כותרות אחרונות
Search

שלושה מתכונים לסלטי קיץ נפלאים באדיבות רשת בתי קפה "ארקפה"

צילום: שחר גולדשטיין

 

 

מתכונים לסלטי קיץ נפלאים באדיבות רשת בתי קפה "ארקפה"

 

סלט בלרינות

 

צילום: שחר גולדשטיין

 

רכיבים:

פסטה חצי קילו מבושלת

סלק 5 יחידות מבושלות מקולפות

בצל 2 יחידות מקולפות

יין אדום כוס

שמן זית לטיגון וזילוף בסיום

חומץ בלסמי רבע כוס

סילאן חצי כוס

שום ראש מקולף וכתוש

גבינה בולגרית מעודנת

 

תבלינים:

מרווה, פלפל שאטה, תימין, פלפל ציפוטלה, פפריקה אדומה, כמון, סוכר, מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

מבשלים פסטה בלרינות במים רותחים ומעבירים לצינון במי קרח

חותכים סלק ובצל לקוביות, מקפיצים במחבת עם שמן זית

מוסיפים שום כתוש ומערבבים. מוסיפים חומץ בלסמי וסילאן ומביאים לקרמול קל

מוסיפים יין אדום ומבשלים עד צמצום היין.

מוסיפים את התבלינים ומורידים מהאש.

רוטב צ'זיקי:

מערבבים יחד: יוגורט צאן, לבנה, שום, שמיר, שמן זית ומלח

 

בצלחת מורחים רוטב צ'זיקי ועליו מניחים חופן מתערובת הבלרינות

מוסיפים עלים טריים של בזיליקום ומפוררים גבינה בולגרית מעודנת

מזלפים שמן זית מעל

בתאבון!

 

 

סלט זוקיני

 

צילום: שחר גולדשטיין

 

רכיבים:

זוקיני 1 קילו תלתלים במכונה

בצל סגול שלום חתוך חצי ירח

רוקט 100 גרם חתוך

פטרוזיליה 50 גרם כשני חופנים. קצוצה

נענע 50 גרם כשני חופנים עלים שלמים

כוסברה 50 גרם כשני חופנים. קצוצה

בצל ירוק 5 גבעולים קצוצים

גבינה בולגרית מעודנת

 

אופן הכנה:

בעזרת מכונה להכנת תלתלי זוקיני, מעבירים את הזוקיני ויוצרים תלתלים (עם הקליפה)

(אפשרות לעשות פרוסות בעזרת קולפן שיניים).

מעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את יתר החומרים

רוטב לתיבול:

מערבבים חצי כוס שמן זית, חצי כוס לימון טרי. מלח ופלפל

מערבבים את כל הרכיבים יחד עם הרוטב ומסדרים בצלחת.

מפוררים גבינה בולגרית מעודנת

 

 

פריקי כוסמין

 

צילום: שחר גולדשטיין

 

רכיבים:

יוגורט 300 גרם

מלפפון חצי קילו חתוך לפרוסות

נענע שני חופנים עלים שלמים

כוסברה שני חופנים עלים שלמים

פטרוזיליה שני חופנים עלים שלמים

בצל ירוק 5 גבעולים קצוצים

סלט מבושל מקולף חתוך למשולשים 4 יחידות

טחינה גולמית לזילוף

סילאן לזילוף

צנוברים קלויים חופן

נבטי סלט לקישוט

רוטב

פלפל שחור לקישוט

 

תערובת פריקי:

250 גרם חיטת כוסמין מעושנת

כוס גרגירי חומוס מבושלים

מבשלים ביחד לפי הוראות יצרן לבישול פריקי

מוסיפים רבע כוס לימון, כף מלח וכפית פלפל שחור

 

רוטב לתיבול:

מערבבים חצי כוס שמן זית, רבע כוס מיץ מלימון טרי, כף מלח, כפית פלפל, כף חרדל, רבע כוס חומץ בן יין אדום ושתי כפות סילאן. מערבבים טוב ומוסיפים לקערת הערבוב

 

אופן הכנה:

בקערת ערבוב שמים את תערובת הפריקי עם המלפפון, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל ירוק

מוסיפים רוטב ומערבבים.

בצלחת הגשה מורחים יוגורט ועליו מניחים את תערובת הסלט.

בצדדים מניחים את הסלקים. מפזרים צנוברים מלמעלה.

מזלפים טחינה גולמית וסילאן על כל הסלט מלמעלה.

מנחים את עלי המיקרו סלק ומעט פלפל גרוס.