צילום: דן פרץ
בין "ZOOM" ל- "ZOOM" לא חייבים לצום!
"עוף טוב" מציעה מתכון של טוסט כריך סלמי איטלקי חם
בתקופה בה רבים שוהים ימים ארוכים בבית, בעיקר בני הנוער הלומדים ב-ZOOM, חשוב להקפיד על תזונה בריאה ומאוזנת שתאפשר לתלמידים להישאר ערניים, ממוקדים ובעיקר שבעים.
"עוף טוב" מציעה מתכון נהדר, מפנק ומנחם, כזה שאפשר להכין בקלות ובמהירות בין ZOOM אחד למשנהו:
טוסט כריך סלמי איטלקי חם
מצרכים לשתי מנות:
2 לחמניות עגולות
5 פרוסות סלמי איטלקי של עוף טוב לכל לחמנייה
חרדל / קטשופ / מיונז לפי העדפה.
להרכבת הכריך:
- מסדרים 5 פרוסות סלמי איטלקי רחבות בצורת מניפה עגולה בה כל פרוסה חופפת את השנייה ובולטת ממנה במקצת. מחממים מחבת על אש בינונית.
- כשהמחבת חמה, מניחים מעליה את מניפת הסלמי, ללא שמן, ומניחים לנקניק להיצרב היטב.
- הופכים את המניפה בזהירות בעזרת תרווד וצורבים גם את צידה השני. בינתיים מדליקים את הטוסטר.
- חותכים את הלחמניות לרוחבן ומורחים חרדל / קטשופ / מיונז או את שלושתם ביחד בנדיבות על שני חלקי הלחמנייה. מניחים במרכז הלחמנייה את מניפת הסלמי, כך שיישארו שוליים של לחמנייה מרוחים בחרדל.
- סוגרים את הלחמנייה ומחזירים למחבת בה טוגנה המניפה.
- מניחים מעל הלחמנייה תחתית מחבת נוספת שחוממה מראש, ליצירת אפקט של טוסטר חם וכבד. צורבים את הלחמנייה היטב, הופכים פעם אחת ומגישים חם, לצד ירקות טריים, ע מלפפון חמוץ וכוס גזוז.