קליית גת – יום העצמאות – מתכון לשיפודי סאטה שקדים – צילום – רון יוחננוב
לכבוד יום העצמאות "קליית גת" מציעה מתכון לשיפודי סאטה שקדים.
באדיבות: רון יוחננוב , בעל הבלוג "מבשלים ואופים" עם רון יוחננוב, למותג "קליית גת".
מתכון לשיפודי סאטה שקדים.
מרכיבים:
500 גרם פרגית עוף חתוכה לקוביות באורך 2 ס"מ
למרינדה:
2 שיני שום כתושות
מעט צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק
3 כפות רוטב סויה
200 מ"ל חלב קוקוס (אפשר גם קרם קוקוס)
מעט כורכום
לרוטב:
2 כפות שמן זית
100 גרם ממרח שקדים טבעי קליית גת
50 מ"ל חלב קוקוס
1 כף סילאן קליית גת
שן שום כתושה
מעט צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק
מלח, פלפל שחור
להגשה: כוסברה טרייה, בוטנים קלויים (אם רוצים)
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המרינדה.
- מוסיפים את קוביות הפרגית ומעבירים למקרר לפחות ללילה.
- מחממים תנור ל-220 מעלות במצב גריל.
- משפדים את קוביות הפרגית על שיפודים ומניחים בתבנית אפייה, מעבירים לתנור וצולים עד להשחמה או למידת העשייה הרצויה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
- ההגשה: מגישים את השיפודים החמים עם הרוטב ליד ואורז לבן ומקשטים בכוסברה טרייה ובבוטנים קלויים.