קריספי צ’יקן בלחמניות חלה – צילום: נמרוד סונדרס
לכבוד יום הסנדוויץ' הבינלאומי מגישה 'עוף טוב' שלושה מתכונים לכריכים שהפכו למנות גורמה.
לכבוד יום הסנדוויץ' הבינלאומי, נזכיר שהסנדוויץ' נקרא על שמו של ג'ון מונטאגיו, הרוזן מסנדוויץ', שביקש לאכול את מנת הבשר שלו בין שתי פרוסות לחם, כדי שלא יאלץ להפסיק את משחק הקלפים שכל כך אהב.
בעבר נחשב הסנדוויץ', ומכאן נקרא לו – הכריך, למזון פשוט וקל שנהגו לקחת רק לדרך, לעבודה או לביה"ס, אבל היום מדובר במאכל שמוגש גם כמנות גורמה במסעדות ובתי קפה בכל העולם.
לרגל יום הסנדוויץ' הבינלאומי, סליחה.. הכריך הבינלאומי, 'עוף טוב' מגישה שלושה מתכונים לכריכים איכותיים ומזינים שכל אחד מהם בפני עצמו יכול להיחשב למנת גורמה:
קריספי צ’יקן בלחמניות חלה
הלהיט של הרגע, שניצל קריספי עם בצל כבוש מתוק, מיונז פיקנטי חרפרף, אבוקדו ועגבנייה בתוך לחמניית חלה אוורירית ורכה. אין מישהו שיסרב לביס מכריך שכזה.
מתכון: באדיבות FOODY צילום: נמרוד סונדרס
המצרכים:
4 לחמניות חלה
12 רצועות צ'ונגו שומשום של עוף טוב
4 כפות מיונז
1 כפית רוטב סרירצ'ה או פלפל שיפקה אחד
4 עלי חסה רומית
2 עגבניות
1 אבוקדו בינוני קלוף
לבצל כבוש:
1 בצל סגוף בינוני קלוף
1/2 כוס חומץ אורז
1/4 כוס סוכר לבן
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את הבצל הכבוש: שעה לפני ההגשה, פורסים את הבצל הסגול לפרוסות הכי דקות שאפשר.
- מכינים קערה עם החומץ והסוכר הלבן, מערבבים היטב ומשרים את הבצל במשרה. אפשר גם להכין יום קודם ולאחסן במקרר עם ניילון נצמד.
- פורסים נייר אפייה על תבנית התנור, מניחים את פרוסות הצ’ונגו ואופים 10 דקות.
- מכינים את המיונז הפיקנטי: מערבבים את המיונז עם הסרירצ’ה. אם משתמשים בשיפקה, קוצצים אותו לקוביות קטנטנות ומערבבים עם המיונז.
- מרכיבים את הכריך: מורחים בלחמנייה מיונז פיקנטי, מניחים על פרוסה אחת את עלה החסה, פרוסות העגבנייה, פרוסות אבוקדו ובצל כבוש.
- מניחים שלוש רצועות צ’ונגו וסוגרים עם הפרוסה השנייה. מגישים מיד
פיתות ממולאות בעוף
מתכון פשוט, קל וטעים של פיתות ממולאות בעוף. מתכון בשלושה שלבים פשוטים להכנה והכי מהירים שיש, למנה שהולכת להרשים את כולם בנראות ובטעם. אל תספרו להם שזה היה כל כך קל…
מתכון: נעמה פלד באדיבות FOODY , צילום: אפיק גבאי
מצרכים:
250 גרם סטייק פרגית של עוף טוב, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, ללא עצמות – קצוץ דק
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 כף סוכר חום בהיר דמררה
1 כפית שטוחה מלח דק
קורט פלפל שחור
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- להגשה: 2 פיתות בינוניות, טחינה מוכנה או שמן זית, 1 בצל קטן חתוך לטבעות, 1/2 כפית סומאק
אופן הכנה:
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הסוכר החום וממשיכים בטיגון עוד כעשר דקות (שהבצל יהיה מקורמל).
- מוסיפים את הפרגית למחבת ומקפיצים. מוסיפים את המלח והפלפל וממשיכים להקפיץ עד שנתחי הפרגית מוכנים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- פותחים את הפיתות, מורחים טחינה בנדיבות (או שמן זית), ממלאים בתערובת הבשר, מפזרים בצל וסומאק ומגישים.
כריך וולינגטון
כריך קצת אחר, עם פסטרמה וולינגטון – מחווה למנה המסורתית מאנגליה. בכריך, נתח שלם של פסטרמה וולינגטון עם פטריות ובצל במעטפת פריכה של בצק עלים. זה נראה מורכב אבל קל להכנה.
מתכון: באדיבות FOODY , צילום: נמרוד סונדרס
המצרכים:
1 חבילה (200 גרם) פסטרמה מהגריל מנתח שלם של עוף טוב
1/2 חבילה בצק עלים (מופשר לילה במקרר, לפי הוראות היצרן)
1 בצל קצוץ דק
1 חבילה פטריות שמפיניון קצוצות דק
קורט מלח דק
קורט פלפל שחור טחון
1 כף שמן זית
להברשה: 1 ביצה L + 1 כף מים + קורט מלח דק
אופן הכנה:
- מטגנים במחבת את הבצל והפטריות עם שמן הזית, במשך כ-10 דקות עד שהן רכות ונטולות נוזלים. ממליחים ומפלפלים.
- פורסים דף בצק עלים בגודל כפול מנתח הפסטרמה וקצת יותר.
- מניחים את הפסטרמה בחלק התחתון של הבצק, כך שיישארו שוליים של כמה סנטימטרים.
- מעל הפסטרמה מניחים מתערובת הבצל והפטריות וסוגרים את הבצק מעל הנתח.
- חותכים בסכין את חלקי הבצק המיותרים, ומצמידים היטב את הקצוות.
- בעזרת סכין חורצים שלושה קווים אלכסוניים בחלק העליון של המאפה.
- טורפים יחד את הביצה, המלח והמים ומברישים היטב את המאפה, כדי שיקבל צבע יפה בתנור.
- מעבירים את המאפה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 40 דקות.
- מוציאים, מחכים 5 דקות עד שהמאפה יתקרר מעט ומגישים.