ראשי קולינריה מתכונים "מלח הארץ" מציעה מתכון בריאות מופחת נתרן – צלי עוף , חיטה ותפוח אדמה ברוטב סילאן
"מלח הארץ" מציעה מתכון בריאות מופחת נתרן – צלי עוף , חיטה ותפוח אדמה ברוטב סילאן
אבי בר כתב ב: "חדשות ישראל בעסקים"27/02/2017מתכונים, קולינריה
"מלח הארץ" מציעה מתכון בריאות מופחת נתרן:
צלי עוף , חיטה ותפוח אדמה ברוטב סילאן
המתכון מאת: שרון דבוש חלילי, דיאטנית קלינית R.D.
מצרכים ל-8 מנות :
1.5 ק"ג עוף – שוקיים ו/או כרעיים
400 גרם חיטה מלאה
4 תפוחי אדמה בינוניים או בטטות
4 כפות שמן זית + 2 כפות נוספות לשימון התבנית
2 גבעולי רוזמרין
8-10 שיני שום טריות שלמות
4 כפות סילאן או 3 כפות דבש
2 כוסות מים
1/2 כפית 'מלח הארץ' מופחת נתרן – 50% פחות נתרן
פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם
אופן ההכנה:
– שוטפים היטב את החיטה ומשרים אותה בקערה עם מים למשך כ- 3 שעות.
– מחממים תנור ל 200 מעלות.
– קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם (אפשר לרחוץ אותם היטב ולהשאירם בקליפתם) , משמנים את התבנית
ומניחים בתחתיתה שכבה של פרוסות תפוחי האדמה.
– מסננים את החיטה מהמים ומערבבים אותה עם 2 כפות שמן זית + שיני השום + מלח מופחת נתרן + פלפל שחור +
רוזמרין ומפזרים את תערובת החיטה מעל לשכבת מ תפוחי האדמה.
– מניחים את חלקי העוף מעל החיטה
– מערבבים בקערה: 2 כוסות מים + סילאן + 2 כפות שמן זית ויוצקים מעל העוף ( ניתן להשרות את העוף מראש)
– מכסים בנייר אלומיניום.
– אופים בתנור במשך שעתיים עם כיסוי נייר האלומיניום ולאחר מכן 1/2 שעה נוספת ללא כיסוי ועד להשחמה יפה.
ערכים תזונתיים :
שרון דבוש חלילי, דיאטנית קלינית R.D. פורטת את הערכים התזונתיים למנה:
|
קלוריות
|
חלבון
ג'
|
פחמימות
ג'
|
שומן
ג'
|
נתרן
מ"ג
|
סיבים
תזונתיים ג'
|
למנה
|
506
|
37
|
52
|
18
|
209
|
12
|
מנה משביעה דלה בנתרן ועשירה בסיבים תזונתיים. מומלץ לאכול לצד ירקות מאודים או סלט ירקות רענן.
צילום: iStock
חברת מלח הארץ הינה היצרנית העיקרית של המלח בישראל מאז 1922. בשנים האחרונות מפתחת החברה מלחים פונקציונאליים לשוק המקומי ולייצוא ומובילה מהלך רחב היקף לעידוד תעשיית המזון בישראל להשתמש במלח מופחת נתרן בתהליך הייצור. מלח הארץ 50% מכמות הנתרן מומלץ ולכל מי שמבקשים לשמור על בריאותם ולהקפיד על תזונה בריאה ומאוזנת – כאורח חיים. ובייחוד לסובלים מלחץ דם גבוה