כותרות אחרונות
Search

ענבי "טלי" מציגים את "סייבל", זן ענבים שהפך לכוכב קיץ 2019 !

 

ענבי "טלי" מציגים את "סייבל", זן ענבים שהפך לכוכב קיץ 2019 !

"סייבל"  זן ענבים שחורים ארומטי ואקזוטי במיוחד וללא חרצנים.

 

אוגוסט הוא חודש הבציר בכרמים בכלל ובענבי טלי בפרט. ענבי טלי הוא מותג הענבים המוביל בישראל, עם הזן החדש יחסית הנקרא "סייבל". הסייבל כבר נבצר העונה בכמויות מסחריות וניתן למצוא אותו על המדפים בכל רשתות השיווק ובחנויות מובחרות.    

                                

לדברי מנכ"ל ענבי טלי, שיקו דומוביץ', ה"סייבל" הוא זן שחור המאופיין בטעם עשיר מוסקטי וארומטי המזכיר במקצת את ענבי המוסקט . ענבי הסייבל הנם ללא חרצנים ומצוינים לקינוח.  אחד המאפיינים החשובים והמשמעותיים ביותר בענבי ה'סייבל' הוא תקופת השיווק הארוכה יחסית הנפרסת על כחודשיים שלמים. במהלך השנה צפויים לצאת זני ענבים חדשים נוספים.

 

זן ה"סייבל" עבר אקלום לתנאי הסביבה המקומיים, גידול הזן הצליח מאד והוא הופך להיות יותר ויותר פופולארי בישראל.  הענבים הם הפרי המזוהה ביותר עם חודשי הקיץ והשנה עונת הקיץ תהיה עשירה בטעמים, עם מגוון זני ענבים שחורים, אדומים וירוקים שמגיעים היישר מהמגדלים והכרמים של ענבי טלי במושב לכיש המאפשר לכל אחד ואחת למצוא את הזן האהוב עליהם ביותר.

 

צילום: ניצן שאון

 

הענבים, על שלל זניהם, הינם עשירים בוויטמינים ונוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים) ומכילים רק כ-69 קלוריות ל- 100 גרם. על אף מתיקותם, הענבים הינם בעלי ערך גליקמי נמוך – כך שהם סופר בריאים. זהו פרי נהדר לשילוב בסלטים קיציים, עוגות, מנות דגים, וכמובן – כפי שהם, ישר מהאשכול, לקחת לים, לבית הספר ולעבודה. ומי שמחפש סורבה טעים ובריא – בענבי טלי ממליצים להקפיא ענבים ולאכול אותם כסוכריות ענבים קפואות.

 

לדברי התזונאית הקלינית רונה שפר, מנת ענבים מכילה כ-0.7-0.9 גרם סיבים תזונתיים והם עשירים באשלגן ובוויטמינים. צריכת מנת ענבים מספקת כ-44 אחוז מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C לילדים בין הגילאים 4-8. (לא לשכוח לחצות הענב לאורכו לילדים קטנים , מטעמי בטיחות) .

 

ענבי טלי משווקים מדי שנה כ-20,000 טון ענבים בישראל חלקם זנים בלעדיים. זן  הסייבל, פותח ע"י חברת פיתוח זנים בינלאומית מקליפורניה SUN WORLD  , אשר יובא לישראל על ידי ענבי טלי וחקלאי מושב לכיש, כאן עבר הזן תהליך התאמה למזג האוויר ותנאי השטח המקומיים ולאחר ניסיונות ופיתוח מקצועיים יוצא לשיווק מסחרי.