ראשי כותרות לכבוד חנוכה, מותג הרשי מציע מתכון נפלא של סופגניות
לכבוד חנוכה, מותג הרשי מציע מתכון נפלא של סופגניות
אבי בר כתב ב: "חדשות ישראל בעסקים"28/11/2017כותרות, מתכונים, קולינריה
לכבוד חנוכה, מותג הרשי מציע מתכון נפלא
סופגניות במילוי קרם בוטנים ריסז וקרם שוקולד הרשי
מתכון מאת: השף קונדיטורית עמית דונסקוי
צילום: בועז לביא
מתכון לכ-30 סופגניות:
ניירות אפייה חתוכים ל-30 ריבועים בגודל 10X10 ס"מ
מרכיבים לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כפות מלאות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1 1/2 כוסות מים חמימים
3 ביצים
75 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
למילוי קרם שוקולד הרשי:
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כוס נטיפי שוקולד הרשי
50 גרם אבקת סוכר
למילוי קרם בוטנים ריסז:
1/2 כוס שמנת מתוה
1 כוס נטיפי קרם בוטנים ריסז
100 גרם אבקת סוכר
לציפוי: 1 כוס נטיפי שוקולד הרשי מומסים + 1 כוס נטיפי קרם בוטנים ריסז מומסים
לקישוט: ריסז מיניס, הרשי קוקיס אנד קרים דרופס, חטיף הרשי קוקיס אנד קרים או כל תוספת שאוהבים.
ההכנה:
* מניחים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים היבשים והסוכר ומערבלים ערבול קצר. מוסיפים תוך כדי ערבול את המים, הביצים, החמאה ותמצית הוניל ומערבלים במשך כ-7 דקות נוספות. לבסוף מוסיפים את הברנדי והמלח ומערבלים במשך 3 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.
* משמנים קערה גדולה ומניחים בתוכה את הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
* מחלקים את הבצק ל-30 כדורים, מגלגלים לכדורים חלקים ומניחים כל כדור על ריבוע של נייר אפייה. מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.
* מחממים סיר ובו שמן לטיגון עמוק. בודקים שהשמן חם ומרימים בעדינות את הסופגניות בעזרת נייר האפייה ומחליקים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים ומוציאים לצינון במסננת עם נייר סופג.
* הכנת המילוי כ-5 שעות מראש: ממיסים במיקרוגל נטיפי שוקולד הרשי ושמנת מתוקה ובכלי נפרד ממיסים את נטיפי קרם הבוטנים ריסז ושמנת מתוקה. מערבבים היטב כל אחד לתערובת חלקה ומעבירים לצינון במקרר במשך כ-5 שעות. מקציפים במערבל כל קרם בנפרד תוך כדי הוספת אבקת הסוכר.
* חותכים את הסופגניות לחצי, מזלפים את הקרם, מניחים מעל את החצי השני, מצפים בשוקולד או בקרם הבוטנים המומס ומקשטים במגוון התוספות שאוהבים.