קבוצת "שטיר" גאה לארח את אירועי שבוע תעשיות המזון והאירוח בפעם ה- 36 !
האירועים ייערכו בתאריכים 26 – 28 בנובמבר ב"אקספו" תל אביב (מרכז הירידים).
שבוע תעשיות המזון, האירוח והקמעונאות בענף המזון ה- 36, הינו הבמה המרכזית למפגש מקצועי בין כל העוסקים בתעשיות המזון והאירוח בישראל, השוק המקצועי והמוסדי.
האירוע בארגון ובייזום קבוצת "שטיר", יכלול השנה את תערוכות "ישראפוד", "הוטקס", "קיטקס" ו-"Bake & Cake" ויתקיים ב- 26 – 28 בנובמבר ב"אקספו" תל אביב (לשעבר מרכז הירידים).
גיל שטיר, מנכ"ל קבוצת שטיר לארגון כנסים ותערוכות בינלאומיות: "אנו שמחים לקיים זו השנה ה-36 את שבוע תעשיות המזון, האירוח והקמעונאות בענף המזון. מדובר בסדרת אירועים אשר מהווים במה מרכזית למפגש מקצועי בין כל העוסקים בתעשיות המזון והאירוח בישראל, השוק המקצועי והמוסדי בהשתתפות בכירי ענפי המזון והקמעונאות בארץ ובעולם."
עשרות חברות מובילות הבטיחו את השתתפותן באירוע, בהם: החברה המרכזית למשקאות – blanc 1664 , יקבי תשבי, Valrhona Chocolate (ולרונה), קפה לנדוור, הטחנות הגדולות של א"י, קמח שטיבל, פוליבה, עמינח, מילניום, קירוסקאי-פלבמ, ועוד…
כמו כן, השנה קבוצת "שטיר" תארח בגאווה מציגים ומשלחות בינלאומיות, בהן עשרות חברות זרות ממדינות שונות: איטליה, האיחוד האירופי, אנגליה, ארגנטינה, ברזיל, צ'כיה, רוסי, תורכיה ועוד… ניתן לומר שנמשכת המגמה של חברות בינלאומיות אשר רואות בישראל יעד אסטרטגי לקידום פעילותן בשווקים בינלאומיים ובהתמקדותן בצרכן הישראלי בפרט כגורם משמעותי בעולם הגלובאלי.
באירוע המוביל את תעשיית המזון והמשקה בישראל, יוצגו מיטב החידושים מהארץ ומהעולם בתחום המזון והמשקאות, לצד חידושים בציוד וטכנולוגיות לענפי האירוח, הקמעונאות והשוק המקצועי. כמו כן יוצגו חידושים בתעשיית המאפה והקונדיטוריה: מכונות, ציוד וטכנולוגיות, מוצרי מאפה, חומרי גלם, כלים, עזרים, מוצרי אריזה ועוד…
השנה תתקיימנה במקביל 4 תערוכות מקצועיות:
ישראפוד – תערוכת המזון והמשקה הבינלאומית המקצועית והגדולה בישראל.
הוטקס – התערוכה הבינלאומית לענפי האירוח, הקמעונאות והשוק המוסדי בישראל.
קיטקס – התערוכה הבינלאומית לטכנולוגיות, ציוד ושירותים למטבח המקצועי.
Bake & Cake – התערוכה המקצועית לציוד, חומרים ומוצרי אפייה לענף הקונדיטוריות ובתי המאפה.
במקביל לתערוכות מתוכננים להתקיים אירועים וכנסים מקצועיים:
♦ אליפות ישראל ה- IV באפייה: חדשנות באפייה – 26 – 28 בנובמבר.
Flat Bread: (פיצה, פריינה, חצ'אפורי) ב-26 בנובמבר,
לחמי מחמצת: ב-28-27 בנובמבר.
מנהל התחרות: ג'קי חזן – נשיא האופים והמגדנאים.
בין השופטים בתחרות יהיו: מיקי שמו, נציגי קונדיטוריות מובילות: רולדין, ביגה, דומיניק ועוד…ובכירים בענף האפייה והקונדיטוריה.
מיטב האופים בישראל יתחרו על התואר הנכסף "אלוף ישראל באפייה" ועל מקום בנבחרת ישראל לאפייה.
ביום הראשון תתקיים אליפות ישראל "Flat Breads from the World" פיצה, פריינה, חצ'אפורי, המתחרים יכינו פיצות מסורתיות וכן פיצות חדשניות, בריאותיות ופיצות פנטזיה, כמו גם פריינה מסורתית ופריינה חדשנית וחצ'אפורי (מאפה גיאורגי).
בימים השני והשלישי תתקיים אליפות ישראל בלחמי מחמצת. המתחרים יכינו לחם מסורתי, לחם בריאות, לחם חדשני, באגנט צרפתי ובריוש מסורתי ועוד…
הזוכים במקומות הראשונים יכנסו לנבחרות ישראל באפייה וקונדיטוריה וישתתפו בתחרויות בעולם.
חברי פאנל השיפוט מהמובילים בענף, יצטרכו להכריע מי מבין המתמודדים יותר מפתיע, חדשני וטעים.
לזוכים במקומות הראשונים תיסלל הדרך להשתתפות בתחרויות בינ"ל.
♦ כנס קמעונאות בעידן החדש 2019.
שוק המזון הופכים איומים להזדמנות- 26 בנובמבר. מצ"ב תכנית הכנס.
הכנס בהנחיית: הגב' סיוון קלינגבייל, עיתונאית כלכלית.
הכנס השנתי ה-14 של ענף הקמעונאות, המתקיים בחסות איגוד לשכות המסחר, מהווה את הבמה המרכזית של הענף וזוכה להד תקשורתי רב. משתתפים בו נציגי רשתות השיווק וקמעונאים מהמגזר הפרטי, לצד מנהלים מתעשיית המזון.
במרכז הכנס השנה יהיה ניסיון לענות על השאלה לאן מועדות פני הענף בשנים הקרובות, תוך ניתוח האיומים וההזדמנויות שיעצבו את פני קמעונאות המזון הישראלית וכיצד אלה ישפיעו עלינו הצרכנים:
מהן הזדמנויות הצמיחה של רשתות השיווק בתוך ענף המזון ומחוצה לו ?
איך הקניות שלנו בתוך הערים ישתנו ?
האם שטחי המסחר יצומצמו או יתרחבו ?
האם כניסתה הקרובה של ענקית הקמעונאות "אמזון" לישראל תשנה את כללי המשחק בשוק המקומי ?
האם עולם האון-ליין ימשיך להיות "תקוע" או שמא נהיה עדים לפריצת דרך ?
מה תהיינה ההשלכות של רפורמת סימון המוצרים על ענף המזון ?
אלו קטגוריות תפגענה יותר ואלו פחות ?
כיצד ישפיעו רכישות "Be" ו"קופיקס" על הענף ?
האם העלייה בשיעור היבוא של מוצרי מזון תמשיך לנסוק ומה זה יעשה ליצרנים ?
האם יצרנים רוצים לנגוס בנתח העוגה של הקמעונאים ?
ועוד נושאים מרתקים לגבי עתיד הענף.
♦ הקולינריה המלונאית משנה את פניה.
כנס התאחדות המלונות בישראל – 27 בנובמבר. מצ"ב תכנית הכנס.
מנחה הכנס: מיכאל חי, יזם ומלונאי, ויז'ן הוספיטליטי
היועצים, המעצבים, המתכננים והשפים המובילים על במה אחת.
♦ הכנס השנתי של איגוד המסעדות והברים הישראלי.
תעשיית המסעדות 2020 – 27 בנובמבר.
יו"ר הכנס: השף חיים כהן
פאנלים בכנס:
- ״חומוס, זה כל הקסם״– אורלי פלאי בורנשטיין ואריק ״הקוסם״ רוזנטל על ספרם החדש ועל מסעדנות בכלל.
- ״נתח שוק״– העיתונאית מאיה דרין לוקאץ (ישראל היום) בפנל על שוק הבשר בישראל.
בהשתתפות: ירון קסטנבאום- M25, חיים טיבי- טיבי׳ס, רועי תבור- מרינדו, אסף שנער-חוות צוק.
- ״סע לאט״ – מהפכת שירות המשלוחיםWALT- פאנל בהשתתפות: אימרי גלאי- מנכ״ל וולט ישראל, טל שטרן- טוני וספה, מגזינו, טאקרייה, רו״ח רוני גוזלן- משרד גוזלן לוריא ושות'.
- השף חיים כהן בשיחה פתוחה על תעשיית המסעדות בישראל.
- רכבת קלה, תעלומה גדולה – עדכון על התרחבות העבודות בגוש דן.