כותרות אחרונות
Search

שחקן חדש בשוק הטונה בישראל חברת "אסם" תפיץ את את המותג PACIFICO

שחקן חדש בשוק הטונה בישראל

PACIFICO: תטעם, תבין !! 

אסם נכנסת לראשונה לקטגוריית דגי הטונה ותפיץ את את המותג PACIFICO 

המותג PACIFICO – טונה איכותית מלב האוקיינוס השקט בעלת שיעור נתחים שלמים של 70% לפחות, שוק הטונה בישראל נאמד בכ- 515 מיליון ₪ והוא נמצא  בעלייה כמותית בשלוש השנים האחרונות

פסיפיקו הוא מותג שימורי טונה חדש בישראל המיובא על ידי חברת זקארי המתמחה ביבוא של טונה מתאילנד. המותג החדש יופץ על ידי חברת אסם, הנכנסת לראשונה לקטגוריית הטונה.

שוק שימורי טונה נאמד בכ-515 מיליון ₪ (נתוני סטורנקסט 2015). שוק זה נמצא בגידול כמותי של כ-11% ב- 3 השנים האחרונות (2013-2015). מאז נחתם הצו להפחתת המכס על שימורי הטונה, נפתח שוק זה לתחרות. כיום מחזיקה סטארקיסט ב- 46% מהשוק ו- 6 מותגים (ובהם פוסידון 11%, פילטונה 8%, ויליגר 8%, ויליפוד 6% ושופרסל 6%) מהווים 85% משוק זה, ללא מספר 2 חזק.

osem-1

שי אביטוב, חגי בלומנטל, זיקי אירני – צילום: יח",צ

שי אביטוב, סמנכ"ל שיווק ומכירות בחברת זאקרי: "לנוכח המצב הקיים כיום בשוק הישראלי, זיהינו פוטנציאל שוק משמעותי בקטגוריית הטונה וההיכרות עם טונה פסיפיקו האיכותית, הנבדלת באחוז הנתחים השלמים שלה, בטעמה ובאיכותה הובילה אותנו להחלטה להכנס לשוק זה".

פסיפיקו מיוצרת במפעל איכותי ומתקדם אשר עומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר וזכתה בתו התקן העולמי HACCP – GMP – BRC .


על שימורי טונה:

רובם ככולם של שימורי טונה מיוצרים ומיובאים מחו"ל. לאחר הדיג כל דגי הטונה מוקפאים באופן מיידי על הסיפון ומובאים למפעל להמשך תהליך. לאחר הפשרת הדג וניקיונו מגיעים לארץ נתחים של דגי טונה וכאן נארז באריזות המוכרות לנו. חלקם מגיעים מחו"ל מבושלים וקפואים, וחלקם מגיעים לארץ קפואים ומבושלים כאן.


על טונה פסיפיקו:

לעומת שיטת הייצור של הטונה הרגילה,  בחברת "טונה פסיפיקו" המוצר מבושל ונארז במפעל בתיאלנד פעם אחת וללא צורך בהקפאה והפשרה נוספת של הדג בהגיעו ארצה. דבר אשר תורם לאיכותו ולטעמו של המוצר. כמו כן בחברת "טונה פסיפקו" מקפידים על שיעור של לפחות70% נתחים שלמים.

osem-2-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%99%d7%97%d7%a6

צילום: יח"צ

הטונה עשירה במינרלים וויטמינים כמו ברזל, אבץ, מגנזיום, B6, B12 המחזקים את מערכת החיסון, בחלבון (24%), המגביר את תחושת השובע והינו מרכיב חיוני בבניית השריר, באומגה 3הממקסם את ביצועי המוח, מעכב ומונע מחלות זקנה חמורות, משפר זיכרון, קשב וריכוז. בנוסף טונה פסיפיקו אינה מכילה חומרים משמרים.

שי אביטוב סמנכ"ל השיווק חברת זקארי יבואנית טונה פסיפיקו:"החזון שלנו הוא להביא את התוצר האיכותי ביותר ולהתאימו לטעם הישראלי בצורה המושלמת. אנו מאמינים כי בתקופה זו, של שפע מוצרים בלתי נגמר, הצרכן הסופי שם דגש רב על איכות המזון, הערכים התזונתיים שבו והדבר החשוב ביותר- הטעם".

osem-3-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%99%d7%97%d7%a6

צילום: יח"צ

בשלב ראשון ישווקו המוצרים הבאים:

  • שלישיית נתחי טונה בהירה בשמן צמחי – 95 גרם

  • רביעיית נתחי טונה בשמן צמחי – 140 גרם

  • רביעיית נתחי טונה בהירה במי מלח – 140 גרם

הטונה תשווק ברשתות השיווק הגדולות ובהן: יינות ביתן, רשת מגה, חצי חינם, סופר ברקת ועוד …. וגם בחנויות השוק הפרטי. למוצרי פסיפיקו אישור כשרות מהרבנות הראשית לישראל ומבד״צ בית יוסף.

על חברת זקארי
חברת זקארי יבואנית PACIFCO, המתמחה ביבוא טונה מתאילנד, היא חברה בת של קבוצת ע.ס.ן , המפיצה ב- 20 השנים האחרונות בצפון הארץ את מוצרי טמפו, סוגת וגלידות שטראוס. כמו כן, הקבוצה היא בעלת רשת חנויות הרמיטאז' – למשקאות אלכוהול.

osem-5-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%99%d7%97%d7%a6

צילום: יח"צ

אטריות מוקפצות עם טונה וירקות בנוסח תאילנדי

המתכון באדיבות אולגה טוכשר – "המרכיב הסודי"

PACIFICO: תטעם, תבין !! 

מותג טונה חדש בישראל

חומרים ל- 3-4 מנות:

2 קופסאות טונה בשמן, מסוננת ומפוררת לחתיכות

1 בצל בינוני, חתוך לחצאי טבעות

4 שיני שום, חתוכות

½ כף ג'ינג'ר, מגורר (אופציונלי)

1 גזר, מגורר גס או חתוך דק

½ פלפל גמבה, חתוך לרצועות

שמן לטיגון

3 כפות סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף שמן שומשום

1 כף סילאן

מלח ופלפל לפי הטעם

1 חבילת אטריות

בצל ירוק ובוטנים קצוצים להגשה

אופן הכנה:

  1. מבשלים אטריות לפי הוראות היצרן. מסננים.

  2. מחממים שמן במחבת רחבה ומאדים בצל, שום וג'ינג'ר במשך כמה דקות. מוסיפים גזר ופלפל וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כ- 5-6 דקות, או עד שהירקות קצת מתרככים.

  3. מוסיפים סויה, רוטב צ'ילי, שמן שומשום, שומשום, סילאן ומלח ופלפל (אם יש צורך) ומערבבים היטב.

  4. מוסיפים את האטריות המסוננות וטונה, מערבבים ומקפיצים במשך כדקה.

  5. מניחים את המנה בצלחת, מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק ומגישים.

 

osem-4-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%99%d7%97%d7%a6

צילום: יח"צ

עגבניות ממולאות בסלט טונה

המתכון באדיבות אולגה טוכשר – "המרכיב הסודי"

PACIFICO: תטעם, תבין !! 

מותג טונה חדש בישראל

חומרים ל- 6 מנות:

6 עגבניות גדולות, שטופות ויבשות

1 קופסת טונה במים, מסוננת ומפוררת לחתיכות

2 ביצים קשות, מעוכות בעזרת מזלג

50 גרם גבינת מוצרלה או פרמזן, מגוררת

שן שום קצוצה (אופציונלי)

1 כף פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל- 160 מעלות.

  2. חותכים את החלק העליון של עגבניות ומרוקנים את התוכן בעזרת כף או כפית. מסננים אותו מהנוזלים המיותרים ושומרים בצד.

  3. מניחים בקערה טונה, ביצים קשות, תוכן עגבניות, ½ מכמות גבינה, שום ותבלינים ומערבבים היטב. במידת הצורך מתקנים את התיבול.

  4. ממלאים את העגבניות במלית בעזרת כף, מניחים אותן בכלי ומפזרים מעל את שאריות הגבינה.

  5. אופים כ- 15 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומתחילה להזהיב.