כותרות אחרונות
Search

מנכ"ל NVIDIA העולמית, ג'ן-סן הואנג מבקר בישראל ואומר: "תעשיית החדשנות של ישראל היא קסם"

מנכ"ל NVIDIA ג'ן-סן הואנג: "תעשיית החדשנות של ישראל היא קסם"

* בעת הביקור בישראל הכריז ג'ן-סן הואנג כי הסטרטאפ הישראלי Imagry נבחר להיות החברה ה-2,000 שמצטרפת לתכנית ההאצה וההשקעות המיוחדת במיזמי בינה מלאכותית של NVIDIA

* ג'נסן העריך שמוניות אוטונומיות ימצאו על הכבישים כבר ב-2020

1500 מפתחים, אנשי היי-טק, משקיעים ויזמים הגיעו היום, ד', למרכז הירידים בת"א, בו התקיים לראשונה בישראל אירוע הבינה המלאכותית הגדול בעולם של ענקית הבינה המלאכותית והמעבדים הגראפיים – GTC NVIDIA. החברה, שהכריזה לאחרונה על הקמת מרכז פיתוח בישראל והשקיעה בסטרטאפים מקומיים, מקיימת את אירוע ה-GTC מזה 8 שנים ובפעם הראשונה בישראל. האירוע נחשב לאחד מהגדולים והחשובים בתעשיית המחשוב והבינה המלאכותית העולמית, ובמסגרתו הוצגה שדרת סטרטאפים ישראליים מובילים בטכנולוגיית הבינה המלאכותית של הדור הבא – החל מרפואה דיגיטלית ולמידה עמוקה, דרך ערים חכמות ומכוניות אוטונומיות, ועד פיתוחים צבאיים וביטחוניים מתקדמים.

 

הדובר המרכזי בארוע היה  מנכ"ל NVIDIA העולמית, ג'ן-סן הואנג, שהגיע לביקור ראשון בישראל, והציג טכנולוגיות חדשות ופורצות דרך בתחומי הבינה המלאכותית, VR,  רובוטיקה, ופיתוחים חדשים בעולם הרכבים האוטונומיים.

מנכ"ל NVIDIA העולמית, ג'ן-סן הואנג – צילום: אבי בר

במסיבת עיתונאים אמר ג'ן סן הואנג: "תעשיית המיחשוב העולמית עוברת שינויים דרמטיים ואחת הסיבות לכך היא הגילוי של הלמידה העמוקה. זה קסם- תוכנה שכותבת תוכנה בעצמה. ישראל היא סטארטאפ ניישן ומה שסטארטאפים אוהבים זה פריצות דרך ושונאים סטטוס קוו. מה שקורה כרגע בזירת הבינה המלאכותית זה לא פחות ממהפכה טכנולוגית חסרת תקדים. לכן זה רק טבעי שנגיע לישראל שפועלים בה כל כך הרבה סטארטאפים מעניינים בתחום שלנו. היזמים מחפשים את הכלי המהפכני שאנחנו מציעים כדי לפתור בעיות שעד היום לא היה להם מענה ולכן מדובר בתזמון מושלם עבורנו להגיע לישראל. אנחנו כאן כדי לתמוך באקוסיסטם המקומי, לייצר עבורם פלטפורמת פיתוח פתוחה ונגישה, לשתף איתם פעולה ולתת להם הזדמנות להשמיע את קולם בתעשייה העולמית".

 

 

הוסיף ג'ן סן הואנג: "אנחנו מסתכלים על עצמנו במידה רבה כעל סטארטאפ. המסע שלנו להפוך לחברה גלובאלית רק החל. אנחנו כאן מאותן סיבות שהרבה חברות בינלאומיות מגיעות לישראל- אנו מחפשים את הכישרונות וישראל היא סביבה נהדרת ליצירת חדשנות, מכל הסיבות – חינוך, צבא, מגוון תרבותי אנושי ועוד. כל אלה יצרו כאן קסם של ממש ואני נרגש מהתוכניות העתידיות שלנו לגבי ישראל". 

 

 

לדברי ג'ן סן הואנג הם רק התחילו את הפעילות שלהם בישראל ולדבריו, בישראל יש יותר מהנדסי GPU ביחס לאוכלוסייה מאשר בכל מקום אחר בעולם והאנשים כאן, גם כאלה שלא עוסקים בתחום, מבינים בטכנולוגיה והיי טק וזה דבר מדהים. הוא הדגיש כי הוא מרגיש  שבישראל יש תשוקה אמיתית ליזמות וטכנולוגיה ולכן הם ב NVIDIA רוצים לגדול כאן בישראל.

החברה ה-2000  – הישראלית Imagry

בעת  הביקור בישראל הכריז ג'ן-סן הואנג כי הסטרטאפ הישראלי Imagry נבחר להיות החברה ה-2,000 שמצטרפת לתכנית ההאצה וההשקעות המיוחדת במיזמי בינה מלאכותית של NVIDIA.  חברת Imagry היא חברה ישראלית מבטיחה הממוקמת בחיפה ומבוססת על טכנולוגיות הלמידה העמוקה והבינה המלאכותית, פיתחה פלטפורמה מיוחדת לזיהוי אובייקטים בתמונות ובווידאו בזמן אמת, ומסומנת כאחת הטכנולוגיות המרכזיות ברכב האוטונומי הבא.

 

בין הטכנולוגיות הנבחרות שהוצגו ניתן למצוא את המצלמה התרמית המיוחדת לרכב אוטונומי של חברת AdaSky שמסוגלת לקרוא את תנאי הדרך בכל מזג אוויר; חברת Cognata שפיתחה מחשב חכם לקריאת תמרורים, רמזורים ואובייקטים שונים; רכב המשטרה העתידי שמסוגל לאתר מבוקשים ולזהות רכבים חשודים; Coral – הסטרטאפ הישראלי למניעת טביעות בבריכות פרטיות ועוד.

 

בכירים נוספים שנכחו באירוע הם ג'ף הרבסט – סגן נשיא NVIDIA העולמית, דני שפירו –  מנהל תחום הרכבים האוטונומיים העולמי, נתי אמסטרדם– מנהל הפעילות העסקית של NVIDIA בישראל, אייל וולדמן, מנכ"ל מלנוקס, אופיר זמיר – המנהל הטכנולוגי ואבי שפירא –  מנהל מרכז הפיתוח של החברה בישראל. עוד הגיעו: בועז דינטי – שותף ומייסד בקרן ההון סיכון קומרה קפיטל, עידן כץ – קרן Joy Ventures, רמי מלאכי – מפקד חטיבת לוט"ם, אבנר זיו– מנהל חטיבת טכנולוגיית המידע בבנק ישראל. זוהר זיסאפל – מייסד קבוצת רד, מייק קמלמקר– סמנכ"ל מרכז החדשנות של SAP בישראל, לאון פורטמן – מנהל הטכנולוגיות של חברת נייס, דוד פינקל – סמנכ"ל הטכנולוגיות של הפניקס ורבים נוספים.

איל ולדמן מנכל ומייסד מלאנוקס וג׳נסן הואנג מנכל ומייסד אנבידיה – צילום ניב קנטור

טכנולוגיות נוספות שהציג ג'ן-סן הואנג בהרצאה המרכזית באירוע:

הואנג נשא את דבריו בכנס ה-GTC הרביעי של החברה שנערך השנה בעקבות כנסים דומים שנערכו בעמק הסיליקון, בייג'ינג ומינכן. אירועים נוספים מתוכננים להיערך בטייפה, וושינגטון וטוקיו ולמשוך אליהם קהל כולל של יותר מ-22,000 איש באירועים החיים ויותר מ-100,000 צופים בשידורי האינטרנט שלהם.

 

הואנג הציג את Holodeck, סביבת העיצוב הוירטואלית החדשה של NVIDIA , שנפתח החודש בהשקה מוקדמת למפתחים נבחרים. Holodeck מספק למעצבים, מפתחים ולקוחותיהם, כמו גם לכל אדם בעולם, את האפשרות לגלות, לבנות ולחקור יצירות בסביבת מציאות מדומה ריאליסטית, שיתופית וכזו המדמה להפליא את הסביבה הפיזית. הואנג הציג הדגמה מרהיבה שבה הראה כיצד צוות יכול "להקרין את עצמו" לתוך סביבה וירטואלית ריאליסטית בכדי לבחון מקרוב את התכנון של מכונית ה ספורט המרהיבה של מקלארן.

 

בנוסף, הואנג הסביר כיצד הרשתות העצביות המניעות את יישומי הבינה המלאכותית גדלות בטור הנדסי ונעשות יותר ויותר מורכבות גם במקביל לגידול במספר הצרכנים המשתמשים בהן. "אחת התוצאות של גידול זה היא שאנו נכנסים לעידן חדש לחלוטין של מחשוב עם דרישות חדשות", אמר הואנג.

 

על מנת לספק מענה לדרישות אלו, NVIDIA חשפה לאחרונה את תוכנת ההיקשים TensorRT 3AI, המריצה רשת עצבית בסביבת ייצור. התוכנה החדשה תאיץ את הביצועים ותקצץ את עלות ההיקשים מהענן להתקני הקצה, לרבות מכוניות אוטונומיות ורובוטים.

 

המהירות והיעילות שמציעה של TensorRT 3  בשילוב עם יחידות העיבוד של NVIDIA  מתורגמות לחיסכון כספי עצום, הסביר הואנג. בכדי להגיע לקצב עיבוד של 45,000 תמונות לשנייה, נדרשים כיום 160 שרתים כפולי מעבדים, שמחיר כל אחד מהם בין 600,000 ל-700,000 דולר, וכן רישות ואספקת חשמל שתזין צריכה של 65 קילוואט.

 

השילוב של TensorRT 3 עם יחידות העיבוד הגרפיות של NVIDIA מספק את יכולת ההיקש המהירה בעולם, בשילוב עם מאיצי ה-GPU Tesla V100  שלהם  , TensorRT  מסוגלת לעבד 5,700 תמונות לשנייה, לעומת 140 בלבד ביחידות העיבוד של היום, אמר הואנג.

 

לשם השוואה, אותה עבודה ניתנת לביצוע עם שרת NVIDIA HGX יחיד המצויד בשמונה GPU  מסוג Tesla V100 וצורך 3 קילוואט של חשמל בלבד.

מנכ"ל NVIDIA העולמית, ג'ן-סן הואנג – צילום: אבי בר

הרכב האוטונומי: מוניות רובוטיות כבר ב- 2020

הואנג מסר גם פרטים על התוספת החדשה למשפחת מערכות הרכב האוטונומי של NVIDIA – Drive PX. מערכת זו, ששם הקוד שלה  הוא "פגסוס", נועדה לאפשר את תחילת הייצור של כלי רכב אוטונומיים ברמה 5, כגון מוניות רובוטיות המסוגלות לפעול ללא התערבות אנושית. השוק לשירותי רכב מעין אלה צפוי להגיע ל-300 מיליארד דולר עד 2030, כך על-פי תחזיות גולדמן-סאקס. ג'נסן העריך שמוניות אוטונומיות ימצאו על הכבישים כבר ב2020 .

 

זוהי משימה תובענית, הסביר הואנג. דרישות המחשוב של מוניות רובוטיות עצומות משום שהן "רואות" את העולם באמצעות מצלמות היקפיות של °360 ובעלות רזולוציה גבוהה, וכן באמצעות רדאר, מחשבות את מיקומו של הרכב ברמת דיוק של סנטימטר, עוקבות אחר כלי רכב אחרים ובני אדם בקרבת המכונית ומתכננות מסלול נסיעה בטוח ונוח אל היעד. כל העיבוד הזה חייב להיעשות עם מספר רב של רמות יתירוּת שיבטיחו את רמת הבטיחות הגבוהה ביותר. דרישות המחשוב ממכונית אוטונומית אינטנסיביות פי 50 עד 100 לפחות מאלו של המכוניות המתקדמות ביותר הקיימות כיום.

 

מחשב הבינה המלאכותית של DRIVE PX Pegasus  – שגודלו בערך כגודלה של לוחית הרישוי של המכונית – יכול להחליף תא מטען שלם מלא בציוד מחשוב מהסוג המשמש כיום את  אבות הטיפוס לכלי רכב בדרגה 5. הוא מספק עוצמת מחשוב הנמדדת ב-320 טריליון פעולות לשנייה וביצועי הבינה המלאכותית שלו שווי ערך למרכז נתונים עם 100 שרתים, הסביר הואנג.

 

הואנג הודיע גם ש-NVIDIA תשחרר ערכת פיתוח תוכנה – NVIDIA DRIVE IX (ראשי תיבות של Intelligent eXperience) – עבור הבינה המלאכותית לטכנולוגיות "טייס משנה" (co-pilot). DRIVE IX מאפשרת לבינה המלאכותית להבין את נתוני החיישנים שמפיקים המצלמות והמיקרופונים בתוך המכונית ומחוצה לה ובכך מאפשר יכולות חדשות, כגון זיהוי פנים בכדי לפתוח את המכונית, או עקיבת מבט כדי לבחון את מידת הסחת הדעת והנמנום של הנהג.

 

הואנג המחיש את התפקיד החיוני של הדמיה ביצירת מכוניות אוטונומיות והראה כיצד צוות הרכב שלהם יכול להדמות נהיגה של כ-483,000 קילומטרים בחמש שעות באמצעות שמונה מערכות NVIDIA DGX. מערכת זו של "הדמיה חוזרת" מאפשרת לנהוג וירטואלית בכל כבישי ארה"ב במשך יומיים בלבד.

מנכ"ל NVIDIA העולמית, ג'ן-סן הואנג – צילום: יח"צ

לסיום, וכדי לחבר את כל הנקודות בהרצאתו, הואנג הדגים את Project Isaac, סימולטור רובוט הבינה המלאכותית המשתמש ב-Holodeck  כדי להכשיר מכונות אוטונומיות וללמד רובוט לקלוע כדורים לתוך הגומות במגרש הגולף בחבטה קלה.