כותרות אחרונות
Search

"עוף טוב" משיקה סגמנט חדש בקטגוריית השניצלים ומצרפת מתכונים מיוחדים.

עוף טוב – צ'ונגו – צילום: סטודיו עוף טוב

 

"עוף טוב" משיקה סגמנט חדש בקטגוריית השניצלים ומצרפת מתכונים מיוחדים.

הכירו את "צ'ונגו" – רצועות שניצל עסיסיות מנתח שלם, בציפוי קריספי במיוחד.

  • "צ'ונגו" – רצועות שניצל בייצור מיוחד המשיג עסיסיות וקריספיות שלא הכרנו עד כה.
  • "צ'ונגו מושק" בסדרה בת 4 ציפויים מסקרנים ומיוחדים: שומשום, שבבי צ'יפס, תיבול גריל ותיבול חריף מתוק.
  • תצורתו הייחודית והחדשה מאפשרת לצרוך אותו במגוון הזדמנויות לאורך היום – בהחלט לא רק כמנה עיקרית.

 

מה כבר אפשר לחדש בשניצל ? מתברר שהרבה.

 

על המהלך אחראית חברת "עוף טוב" שחקנית וותיקה ומהבולטות בשוק המזון הקפוא המוכן לאכילה בישראל.

 

ענבל טרופ קירש, סמנכ"לית השיווק ב"עוף טוב": "במחקרים שערכנו מצאנו שרבים מהצרכנים בוחרים לאכול שניצלים במגוון הזדמנויות וצ'ונגו עונה על הצורך הזה בנוסף ליתרונותיו האחרים".

 

בימים אלה עולה על המדפים ברשתות השיווק סגמנט חדש בקטגוריית השניצלים המוכנים לאכילה: "צ'ונגו" – רצועות שניצל, היחידות שעשויות מנתח שלם, המיוצרות בטכנולוגיה ייחודית המשיגה עסיסיות מרבית מבפנים וציפוי קריספי במיוחד מבחוץ, תוך שמירה מלאה על האיכות והטעם הנפלא שאין שני לו.

 

 

ה"צ'ונגו" הוא סוג חדש של שניצל שתצורתו הייחודית מאפשרת לצרוך אותו במגוון הזדמנויות במהלך היום – גם כמנה עיקרית וגם למי שמבקשים לנשנש או להסתפק בארוחה קלה. גם באירוח לצד ירקות ומתבלים שונים, ה"צ'ונגו" "יגנוב את ההצגה".  אפשר להגיש אותו בצלחת או "לטרוף" אותו בפיתה, לחטוף צ'ונגו ביד או לשלב אותו כחטיף משביע ומזין בקופסת האוכל שלקוחים לביה"ס או לעבודה.

 

עוף טוב – צ'ונגו – צילום: סטודיו עוף טוב

 

צ'ונגו של עוף טוב מושק בסדרה של 4 ציפויים קריספיים, מסקרנים ומיוחדים: שומשום, שבבי צ'יפס, תיבול גריל ותיבול חריף מתוק.

 

ענבל טרופ קירש, סמנכ"לית השיווק ב"עוף טוב": "הצרכנים הישראלים מעריכים מוצרים איכותיים ואינם מתפשרים על הטעם ועל נוחות השימוש. לצד אלה הם מחפשים גיוונים ומענים לצרכים המשפחתיים. צ'ונגו הוא סגמנט חדש ומיוחד שעד כה לא הכרנו במקררי השניצלים".

 

מוסיפה טרופ קירש: "במחקרים שערכנו מצאנו שרבים מהצרכנים בוחרים לאכול שניצלים במגוון הזדמנויות – כמנה עיקרית בצלחת או בפיתה, כנשנוש ואפילו כחטיף לאירוח לצד מתבלים וירקות. הצורה הייחודית של ה"צ'ונגו" מאפשרת לצרוך אותו בכל עת  ובכל צורת הגשה. צ'ונגו עונה על הצורך הזה כמו גם על הצרכים של ההורים העסוקים ועל הצרכים של הצעירים הפעלתניים ומציע מוצר איכותי וטעים במרקם עסיסי וקריספי שטרם טעמנו כמותו".  

 

את השקת "צ'ונגו" מלווה קמפיין רחב היקף בו ממנפת עוף טוב את ערכי המשק החקלאי המאפשר את תהליך "השליטה הרציפה" הבלעדי לעוף טוב, במסגרתו כל תהליך הייצור מתבצע בבית אחד – עוף טרי שגדל בעמק, בבית של עוף טוב. העוף הטרי מגיע למפעל במשק עצמו, בו מתבצעת הכנת המוצר. המוצר נכנס להקפאה מיד לאחר ההכנה כדי לשמור על כל הטוב שבמשק. עוף טוב  –  ביס מהמשק.

 

את ארבעת המוצרים בסדרת "צ'ונגו", ניתן להשיג בכל רשתות השיווק והמרכולים. מחירה של אריזה המכילה 600 גרם: 29.90 ₪ – 32.90 ₪. המוצרים בכשרות: כשר למהדרין בהשגחת הרב א.ד. אוירבך ובכשרות מהדרין רבנות אזורית עמק המעיינות

 

קבוצת "עוף טוב", מביאה את המוצרים האיכותיים ואת הטעמים המצוינים, ישירות מהמשק לצלחת עם מגוון רחב של מוצרים מזינים. היתרון הגלום בהיותה של החברה אחראית על משקי הלולים מתבטא באיכות המוצרים וכך גם טעמי המשק מורגשים בכל ביס. בין מוצרי הדגל של החברה  נמנית משפחת השניצלים האהובים המאפשרת לכל אחד ליהנות ממזון מגוון ועשיר בחלבון.  

 

הקבוצה, בבעלות משקי עמק הירדן ומשקי עמק המעיינות, נוסדה בשנת 1963 ומובילה מהלך של גידול עופות ללא אנטיביוטיקה, המתאפשר בשל היותה אינטגרציה חקלאית, בעלת שליטה ואחריות מלאות כבר משלב התזונה ואופן גידול העופות. 'עוף טוב' מייצרת מוצרי עוף בקטגוריות השניצלים והקציצות המוכנים לאכילה, פסטרמות, נקניקיות ונקניקים; חלקי עופות טריים וקפואים. השנה השיקה הקבוצה מותג חדש: 'דג טוב' – מוצרי דג מוכנים לאכילה. באתר החברה: https://www.oftov.co.il/ ניתן לקבל מידע רחב נוסף.

 

באן, צ'ונגו ברביקיו, איולי ג'ינג'ר ובצל כבוש:

 

באן, צ'ונגו ברביקיו, איולי ג'ינג'ר ובצל כבוש – צילום: לימור לניאדו תירוש

 

6 מנות

מצרכים:

6 באנים

12 יחידות צ'ונגו ברביקיו

עגבנייה פרוסה ל 6 עיגולים

חופן נדיב של עלים לפי מה שאוהבים: כוסברה, נענע, בזיליקום, אורוגולה, חסה סלנובה

בצל כבוש:

2 בצלים סגולים בינוניים, חצויים ופרוסים דק

1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ אורז

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח גס

2 כפיות סוכר

איולי ג'ינג'ר:

6 כפות (150 גרם) מיונז

1 כפית (15 גרם) ג'ינג'ר מגורר דק

1 שן שום כתושה

½1 כפיות סוכר לבן

½1 כפיות רוטב סויה

½1 כפיות  חומץ אורז או ליים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו ואופים 15-20 דקות, עד קבלת פריכות.
  2. בזמן אפיית הצ'ונגו מכינים בצל כבוש: מערבבים את החומרים בקערה קטנה. משהים כ-20 דקות עד שהבצל מתרכך וסופג את טעמי הכבישה, מערבבים מדי פעם. מסננים היטב.
  3. מכינים איולי: מערבבים מיונז, ג'ינג'ר, שום וסוכר בקערית. מוסיפים בהדרגה סויה וחומץ תוך ערבוב עד קבלת תערובת חלקה.
  4. חוצים את הבאנים, סוגרים חזרה ומאדים את הבאנים בסלסלת אידוי או במיקרו גל 4-8 דקות (או לפי הוראות היצרן).
  5. הרכבת המנה: מורחים בנדיבות כל באן באיולי, מניחים צ'ונגו, עורמים בצל כבוש, פרוסת עגבנייה ועלים לפי הטעם ומגישים חם.

 

 

טורטיה תירס, צ'נגו צ'יפס וטחינה סלק:

 

טורטיה תירס, צ'נגו צ'יפס וטחינה סלק – צילום: לימור לניאדו תירוש

 

6 מנות

מצרכים:

6 טורטייה תירס

12-15 יחידות צ'ונגו צ'פס

1/4 כרוב סגול בינוני, פרוס לשערות דקות

צרור אספרגוס, עדיף דקים

2 מלפפונים, קלופים ופרוסים לרצועות דקות (מומלץ לפני הפריסה לחצות לאורך ולהסיר את הגרעינים בעזרת כפית)

צרור עירית

עלים לפי מה שאוהבים: כוסברה, נענע, בזיליקום, ארוגולה (אופציונאלי)

טחינה סלק

250 גרם סלק מבושל (אפשר בוואקום)

2 כפות שמן זית

1 כף מים קרים

1/4-1/3 כוס (65-85 גרם) טחינה גולמית

1/2 כפית מיץ לימון סחוט טרי

קורט מלח דק

קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו ואופים 15-20 דקות, עד קבלת פריכות.
  2. בזמן אפיית הצ'ונגו, מכינים את הטחינה: חותכים את הסלקים גס ומעבירים למעבד מזון קטן. יוצקים שמן זית וטוחנים היטב. מוסיפים טחינה, מיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל וטוחנים עוד 1/2 דקה. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לשמור בקופסא אטומה במקרר עד השימוש.
  3. מחממים מחבת טפלון (ללא שמן) וקולים את הטורטייה דקה מכל צד. מעבירים לצלחת, מורחים טחינה בנדיבות, מניחים צ'ונגו, כרוב סגול, אספרגוס, מלפפון ועירית (אפשר לשדרג עם תוספת עלים כמו כוסברה, נענע, בזיליקום, ארוגולה), מגלגלים ומגישים עם עוד טחינה סלק בצד.

 

בודהה בול ים תיכונית:

 

בודהה בול ים תיכונית עם צ'ונגו שומשום – צילום: לימור לניאדו תירוש

 

6 מנות

מצרכים:

12-15 יחידות צ'ונגו שומשום

1/2 כוס עדשים שחורות קטנטנות- מומלץ להשרות לשעה במים קרים

1 כוס בורגול בינוני (אפשר מלא)

בצל מטוגן שחום (2-3 בצלים לבנים, פרוסים לחצאי עיגולים)

סלט ירקות קצוץ

1 חציל קלוי

6-10 מיני פלפלים קלויים

רוטב טחינה פלפל צ'ומה:

½ כוס (130 גרם) טחינה גולמית

3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/3 כוס (80 מ"ל) מי קרח, עדיף מסוננים או מינרליים, או קצת יותר

1 כף שמן זית (לא הכרחי)

1/2-1 כפית פלפל צ'ומה

מעט מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו ואופים 15-20 דקות, עד קבלת פריכות.
  2. מכינים את העדשים: מסננים את העדשים ממי ההשריה, מעבירים לסיר קטן עם מים קרים ומביאים לרתיחה. בעזרת כף מסירים את הקצף שצף על פני הנוזל, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים על בעבוע עדין עד ריכוך, 15-10 דקות. נזהרים מבישול יתר. מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים היטב. מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם.
  3. מכינים את הבורגול: שמים בקערה בינונית בורגול. ממלאים את הקערה בשפע של מי ברז חמים, מערבבים ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסננים ומעבירים לקערה בינונית. מוסיפים 1/4 כוס מים חמים, מערבבים ומשהים לעשר דקות. מערבבים וטועמים, מוודאים שהבורגול תפח והתרכך. אם עדיין לא, מוסיפים עוד 2 כפות מים חמים, מערבבים, משהים לכמה דקות וטועמים. מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם.
  4. מכינים את הטחינה: יוצקים לקערת זכוכית טחינה גולמית, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים בכף עץ. מוסיפים בהדרגה מי קרח, ומערבבים במתינות לקבלת מרקם סמיך וחלק. מוסיפים 1/2 כפית פלפל צ'ומה ומעט מלח ופלפל. אם צריך מוסיפים עוד מים או מיץ לימון, לפי הטעם והסמיכות הרצויה ומערבבים. אפשר להוסיף שמן זית עדין ולערבב היטב, זה יבריק את הטחינה ויעשיר את טעמה.
  5. מסדרים את הקערה: מניחים 3-4 כפות בורגול בקערה בינונית, מניחים מסביב 1-2 כפות עדשים, בצל מטוגן, חציל קלוי, פלפלים קלויים וסלט ירקות קצוץ, יוצקים מעל הכל טחינה, מזליפים בנדיבות שמן זית טרי ואוכלים חם.

 

 

ספרינג-רול צ'נגו חריף מתוק, בטטות ורוטב טריאקי:

 

ספרינג-רול צ'נגו חריף מתוק, בטטות ורוטב טריאקי – צילום: לימור לניאדו תירוש

 

6 מנות

מצרכים:

6 דפי אורז לספרינג-רול

8-12 יחידות צ'ונגו חריף-מתוק

1 בטטה, קלופה ופרוסה לרצועות דקות

6 פטריות שמפיניון, פרוסות דק

1 גזר, קלוף ופרוס לרצועות דקיקות

1/4 כרוב לבן קטן, פרוס דק

עלים לפי מה שאוהבים: כוסברה, נענע, בזיליקום, ארוגולה, חסה סלנובה

לרוטב טריאקי (2/3 כוס- 180 מ"ל):

1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב סויה

1/2 כוס (120 מ"ל) מירין

1/4 כוס כפות (60 גרם) סוכר לבן

אופן ההכנה:

  1. מכינים רוטב טריאקי: שמים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע עדין 20 דקות, ללא כיסוי. מערבבים מדי פעם, ומסירים את הקצף שצף על פני הנוזל. מכבים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו+ רצועות הבטטות, מזליפים על הבטטות מעט שמן זית, מלח ופלפל ואופים 15-20 דקות, עד התרככות הבטטות ופריכות רצועות הצ'ונגו.
  3. ממלאים ספרינג-רול: ממלאים תבנית במים קרים. פורשים על קרש חיתוך מגבת רטובה וסחוטה (נטולת חומרי כביסה). טובלים ל- 1-2 שניות עיגול של עלה אורז במים קרים, שולפים ומניחים על המגבת הרטובה. מניחים במרכז העלה 1-2 רצועות צ'ונגו, בטטות, גזרים, כרוב, פטריות, עלים שאוהבים, מקפלים מהצדדים ומגלגלים. מגישים לצד רוטב טריאקי.