עלים יבשים של "מורינגה" מכונפת – צילום: "CANVA"
רוצים לדבר על מוצרי תזונה, קוסמטיקה טבעית, וחקלאות, אתם מוזמנים ליער "מורינגה" במושב גני טל.
ביער "מורינגה" יש 20 דונם של עצי "מורינגה" וחנות טבע עם מגוון מוצרי טיפוח וקוסמטיקה ישר מהטבע.
את עסקי ה"מורינגה" מנהלים חנה ומוטי סנדר, שעוסקים בחקלאות ציונית כבר 40 שנה.
עלי ה"מורינגה" היא הטרנד החדש של שוחרי הבריאות והקוסמטיקה בישראל. עץ ה"מורינגה" ידוע בכל העולם ונחשב כסופר פוד והוא נחקר במחקרים רבים בתחום הקוסמטיקה הטבעית.
חנה ומוטי סנדר זוג העוסק בחקלאות כ 40 שנה, גילו את היתרונות הבריאותיים של העץ המופלא והפכו אותו ללין של מוצרי הקוסמטיקה 100% טבעית, זאת בנוסף למוצרי תזונה טבעית נוספים.
ט"ו בשבט כבר כאן, אחד העצים המופלאים שקיימים כיום בעולם הוא עץ המורינגה. בישראל מגדלים אותו חנה ומוטי סנדר, חקלאים כבר 40 שנה, בעבר מפוני גוש קטיף וכיום מגדלים ב "יערות מורינגה" 20 דונם של העץ. יחד עם מכון וולקני הם מגלים את הסגולות הבריאותיות שלו, כמו כן מפתחים מהעץ מוצרי קוסמטיקה ותזונה טבעית.
עץ ה"מורינגה" ידוע בכל העולם ונחשב כסופר פוד. הוא נחקר במחקרים רבים בתחום התזונה, המערכת החיסונית והקוסמטיקה הטבעית.
על ה"מורינגה":
ה"מורינגה" הוא הדגל של הסופר פוד כך על פי מכון וולקני, מחקרים מצביעים עליו כעל כעץ שיכול לרפא למעלה מ 300 מחלות! כבר אלפי שנים שעץ ה"מורינגה" נחשב כצמח בעל יכולת מרפא, זאת בשל ערכי התזונה הגבוהים שבו. ל"מורינגה" רכיבים נוגדי חמצון הפעילים במניעת מחלות וחיזוק המערכת החיסונית באופן טבעי. מחקרים רבים הוכיחו את יעילותו בטיפול במחלות ומניעתן ובמתן הגנה אנטי-בקטריאלית. הוא נחשב למזון על והוא עשיר בחומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים חיוניים.
קיימים מתכונים נפלאים מעץ המורינגה הנה אחד מהם:
מרק מורינגה לחיזוק מערכת החיסון – בריא, צמחוני וידידותי לטבעוניים.
ארוחה יומית לשני סועדים
מצרכים"
- קלח תירס לבן מחלקים לשניים
- חצי ראש ברוקולי מפרקים לגודל אהוב
- חצי ראש כרובית מפרקים כנ"ל
אופן ההכנה:
מכניסים לסיר, יוצקים מים רותחים ומבשלים כחמש דקות.
מוציאים את המרכיבים ומשאירים אותם לארוחת 10.
המים ישמשו לציר המרק.
במחבת מטגנים עם פחות מרבע כוס שמן זית ישראלי:
- בצל פרוס לפרוסות
- גזר חתוך למרובעים
- פלפל אדום (לא חריף)
מטגנים עד למצב-טרום הזהבה ומוסיפים לסיר המים וממשיכים לבשל על אש קטנה.
לסיר מוסיפים:
- בטטה קלופה חתוכה למרובעים
- תפוח אדמה קלוף וחתוך
- דלעת 250 גרם בערך
- פטריות שמפיניון 4-6 חתוכות
- 4 שיני שום
- ג'ינג'ר טרי לפי הטעם
- חופן פטרוזיליה
- קישוא קלוף חתוך למרובעים
מטבלים לפי הטעם:
כורכום, פפריקה אדומה, פלפל חריף (עדיף ירוק טרי-רבע קטן),קורט מלח גס _עדיף להוסיף בחלק האחרון של הבישול).
לסיום מוסיפים את העיקר:
עלי_"מורינגה יבשים" או טריים.
קוסמטיקה טבעית – העולם חוזר אל הטבע
עץ ה"מורינגה" מכיל רכיב פעיל בשם "זיאטין". למרכיב זה מיוחסת תכונת אנטי אייג'ינג זאת בשל יכולתו להאיץ את צמיחת התאים בעור. בעץ ה"מורינגה" ישנו "זיאטין" פי מאה יותר מאשר בכל עץ אחר. מוטי וחנה הוסקים בחקלאות ציונית מזה 40 שנה שהם ממפוני ימית, החליטו לחלוק את כל הטוב שבעץ והסגולות המיוחסות לו באמצעות מגוון מוצרי קוסמטיקה 100% טבעית, אורגנית וידידותית לטבעונים. מוצר הדגל הוא שמן "מורינגה" טהור שעשוי מאלף זרעי "מורינגה". מכיוון שהעולם מאמץ בימים אלו את טרנד הבריאות יש ביקוש מאד גבוה למוצרים על ידי אנשים בעלי מודעות טבעית, רפואית וסביבתית שמבקשים מוצרים ישר מן הטבע.
על האנשים שמאחורי המותג:
חנה ומוטי סנדר, עוסקים בחקלאות ציונית כבר 40 שנה. בעבר הם פונו מגוש קטיף ולקח להם זמן עד שהם התחילו את החיים מחדש. חנה סנדר הגיעה ל"מורינגה" תוך כדי חיפוש אחרי מענה רפואי לבעיית עור שאתה התמודדה. את הפיתרון היא מצאה בעץ ה"מורינגה" שעליו הצליחו לפתור לחלוטין את בעיית העור ולהחזיר את העור שלה להיות חלק ונעים.
בגיל 70 החליטו חנה ומוטי לגדל את ה"מורינגה" כדי שגם אחרים יוכלו ליהנות מסגולות העץ, בכל יום בשעה חמש בבוקר הם יוצאים לעבודה ביער ה"מורינגה" שלהם וחוזרים בערב מלאי סיפוק.
לאתר של יערות מורינגה