כותרות אחרונות
Search

עידו לברן וערן אלחלל הבעלים של חברת "סארו אימפורטס" יבואני יין איכותי מארצות הבלקן מחפשים אותך הצרכן הישראלי

עידו לברן וערן אלחלל  הבעלים של חברת "סארו אימפורטס" יבואני יין איכותי מארצות הבלקן מחפשים אותך הצרכן הישראלי

עידו לברן מרצה יינות ואלכוהול / מנהל מסעדות וברים / יזם ויבואן יינות איכות מהבלקן וערן אלחלל שף / מסעדן / יבואן יינות איכות מהבלקן חברו יחד כדי להביא לישראל יינות איכותיים ממדינות הבלקן וכיום חלק נכבד מהיינות מגיע מסלובניה. (היין לא כשר)

את היינות אפשר לרכוש ישירות דרך אתר החברה http://saroimports.com/ ובמספר חנויות יין, מעדניות ומסעדות מובילות באיזור תל תל אביב

לאתר החברה ולרכישת יינות לחצו כאן

סוד טיבם וייחודם של היינות הסלובנים הולך ומתגלה בעולם בשנים האחרונות. מובילי המהפכה היו יצרני היין  והיינות עצמם בתחרויות יין בינלאומיות החל משנות ה- 90. סומליירים במסעדות המובילות באירופה גילו בשנים האחרונות את את הזנים הייחודיים והיינות המיוחדים וכיום ניתן למצאם בתפריטי מסעדות עטורות כוכבי מישלן ברחבי אירופה וארצות הברית.

על היינות מסלובניה

פודרבייה Podravska / Podravje

עמקי נהר הדראבה: חבל זה גובל באוסטריה מצפון, הונגריה בצפון-מזרח וקרואטיה ממזרח.
דונם. רובו המוחלט של היין הינו לבן והאזור ידוע בתרבות ייצור יין עתיקת יומין .
זהו חבל היין הגדול מהשלושה ומשתרע על פני למעלה מ- 96000
 

פוסבסקה

חבל יין זה מייצר כ10  מיליון ליטרים בשנה  בשטח של  44000 דונם. זהו חבל היין הקטן שבשלושה.
 
החבל נחלק ל 3 – תתי חבלים:
  
 ביזלייסקו סרמי ץBIZELJSKO SREMIC
שוכן בסמוך לדולנייסקה. ההרים מצפון מסיטים את הרוחות הקרות מן הכרמים ומגוננים על הגפנים.האזור נודע בהתמחות ביינות מודרה פרנקיניה/בלאופרנקיש ויינות מבעבעים אדומים, רוזה ולבנים  ואף פורט (Tawny Port).
זן ייחודי לאזור הינו רוּמני פלאבץ המשמש בעיקר לשילוב עם זנים נוספים.
זנים נוספים: לשקי ריזלינג, מודרה פרנקיניה, סוביניון בלאן, שרדונה.
 
 
דולנייסקה DOLENJSKA
תת-חבל המייצר את יין דולנייסקו בלו (לבן) הידוע בסגולותיו הבריאותיות ובהקלת כאבים ראומטיים וניקוי הכליות. כאן מיוצר גם יין צוויצ׳ק המפורסם שהינו קל, רענן ומעט מריר-חמצמץ. יין בלנד זה זכה להגנת ״מוצר של מסורת"  של האיחוד האירופי בשנת
2001. זנים עיקריים: לשקי ריזלינג, מודרה פרנקיניה, בלי פינו, סוביניון בלאן.
 
BELA KRAJINA 
בלה קריינה
אזור שבעברו גידול עיקרי  של זנים לייצור יינות אדומים ועבר ב-30
השנים האחרונות לגידול זנים וייצור יינות
לבנים כמעט באופן מוחלט. אקלים ים תיכוני עם רוחות חמימות מן הים האדריאטי.
עונת קיץ חמה מאוד עם ניגוד של חורף קר ורווי שלג.
זנים עיקריים: רומני מוסקט, בלי פינו, רנסקי ריזלינג, לשקי ריזלינג, שרדונה, סוביניון בלאן, מודרי פינו
 

*******************************

פרימורסקה 

על פני שטח קטן יחסית ( כ8000 דונם) זה מיוצרים למעלה מ25 מיליון ליטרים בשנה.
חבל זה מושפע מאיטליה הגובלת איתו ממערב ונחלק ל 4 אזורי גידול

 

גורישקה ברדה -GORIŠKA BRDA
 
נחשב ל״טוסקנה״ של סלובניה. לתת-חבל זה התנובה הגבוהה ביותר לדונם קרקע .
הגבעות (Brda)  הנושקות לאיטליה נוטות לשחיקה מהירה ועל כן הכרמים בנויים מטראסות.האקלים הינו ים-תיכוני עם כמות משקעים שנתית גבוה.
 זנים עיקריים: קברנה סוביניון, מלווזיה, קברנה פראנק, סוביניון בלאן, מודרי פינו, רבולה, שרדונה,מרלו, שיבי, פינו, שירז.

 

קראש – KRAS

תנאי אקלים מאתגרים במיוחד בתת-חבל זה.עונות קיץ חמות הנוטות לבצורת ומנגד רוחות קרות ועזות בחורפים. זן הגידול העיקרי הינו טראן (Teran) זנים נוספים: רפושק, מרלו, לשקי ריזלינג, מלווזיה, רבולה.

 
עמק ויפאווה- VIPAVSKA DOLINA
 
תחום בין הר נאנוס ממזרח ונובה- גוריצה ממערב. המיוחד בתת-חבל זה הינה רוח הבוּרה הנושבת אל העמק מן ההר (נאנוס) וצוברת מהירות של כ- 200 קמ״ש. זנים עיקריים: קברנה סוביניון, רבולה, מרלו, מלווזיה, לשקי ריזלינג, בלי פינו, זלן/ zelen
סוביניון בלאן.
 
איסטריה הסלובנית- SLOVENSKA ISTRA

תת-חבל המתמחה ביינות אדומים. יינות קברנה סוביניון מאזור גידול קופר, נחשבים מהטובים בסלובניה. זנים עיקריים הינם רפושק, קברנה סוביניון, מלווזיה. זנים נוספים: קברנה פראנק, שרדונה, מרלו, רבולה, רומני מוסקט.

 

על בעלי החברה

עידו לברן – מרצה בתחום יינות ואלכוהול / מנהל מסעדות וברים / יזם ויבואן יינות איכות מהבלקן, לאחר עשור של ניהול ברים ומסעדות בתל אביב ועוד שלוש שנים כמנהל חנות של דרך היין החליט שהגיע הזמן לצאת לדרך חדשה. אהבתו הגדולה ליין שהלכה וגדלה במשך השנים ולצידה הרצון ללמוד ולגלות טעמים חדשים ואזורי יין חדשים הם שהביאו אותו לסלובניה. האיכות, הטעמים הייחודיים והיצרנים המיוחדים הם שהביאו אותו לקבל את ההחלטה להביא את היינות לישראל.

ערן אלחלל – שף / מסעדן / יבואן יינות איכות מהבלקן: ערן שגדל במטבח הירושלמי של סבתו, למד טעמם, ניחוחם ורזיהם של המטבח הבוסני כמטבח הביתי והראשון שלו.  כאשר פתח את הביסטרו הניו יורקי הראשון שלו במנהטן, החליט לקרוא לו "סארו ביסטרו" על שם החיבה של סבתו שרה שהייתה ידועה בין היגוסלבים לשעבר של ירושלים בתור בשלנית ואופה בחסד.

לֹאחר שסיים לימודי משפטים בשנת 2003 במהלכן עבד במסעדות במשרה מלאה כמעט, החליט ללכת ללמוד ב C.I.A שבניו יורק .(Culinary Institute of America) וסיים בהצטיינות בשנת 2006. בהמשך עבד ערן כשף ראשי בתי מסעדות במנהטן (Unwined 2006-2007, Bar Vespa 2007-2008) בטרם פתח בשנת 2010 את saro bistro בלואר איסט סייד של מנהטן. לאחר פחות משנה זכה להימנות עם מעט המסעדות המומלצות על ידי מדריך מישלן. המסעדה שהקים הוקדשה לתרבות הקולינרית שהותירו אחריהן האימפריה האוסטרו הונגרית והאימפריה העותומנית, ששתיהן באו אל קיצן בתום מלחמת העולם הראשונה.

מפגש בין השניים הביא להקמת חברת ייבוא היינות מאזור הבלקן "סארו אימפורטס"

 

 שישה יינות מובילים אותם מייבאים עידו וערן מסלובניה

Kobal Yellow Muscat, semi-sweet, 2015

אזור: היין מגיע מאזור  Podravje שבחבל Styria בצפון מזרח סלובניה.

איזור Podravje מאופיין בתנאים אקלימיים מעולים המשלבים השפעות מהרי האלפים לצד מזג אויר מישורי וחם. הגפנים מפוזרות בפסגת אזורי גידול היין של גבעות Haloze הסמוכות לעיר Ptuj.

זנים: 100%  Rumeni (yellow) Muscat. גיל גפנים ממוצע – 30 שנה.

קרקע: תרכובת גיאולוגית עשירה של קרקע, בעיקר חימר חול וחרסית.

בציר 2015: אחד הבצירים הטובים במאה השנים האחרונות באזור. קיץ חם ויבש מאוד גרם לירידה קטנה בהיקף הייצור. בציר ה Muscat התחיל בסוף ספטמבר ונמשך לתוך אוקטובר.

התיישנות: לאחר שרייה של 24 שעות ותסיסה קצרה, היין מתיישן למספר חודשים במכלי נירוסטה. לאחר מכן עובר היין ייצוב בטמפרטורה של 3- מעלות, מה שמייתר שימוש בחומרים משמרים.

תיאור היין:  השילוב של תנאי האקלים, לצד הקרקע המגוונת ושנת הבציר האדירה סייע ביצור יין באיכות יוצאת מגדר הרגיל. הטעמים מיצגים נאמנה את הסגנון המוסקטי של האזור – יין מתקתק, בעל בעבוע קטיפתי ועדין המאופיין בניחוחות ליים, לימון ושאר הדרים לצד בשומת פרחים לבנים וטעמים רכים של אגס ירוק וסמבוק.

יין קליל ונגיש שאפשר לשתות לבד, כאפריטיף או אפילו כיין קינוח.

המלצת השף: התאמה משלימה: Clam Chowder / Foie Gras/ צלחת גבינות בשלות אגוזים ופירות טריים.

 

*******************************

Kobal sparkling wine extra brut, Yellow Muscat, 2015

אזור: היין מגיע מאזור  Podravje שבחבל Styria בצפון מזרח סלובניה.

איזור Podravje מאופיין בתנאים אקלימיים מעולים המשלבים השפעות מהרי האלפים לצד מזג אויר מישורי וחם.

זנים: 100% Yellow Muscat

קרקע: תרכובת גיאולוגית עשירה של קרקע, בעיקר חימר חול וחרסית. הגפנים מפוזרות בפסגת איזורי גידול היין של גבעות Haloze הסמוכות לעיר Ptuj.

בציר 2015: אחד הבצירים הטובים במאה השנים האחרונות באזור. קיץ חם ויבש מאוד שהמשיך לסתיו שטוף שמש, גרם לירידה קטנה בהיקף הייצור. בציר המוסקט התחיל בתחילת ספטמבר כדי לשמר רמות חמיצות גבוהות יותר

שיטה: Method Charmat

תיאור היין: מבעבע יבש מאוד ומזמין עם בוקה מקסים ובולט של פירות טריים שמרומם מהטעימה הראשונה. טעמי לימון וליים אלגנטיים ניכרים מיד ועושים חשק להמשיך לשתות.

המלצת השף: התאמה משלימה: כריכי גבינה ומלפפון של פיקניק/ פירות טריים

גבינות-Chevre ,צפתית, ריקוטה. 

*******************************

Steyer,  Chardonnay,  2013

אזור: כרמים בחשיפה דרומית מאזור Radgona – Kapela בצפון מזרח Podravje.

זנים: 100% שרדונה. גיל גפנים ממוצע 15 שנים.

קרקע: חימר וחול.

התיישנות: תסיסה והתיישנות במיכלי נירוסטה לשימור הרעננות וטעמי הפרי.

תיאור היין: ליין צבע לימוני רך. בעל ארומות מעודנות של אפסק,מלון ואגוז מלך. היין נעים, אלגנטי  ועדין. איזון נפלא בין פרי וחמיצות.

פוטנציאל התיישנות: 5 שנים.

המלצת השף: התאמה משלימה ללובסטר מאודה/ברודטו.

גבינות-Robiola,Brie,Camembert.

 

*******************************

Kogl, Primus Inter Pares, 2015

אזור: היקב שוכן בתת איזור Prlekija שבאיזור Podravje, שבחלקה הצפון מזרחי של סלובניה. בשל העובדה שלפני מיליוני שנים כל האזור היה מכוסה בים טטיס העתיק, הקרקע עשירה מאוד במינרלים וידידותית מאוד לחקלאות בכלל ולגידול גפנים בפרט.

האקלים באזור קר ומושפע ממורדות האלפים הדרומיים, מרוחות מהים האדריאטי ומיובש קיצוני שמגיע מהמישור הפנוני. משרע טמפרטורות גדול בין יום ולילה מסייע בהדגשת טעמי הפרי.

זנים: מוסקט אוטונל, קרנר, שרדונה. הגפנים נטועות בגובה ממוצע של 300 מטרים, במורדות הדרומיים של עמק  ה . Drava גיל גפנים ממוצע: 25-30 שנים.

קרקע: חול, תכסית, חימר וגיר.

בציר: התנאים האידאליים של בציר 2015 סייעו ביצירת יין מקסים. קיץ חם וארוך אפשרו בשלות בשלב מוקדם ורוב הבציר הסתיים בספטמבר.

התיישנות: היין התיישן במכלי נירוסטה למספר חודשים.

תיאור היין: פירוש השם PRIMUS INTER PARES מלטינית הוא ראשון מבין שווים. זהו היין הצעיר של היקב. רענן, מהנה וצעיר. אף פרחוני, לימוני ומזמין. בפה, רך ופרותי עם סיומת קלילה.

פוטנציאל התיישנות: 3 שנים.

המלצת השף: התאמה משלימה למושלם לדגיגים מטוגנים/ Frito Misto, שיפודי פרגית על גחלים.

גבינות-Ricotta,Urda,Mozzarella,צפתית, פטה במליחות עדינה.

 

*******************************

Kogl, Mea Cupla, Pinot Noir Rubellus, 2015

אזור: היקב שוכן בתת איזור Prlekija שבאיזור Podravje, שבחלקה הצפון מזרחי של סלובניה. בשל העובדה שלפני מיליוני שנים כל האזור היה מכוסה בים טטיס העתיק, הקרקע עשירה מאוד במינרלים וידידותית מאוד לחקלאות בכלל ולגידול גפנים בפרט.

האקלים באזור קר ומושפע ממורדות האלפים הדרומיים, מרוחות מהים האדריאטי ומיובש קיצוני שמגיע מהמישור הפנוני. משרע טמפרטורות גדול בין יום ולילה מסייע בהדגשת טעמי הפרי.

זנים: 100% פינו נואר. גיל גפנים ממוצע: 25-30 שנים.

קרקע: חול, תכסית, חימר וגיר.

בציר: התנאים האידאליים של בציר 2015 סייעו ביצירת יין מקסים. קיץ חם וארוך אפשרו בשלות בשלב מוקדם ורוב הבציר הסתיים בספטמבר.

התיישנות: במכלי נירוסטה. חלק מהיין מתיישן בחביות חדשות.

תיאור יין: ליין צבע אדום רובי רך, צלול ומפתה. האף צעיר רענן ומאוד פירותי ומאופיין בפירות אדומים, אוכמניות ותותים. בפה מודגשים טעמי פרי מתקתקים, לצד נגיעות עדינות  וניל וקרמל.

פוטנציאל התיישנות: 3 שנים.

המלצת השף: התאמה משלימה לבשרים על גחלים-צלעות טלה/קבב מתובל היטב/כנפי עוף

גבינות-Ricotta Salata , Feta , Burrata,צפתית,בולגרית שמנה.

 

*******************************

Kogl, Mea Cupla, Sauvignon  blanc , 2015

אזור: היקב שוכן בתת אזור Prlekija שבאיזור Podravje, שבחלקה הצפון מזרחי של סלובניה. בשל העובדה שלפני מיליוני שנים כל האזור היה מכוסה בים טטיס העתיק, הקרקע עשירה מאוד במינרלים וידידותית מאוד לחקלאות בכלל ולגידול גפנים בפרט.

האקלים באזור קר ומושפע ממורדות האלפים הדרומיים, מרוחות מהים האדריאטי ומיובש קיצוני שמגיע מהמישור הפנוני. משרע טמפרטורות גדול בין יום ולילה מסייע בהדגשת טעמי הפרי. אזור Prlekija נחשב לאחד מאזור הגידול הכי טובים בעולם של סובניון בלאן.

זנים: 100% סובניון בלאן. גיל גפנים ממוצע 25-30 שנים.

קרקע: חול, תכסית, חימר וגיר.

בציר: התנאים האידאליים של בציר 2015 סייעו ביצירת יין מקסים. קיץ חם וארוך סייע  להבשלה מוקדמת בכרמים ורוב הבציר הסתיים בספטמבר.

התיישנות: מספר חודשים במכלי נירוסטה.

תיאור יין: היין צהוב לימוני חיוור עם נגיעות ירקרקות. בפה מורגשים תבלינים, טעמי סמבוק ירקרקים, פרחים לבנים, סרפד ודשא קצוץ. אלגנטי מאופק בפה, קליל לימוני ומזמין. סיומת ארוכה ורכה. יין מושלם לכל ארוחה.

פוטנציאל התיישנות: 3 שנים.

המלצת השף: התאמה משלימה לדג סלע צלוי/אספרגוס מאודה.

גבינות-Ricotta,Urda, , צפתית.