחה ורווחיות ונוצר יתרון שיווקי למעדני יחיעם בארה"ב.

 

בשנת 2022, לאחר 50 שנות בעלות קיבוצית, מכר קיבוץ יחיעם 51% מאחזקותיו במפעל לקרן גרין לנטרן. במהלך השנה האחרונה וכמפעל חיוני הממוקם כ- 10 ק"מ מגבול הצפון, לא עצר המפעל ולו ליום אחד, תוך גיוס עובדים למילואים ועובדים מפונים. החברה סיפקה כ – 2.5 מיליון יחידות קבנוס לחיילי הסדיר והמילואים, ובנוסף לכך כמויות גדולות שנמסרו כתרומות ונשלחו ישירות לחיילים בדרום ובצפון.

 

יוחאי נאמן מנכל מעדני יחיעם צילום נועה נאמן

 

יוחאי נאמן, מסכם 32 שנות ניהול: "אנחנו אנשים פשוטים שעושים עבודה אחראית ומורכבת. הצלחנו במידה כי העבודה נעשית בצניעות ואהבה. בתחום התעסוקתי עושה מעדני יחיעם את המרב כדי להיות מפעל ייחודי – לקיים ארגון ללא מחיצות, סולידרי ושוויוני בהיבט המגזרי והמגדרי. בד בבד עם הקפדה קלה כחמורה על משמעת תעשייתית, בטיחות מזון ובטיחות עובדים. הדרך שלנו לעשות זאת היא דרך ארוכה וקשה בה נוצרת הזדהות תוך מעורבות, ביזור מידע, שיתוף רעיונות. לא מפטרים גם בעת משברים, לא מקצינים הפרשי שכר, משקיעים במכונות ותנאי יצור, רואים בעיניים את העובדים ומשרתים את הלקוחות".

 

לדבריו: "עכשיו בימים עצובים אלו, אנו מתפללים  לחזרתם של החטופים, כואבים את כאב משפחות הנרצחים באוקטובר 23 והנופלים במלחמה מאז ועד היום, עוקבים ומעודדים את הפצועים בתהליך החלמתם ומייחלים להשלמה פנים ישראלית מבלי להקהות ניגודים ואמונות – שלום פנימי ושלום אזורי רב שנים". 

 

יוסף עליאש, שותף מנהל בקרן גרין לנטרן מוסר: "אנו רוצים להודות ליוחאי על המסירות והנאמנות לאורך כל כך המון שנים ומאחלים לו הצלחה רבה בהמשך דרכו. יוחאי תרם רבות להצלחתו של המפעל ונמשיך את דרכו כמפעל קיבוצי עם צוות מנוסה ומסור ומנכ"ל חדש שאף הוא מצפון הארץ".