כותרות אחרונות
Search

סקר מגלה, כלי קוד פתוח הם הבחירה המועדפת עבור פיתוח פתרונות IoT

סקר מגלה כלי קוד פתוח הם הבחירה המועדפת עבור פיתוח פתרונות IoT

ממקררים עד פעמוני דלתות כניסה, מיליוני מכשירים מקושרים חדשים נכנסים לשוק מדי יום. לפי IDC, ההוצאה העולמית של אינטרנט של דברים (IoT) תהיה השנה 772 מיליארד דולר, וצפויה לעבור טריליון דולר בשנת 2020, עם תחזית לקצב גידול שנתי מצטבר של יותר מ- 14% במהלך השנים הבאות. עם ההאצה בפיתוח פתרונות IoT, ארגונים משקיעים באופן פעיל בטכנולוגיה וכלים שיכולים לפתח, לפרוס ולנהל מוצרי ושירותי IoT אלה.

 

כדי להבין טוב יותר את הטכנולוגיה הנמצאת בשימוש כאשר מדובר בפיתוח פתרונות IoT, הזמינה רד האט (Red Hat) – הספקית המובילה בעולם של פתרונות קוד פתוח, סקר שבוצע ע"י חברת RTInsights בקרב 253 מקבלי החלטות IT בארגונים גדולים וגדולים מאוד. תנאי להשתתפות בסקר היה פיתוח בפועל של פתרונות IoT או כוונה לפיתוחם ב- 8-12 החודשים הבאים.

 

במיוחד בדק הסקר את השוני בין פיתוח יישומי IoT לפיתוח יישומים קונבנציונליים, היכולות החשובות ביותר בפיתוח פתרונות IoT, והקשרים בין כלי קוד פתוח והפיתוח של פתרונות IoT.

 

אחת השאלות הראשונות בסקר הייתה "מהם גורמי הבידול החשובים ביותר בין פיתוח IoT לפיתוח יישומים קונבנציונליים".

 

 

התשובות כללו:

  • החשיבות של פיתוח פתרונות שביסודם הינם אמינים וסקלאביליים (51%).

  • החשיבות של תקנים לטיפול בנתונים, תאימות יישומים ועמידותם לאורך זמן (48%).

  • המספר הגדול של מכשירי קצה וחיישנים (45%).

  • החשיבות של טיפול באבטחת נתונים ויישומים (41%).

 

ברד האט אומרים כי ע"י קביעת השוני בין שני סוגי תהליכי הפיתוח, ניתן לקבוע טוב יותר מה נדרש כדי להצליח בפיתוח פתרונות IoT. אין זה מפתיע שפתרונות אמינים וסקלאביליים עמדו בראש הרשימה, בהתחשב בכך שפתרונות IoT מייצרים וצורכים כמויות גדולות של נתונים.

 

בהבנת הבידול בארגונים בין פיתוח עבור IoT לפיתוח קונבנציונלי, רצו ברד האט ללמוד איזה כלי תוכנה בוחרים מקבלי החלטות IT כאשר מדובר בבניית יישומי IoT אלה. במהלך העשור האחרון ראו ברד האט שכלי קוד פתוח הפכו לבחירה דה פקטו עבור פיתוח פריסת יישומים בארגונים, ולפי תוצאות הסקר, כלי קוד פתוח הם השיטה המועדפת גם עבור פיתוח פתרונות IoT.

בין הארגונים שמפתחים עתה פתרונות IoT, 39% מהמשיבים מעדיפים כלי קוד פתוח על אפשרויות קנייניות. עם זאת, כאשר ארגונים המגדירים עצמם כמובילי IoT נשאלו שאלה זאת, המספר היה גבוה יותר, עם 43% מהמשיבים שמסתמכים על קוד פתוח עבור פיתוח פתרונות  IoT.

 

כאשר שוקלים את הדרישות העיקריות עבור פיתוח פתרונות IoT, לא מפתיע שנושא התמיכה סביב פתרונות קוד פתוח עולה. ארגונים המפתחים פתרונות IoT חייבים להיות מוכנים לטפל בדרישות התרחבות, אמינות, מורכבות, וכמויות גדולות – כולם מאפיינים שקוד פתוח מספק.

 

לקריאת הממצאים המלאים של הסקר