סלט עוף חם עם עדשים ובורגול ברוטב חרדל ודבש
מנה נפלאה לארוחת צהריים גם במשרד ,סלט עשיר בכל טוב.
3-4 מנות
חומרים:
1/4 שקית עדשים ירוקות מבושלות של סנפרוסט (200 גרם)
500 גרם בורגול
500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
1/3 כוס רוטב חרדל ודבש לסלט של אוליביה
1 אגס חתוך, לקוביות
8 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
1 בצל סגול, חתוך לפרוסות
מלח, פלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
-
משרים את הבורגול במים חמים כחצי שעה(בודקים שהוא רך). במקביל מחממים את העדשים לפי ההוראות המופיעות על גבי האריזה, מסננים ומניחים בצד.
-
מפזרים על העוף מלח ופלפל, ומקפיצים 3-4 דקות מכל צד עד הזהבה.
-
מעבירים את כל המרכיבים לקערה, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים חם.
————————————————————–
סלט חומוס עם נענע
חומרים:
1/2 שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים, סנפרוסט (400 גרם)
2 זוקיני פרוסים דק לאורכם
1 חופן עלי נענע
4 שיני שום פרוסות דק
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1 בצל סגול פרוס
1 שורש פטרוזיליה, מגולף דק בעזרת קולפן. (ומקורר במי קרח ל-10 דקות) – להשאיר רק אם יש מקום
מיץ מלימון אחד
1 כף מלח גס
1/4 כוס שמן זית
קורט פלפל שחור גרוס גס
1 כף גרגירי כוסברה
20 עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה:
חולטים את הזוקיני ל 3 שניות במים חמים ומקררים מיד .
מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחד.