כותרות אחרונות
Search

מותג לחמי הבריאות "מונבטים" מציע לט"ו בשבט ולימים טובים אחרים, מתכונים נפלאים להכנה של מנות מיוחדות

מותג לחמי הבריאות "מונבטים" מציע לט"ו בשבט ולימים טובים אחרים, מתכונים נפלאים להכנה של מנות מיוחדות, המשלבות את המונבטים עם מגוון פירות טריים ומיובשים ועוד מטעמים!

 מותג לחמי הבריאות "מונבטים" (לחמים מיוחדים העשויים מרכיבים טבעיים, טבעוניים ואורגניים מהצומח), מציע לט"ו בשבט מתכונים נהדרים, המשלבים את לחמי "מונבטים" עם פירות טריים ומיובשים ומטעמים נוספים.

המונבטים המתוקים ישמחו את הגדולים ואת הקטנים, והם נפלאים להגשה בכל ימות השנה.

 

כריך מונבט עם סורבה בננות

צילום: אפרת בלוססקי – מתכונים וסייטלינג: פבל קפלן

חומרים:

  • מונבט עדשים כתומות, כוסמת, בננה וגזר

לסורבה:

  • 5 בננות בשלות

  • 2 כפות אבקת חרובים

  • 1 כף תמצית וניל

  • 2 כפות סירופ מייפל, או סירופ אגבה (אורגני)

לקישוט:

  • גוג'י ברי

אופן ההכנה:

מקלפים את הבננות ומקפיאים אותן ל- 5 שעות. לאחר מכן חותכים אותן ומכניסים  למעבד מזון, יחד עם יתר המרכיבים: אבקת חרובים, תמצית וניל והסירופ. טוחנים הכול בפולסים, עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.

מחממים המונבט בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 6 דקות, ופורסים אותו לרוחב ל-2 פרוסות עגולות. כשהפרוסות מתקררות, מורחים באחת הפרוסות את הסורבה שהכנו ויוצרים סנדוויץ'. מעטרים בגוג'י ברי.

**********************

מונבט פאי תפוחים

צילום: אפרת בלוססקי – מתכונים וסייטלינג: פבל קפלן

החומרים:

  • מונבט קינואה, תפוח עץ ותמר

למחית:

  • 200 גרם (11- 12 יחידות) תמר מג'הול (להוציא את החרצנים)

  • 30 גרם (2 כפות) שקדים שלמים

  • 1 כף שטוחה שמן קוקוס בכבישה קרה

  • 30 גרם (3 כפות) קוקוס טחון

לקישוט:

  • תפוח עץ ירוק פרוס

  • פרוסות תפוח עץ מיובש

אופן ההכנה:

טוחנים את כל חומרי המחית לממרח אחיד.

מחממים את המונבט בתנור או בטוסטר וחותכים אותו לרוחב לקבלת 2 פרוסות עגולות.

על אחת הפרוסות מורחים בנדיבות את המחית.

בפרוסה השנייה יוצרים חור עגול בעזרת סכין, ומניחים אותה מעל הפרוסה עם המחית. אפשר להוסיף עוד מהמחית שתבלוט קצת מהחור.

מקשטים בפרוסות דקות של תפוח עץ ובפרוסות תפוח עץ מיובש.

*********************

מונבט בסגנון ג'רבו הונגרי

החומרים:

  • מונבט כוסמת, תאנים ודלעת

למלית:

  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים

  • 200 גרם משמשים מיובשים

  • 100 גרם שוקולד מריר (70% קקאו)

  • 100 גרם (חצי כוס) קרם קוקוס (לא נוזל)

 אופן ההכנה:

משרים את המשמשים 10 דקות במים רותחים. לאחר מכן מסננים וטוחנים אותם במעבד מזון עד קבלת ממרח אחיד.

גנאש שוקולד: ממיסים את השוקולד בבאן-מארי או בפולסים במיקרו – עם קרם הקוקוס. מעבירים לצנצנת ומקררים כ-40 דקות.

מפשירים את המונבט וחותכים אותו לרוחב ליצירת 2 פרוסות עגולות.

מחממים אותן מופרדות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-6 דקות. מצננים.

על פרוסת מונבט אחת מורחים שכבה אחידה של ממרח משמש, בעובי של כחצי ס"מ. מעליה מורחים שכבה של גנאש באותו עובי. מכסים בפרוסה הנוספת ועליה מורחים עוד שכבת גנאש ומפזרים אגוזי מלך קצוצים.

מקררים כחצי שעה.

בתיאבון!

***

"מונבטים" היא סדרה של לחמי בריאות חדשניים מהצומח, העשויים מחומרי גלם טבעיים, טהורים ואורגניים בלבד, ובהם: קינואה, כוסמת, עדשים בצבעים שונים, שעועית מש, דוחן, בננה, גזר, דלעת, תאנים, בטטה, סלק, תמר ותפוח עץ. סדרת "מונבטים" כוללת 15 טעמים ממגוון חומרי הגלם. המוצרים אינם מכילים גלוטן באופן טבעי, וכן אינם מכילים מרכיבים מן החי ותוספות למיניהן, כגון – סוכר, ממתיקים, שמרים, שמנים, שומנים, קמחים, חומרים משמרים וחומרי טעם וריח. ה"מונבטים" מיועדים לכל מי שחשוב לו לצרוך מזון טבעי, בריא ומזין. כמו כן הם מספקים מענה לחולי צליאק, לרגישים לגלוטן, לטבעונים ולצמחונים.

 

להשיג ברשת שופרסל במתחמי גרין, ברשת אורגניק מרקט, בבתי טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. כמו כן אפשר לקנות ולהזמין משלוח בחנות און-ליין באתר החברה, או בטלפון  04-6904704.

 

לרשימת חנויות ומתכונים נוספים: באתר   http://munbatim.com/

מתכונים וסטיילינג: השף פבל קפלן.

צילומים: אפרת בלוססקי