כותרות אחרונות
Search

מתכון לכבישת זיתים ירוקים מבוקעים באדיבות ג'ריס ג'השאן ראש המשפחה והמשק של משפחת ג'השאן

מתכון משפחתי של משק משפחת ג'השאן לכבישת זיתים

כבישת זיתים ירוקים מבוקעים

ג'ריס  ג'השאן ראש המשפחה והמשק של משפחת ג'השאן

zait-2

ג'ריס ג'השאן ראש המשפחה והמשק של משפחת ג'השאן – צילום: ליאת מנדל

מתכון משפחתי של משק משפחת ג'השאן ,החוגגת העונה 150 שנים של גידול ויצור שמן זית.

כלל חשוב  אומר ג'ריס, אסור להשתמש  בכלים מפלסטיק. לתוצאות טובות ועמידות יש לכבוש את הזיתים בכלי זכוכית או מתכת בלבד.

zait-1

צילום: ליאת מנדל

כבישת זיתים ירוקים מבוקעים

מצרכים

1 ק"ג זיתים ירוקים

תמיסת מלח עשויה מ-100 גרום מלח ל-1 ליטר מים

5 שיני שום

1 לימון

2 פלפלים חריפים

2 – 3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

מבקעים את הזיתים בפטיש או על –ידי חיתוך בסכין. מכסים במים נקיים ושורים אותם למשך שבוע. מחליפים את המים במים נקיים מדי יום. תהליך ההשריה מפיג את המרירות.

ביום השמיני מסננים את הזיתים מהמים ומניחים אותם במיכל זכוכית או ממתכת בעל מכסה אטום. מכסים את הזיתים בתמיסת מלח כך שיכוסו לחלוטין.

מוסיפים למיכל את שיני השום, הלימון הפרוס לפרוסות דקות והפלפלים החריפים. מוודאים שכל תכולת הצנצנת מכוסה היטב בתמיסת המלח וכי התמיסה מגיעה כמעט עד שפת הכלי.

מכסים את פני התמיסה בשכבה דקה של שמן זית. השמן משמש לאטימת תכולת הכלי ומניעת חמצון. סוגרים היטב במכסה אטום ומאחסנים במשך 30 יום במקום אפל.