כותרות אחרונות
Search

עמדה אישית – העדר ידע גורם לפחד ודעות קיצוניות – מאת: נטע קובלסקי מטפלת רגשית מוסמכת, קואצ'רית ומובילת תחום הטיפול האלטרנטיבי באמצעות קנביס בישראל. 

נטע קובלסקי – מטפלת רגשית מוסמכת, קואצ'רית ומובילת תחום הטיפול האלטרנטיבי באמצעות קנביס בישראל  – צילום: יח"צ

 

עמדה אישית – העדר ידע גורם לפחד ודעות קיצוניות.

מאת: נטע קובלסקי מטפלת רגשית מוסמכת, קואצ'רית ומובילת תחום הטיפול האלטרנטיבי באמצעות קנביס בישראל. 

 

נטע קובלסקי – מטפלת רגשית מוסמכת, קואצ'רית ומובילת תחום הטיפול האלטרנטיבי באמצעות קנביס בישראל  – צילום: יח"צ

 

האמת, האמירה של איגוד הפסיכיאטרים באשר לשימוש בקנביס לא מפתיעה: "קנביס לא נמצא כטיפול יעיל ל PTSD, יתרה על כך הוא נמצא כקשור להחמרת תסמיני PTSD ותופעות לוואי אחרות. המלצת הוועדה היא להימנע ממתן קנביס כטיפול עד אשר מוצו כל האפשרויות האחרות לטיפול".

 

תחומי הכאב והפסיכיאטריה כוללים מגוון רחב של תרופות הניתנות לעיתים קרובות לטיפול כרוני ולכל החיים. מחקרים מצביעים על כך שכאב כרוני ותחלואה פסיכיאטרית לרוב דורשים טיפול ארוך טווח, בעיקר מכיוון שמצבים אלו הם מתמשכים וקשים לטיפול. לדוגמה, מחקרים מצאו כי תרופות לשיכוך כאבים, במיוחד אופיואידים, ממשיכות להינתן באופן כרוני למרות ראיות מוגבלות ליעילותן לטווח ארוך. בנוסף, ישנם דיווחים על עלייה בשימוש בתרופות כמו מרפי שרירים במקרים של כאב כרוני כאשר קיימת חשש להתמכרות לאופיואידים​.

 

JAMA Network – "שימוש ארוך טווח בתרופות מרגיעות שרירים לכאב כרוני"

 

בתחום הפסיכיאטרי, מחלות כמו דיכאון, חרדה, פוסט טראומה והפרעות דו-קוטביות דורשות גם כן טיפולים ארוכי טווח, ובמקרים רבים ייתכן צורך בטיפול תרופתי כרוני לצורך תחזוקת המצב הנפשי. מחקרים מראים כי דיכאון וחרדה, לדוגמה, הם מצבים נפוצים בקרב מטופלים עם כאב כרוני, ומקושרים זה לזה ברמה הביולוגית, מה שמוביל לעיתים להחמרה של שני המצבים יחד​.

 

אין ספק שתחומי הכאב והפסיכיאטריה הם בין התחומים הרפואיים שבהם יש הסתמכות משמעותית על תרופות כרוניות וממושכות לטיפול במצבים מורכבים ומתמשכים.

 

 

פערים – לא פעם פערים גורמים לאי הסכמות וקבלת החלטות מוטעת. בתחום הרפואה יש פער מאוד גדול בין הממסד הרפואי לבין המטופלים בשטח.

 

למשל, הרבה מהמטופלים מבינים את הצורך שלהם בטיפולים רגשיים משולבים עם טיפולים תרופתיים על מנת שיוכלו לתפקד בצורה המיטבית ביותר בחיי היומיום. מנגד משרד הבטחון, ביטוח לאומי, חברות הביטוח וקופות החולים נותנים החזרים כספיים על מספר מצוצמם מאוד(יחסית לצורך) של טיפולים ורק לטיפולים שמוכרים ע"י / משרד הבריאות כגון – CBT, ביופידבק ועוד…

 

 

אנחנו בשנת 2024 – הגיע הזמן להתקדם עם הקדמה!

 

"יש מקום  להסברה – אין יותר מקום להפחדה – יש מקום להרחבת התודעה – יש מקום לשיתוף פעולה מלא בין המטפל למטופל."

 

ישנה כמות מרהיבה של שיטות לטיפול רגשי שפותחו בשנים האחרונות בעקבות הבנת מורכבות נפש האדם וההבנה שכל אדם מייצר תהליכי חשיבה שונים במוחו ולכל אדם מתאים טיפול מעט שונה ולא טיפול שבלוני הקבוע מראש.

 

יש קריאה חזקה שזועקת – מספיק לשים אותנו בתבניות שכל פעם מתפוצצות לממסד הרפואי בפרצוף.

 

תאשרו ותאפשרו למטופלים לגשת לכל טיפול ולכל מטפל/ת שמתאים להם ללא חשש שמא לא יקבלו את ההחזרים המגיעים לה רק מכיוון שאתם, המוסדות לא מכירים בשיטת הטיפול.

 

הוצאת פוסט טראומה מהתוויות הקנביס תעשה רק רע.

 

למה? כי האלטרנטיבות התרופתיות לא נותנות מענה ראוי ואף לא פעם מסכנות את נפש וגוף האדם בהתמכרות ויצירת תופעות לוואי אובדניות וקטלניות.

 

 

קנביס – כמו כל חומר משנה תודעה יכול לעזור לנו לחשוף את הנפש שלנו, לפתור קונפליקטים פנימיים עמוקים ולשחרר כאבים ומכאובים פיזים ורגשיים.

 

עם הקנביס, בליווי, תמיכה וטיפול רגשי אחראי ונכון אנחנו יכולים לעשות תהליכים משני חיים ותפיסות עולם. 

 

אפשר ליצור מרחב טיפולי עוצמתי ועמוק המאפשר לקנביס להיות כלי עזר נפלא, מעין קביים, שלאחר הריפוי אין אנו זקוקים לו יותר ואנחנו יכולים באהבה לשים אותו בצד ולהמשיך הלאה בחיינו הבריאים והמאוזנים.

 

כשהפער שיש בין ההתפתחות התודעית העצומה שיש בקרב האנשים "הפשוטים", אנחנו, אנשי העם נפגש עם העדר הרצון להתפתחות תודעתית עם אנשי המדע כי מדובר במדע לא מדויק, שלא פעם אי אפשר בכלל לשים אותו בתוך חדר מעבדה, נגרמים תיסכולים ונעשת עבודה לא מאוזנת ואף קיצונית כמו הודעת האזהרה של איגוד הפסיכיאטרים בתחילת אוקטובר 23 והיום, כמעט שנה אחרי בספטמבר 24, על שימוש בקנביס.

 

נייר עמדה שמחזיר אותנו יובל אחורה.

 

אחד התחומים השנויים במחלוקת – פסיכיאטריה.

 

כמו בכאב גם בפסיכיאטריה השימוש בתרופות מרשם היא עצומה ורוב המטופלים מקבלים את התרופות הללו לכל החיים! (ממוצע חיים של 40 שנה, תעשו לבד את החשבון).

 

אין שם שום אינטרס להרחיב את צורות הטיפול שהן לא תרופתיות ולא מניבות רווח לחברות התרופות והממסדים השלטוניים.

 

בשנים האחרונות אני משלבת את עבודתי כמטפלת רגשית בשיטת Rebirthing ביחד עם עבודה תודעתית תחת השפעת קנביס למטופלים בעלי רשיון, התוצאות והשינוי שאני רואה במטופלים הם יותר ממדהימים, מרגשים ומעוררי השתאות.

 

רוב הפער נמצא בשימוש הלא נכון שיש למטופלים וכל זה קורה בעקבות חוסר הסברה ובעקבות תפיסת הבנה מוטעת שכך הטיפול בקנביס צריך להיות הן מכיוון הרופאים והן מכיוון המטופלים.

 

זה לא הקנביס שגורם לנזק זה השימוש הלא נכון בקנביס שגורם לנזק.

 

לשימוש אחראי בקנביס – מומלץ בטרם השימוש לעבור הדרכה ולקבל ליווי. תייצרו מעטפת הבראה למטופלי קנביס שמשלבת הדרכה, ליווי, מעקב וטיפול רגשי צמוד לכל מטופל בעל רשיון לקנביס בעקבות פוסט טראומה (בתור התחלה) ותוכלו לראות מטופלים שחוזרים לשוק העבודה והחברה.

 

"יש מקום  להסברה – אין יותר מקום להפחדה – יש מקום להרחבת התודעה – יש מקום לשיתוף פעולה מלא בין המטפל למטופל."