ראשי חדשות בעסקים Culinary – התערוכה השנתית למזון וקולינריה מרכז הכנסים דן פנורמה ת"א 27-28 ביוני
התערוכה השנתית למזון וקולינריה
27-28 ביוני, בין השעות: 11:00 – 19:00
מרכז הכנסים דן פנורמה ת"א
Culinary – התערוכה השנתית למזון ולקולינריה – תתקיים השנה בפעם הרביעית. במסגרת התערוכה מוצגים חידושים ומגמות בעולם הקולינריה והמסעדנות הישראלי. תחת קורת גג אחת יציגו השנה עשרות יצרני מזון מקומיים לצד יבואנים, החל מיצרני ויבואני בוטיק מסקרנים ועד חברות מזון גדולות ומובילות, בהן: החברה המרכזית (טרה,צוריאל, קרלסברג, פריגת, נביעות), חברת היבוא המובילה 'דיפלומט', מותג הקפה הבינלאומי Nespresso, הערוץ המקצועי של חברת 'אסם נסטלה פרופשיונל', מחלבות גד, פילסברי, לימן שליסל ועוד.
בתערוכה, המיועדת לשוק המקצועי, יוצגו חידושים רבים הנשענים על המגמות אליהן מתפתחת הקולינריה: תחום הבריאות – רבים יציגו פיתוחים ששומרים על ערכי המוצר ואנטי בקטריאליים, חומרי עישון טבעיים מיצים טבעיים ועוד. מגמת הטבעונות – עם מוצרי חלבון מן הטבע, תחליפים טבעוניים מתקדמים גנאש שוקולד טבעוני, טאבונים ייחודיים, ומגוון רב של טעמים, ריחות ומרקמים, וכמובן הטכנולוגיה המתקדמת הבאה לידי ביטוי בחומרים ייחודיים לסכינים, מכונות קפה וכלים.
אורחי התערוכה יוכלו לטעום ולחוות את מיטב החידושים בחוד החנית של הקולינריה הישראלית ביניהם:
פיין קוק של השף יאיר פיינברג, יציגו לראשונה אבקה של נוגד חמצון מונע השחרה – שימוש במוצר זה שומר על צבע ומרקם של עלים, ירקות ופירות חתוכים, בלי להשפיע על הטעם והמרקם, ומונע הפרשת נוזלים של ירקות ופירות חתוכים. הוא נפלא למחיות פרי וירק, וממרחים כמו גוואקומלה, פסטו, תפוחים חתוכים ועוד
ומלח עישון טבעי – עשוי ממלח ים ותמצית עישון טבעית, משמש כתבלין ותחליף טבעי ובריא לעישון חם או קר
טראפל קורנר – יציגו חידושי כמהין: קוויאר כמהין (טבעוני), חרדל דיז'ון צרפתי עם כמהין ומיונז כמהין שמופלאים כמלווים לצ'יפס, שהפך אף הוא למוצר גורמה בקולינריה.
סכיני לובלינסקי יציגו את הדור הבא של הסכינים מבית dick עם ידיות העשויות מחומר אנטי-בקטריאלי פעיל המונעת הצטברות חיידקים, ועשויה מחומר מונע החלקה, כשלהב הסכין עשויה מוגנת מפני קורוזיה
דיפלומט – יציגו את הפתרונות והמעטפת הקולינרית למטבחים המובילים את הקולינריה היום: המטבח הפאן אסיאתי, המטבח המקסיקני והמטבח האיטלקי- עם מגוון מוצרים, רטבים, תבלינים, קמחים, אורזים, אצות ועוד
נספרסו – יציגו את מכונת הקפה החדשה, המיועדת לשוק העסקי: Aguila 220 – מכונה המאפשרת לייצר מגוון חסר תקדים של 25 מתכוני קפה ברמת בריסטה מקצועית ובלחיצת כפתור אחת.
שוקומט – פירות קפואים- יציגו פירות וירקות בשיטת הקפאה ייחודית, המקפיאה כל פרי בנפרד, שומרת על ערכי הפרי, על טעמו והמרקם שלו ומונעת בקטריות וריקבון.
שאבא – וופל בבלגי – יציגו פיתוח ישראלי של חלבון טבעי מן הוצמח, ללא עמילנים ומשמרים- החלבון שפיתחו הינו העל כמות חלבון גבוהה משל ביצה והוא מהווה תחליף לביצים ומשתלב מושלם עם מאפים, קרפים, פנקייקים ועוד- ופותר את בעיית האלרגיה לביצים ונותן מענה בריא לטבעוניים.
האטורי סכינים – יציגו את הסכין של השף גורדון רמזי- של המותג מאסאמוטו הנחשב כיצרן הסכינים הטוב בעולם. הסכין מיוצרת בעבודת יד על ידי רב אמן יפני ועשויה מפלדת דמשק
אייס רויאל מציגים – גלידה אמריקאית במגוון טעמים- לא עוד הווניל הרגיל כי אם פיסטוק, ריבת חלב, קפוצינו, נוטלה, פררו רושה, מנדרינה, דובדבן אמרנה ועוד
קשת מיצים יציגו את סדרת מיצי המיקס הטבעיים שלהם- שילוב ייחודי של מיצי פירות וירקות טבעיים- כמו : מיקס של דלעת, תפוח, גזר, רימון ופסיפלורה
חמים וטעים יציגו קרוטוני דגן וקטניות טבעוניים כמו קרוטוני עדשים וקרוטוני בורגול.
שוקולד ולרונה יציגו לראשונה – ולרונה, גנאש על בסיס מים (בניגוד לגנאש על בסיס שמנת המקובל), המופק ממגוון השוקולדים שונים של החברה כשהגנאשים המופקים משוקולד מריר הינם טבעוניים.
מחלבות גד – יציגו את הגבינות החדשות שלהם שחלקן נעשו טיילור מייד ללקוחות אסטרטגיים ביניהם: ריקוטה סלטה, ריקוטה מלוחה וקשה, קרם פרש,- קרמי ואיכותי, נולד בעקבות סיור בתערוכה בצרפת ובקשה משפים מובילים, גבינה לאפייה, מוצר ייחודי, שנולד מצורכי לקוחות, לגבינה שנשארת בתצורתה גם לאחר האפייה
תבליני נפטון – יציגו את סדרת התבלינים ההודים שלהם, המתקשרת עם מגמת האוכל ההודי הפופולארית בעולם ושלאחרונה הגיע גם לארץ- ויציגו תבלינים כמו תבלין הלד ברישופ, גרם מסלה, ממרח קארי, מנגו פיקל, רוטב טנדורי וטיקה. השפית ההודית סרנדה דילבסקי, תגיש מיטב המאכלים ההודים במהלך התערוכה.
החברה המרכזית – ישיקו את ויסוצקי "אייס טי"- חליטת תה קר בטכנולוגיה חדשנית, מעלי תה ירוק אמיתי, ללא חומרים משמרים וללא צבע מאכל.
טרה – יציגו מבחר מוצרי חלב ובראשם מוצר הדגל החדש- גבינה לבנה חדשה, היחידה אשר עשויה מ-100% חומרים טבעיים!
טרס פזוס – יציגן את קמח התירס של חברת מינסה המקסיקנית. קמח התירס עשיר ואותנטי, עשוי מ-100 אחוז תירס נטול קליפה, ללא סוכר ללא גלוטן וללא כל תוספות וחומרים מלאכותיים.
עוד יוצגו הבירה המעושנת הגרמנית המפורסמת בעולם- Schlenkerla של מבשלת הלן טרום. לחמא יציגו לחמי שאור ייחודיים, פילסברי – יציגו ליין חדש של לחמי רוסטיק- שיפון כפרי, כוסמין 100% מלא, ולחם אגוזים וצימוקים, לצד לחמניות מקמחים מלאים וגרעינים ועוד ועוד…
בתחום האלכוהול יוצגו בתערוכה מספר דברים מעניינים ביניהם: Schlenkerla – smoke beer – של מבשלת הלר טרום הגרמנית היבואן מוזס יזמות יציגו את מגוון הבירות של המבשלה: בירה מעושנת קלאסית, בירת חיטה מעושנת ובירת הלס לאגר
קרלסברג – יציגו סדנה חווייתית שתיערך במתחם – סדנה ייחודית של "התאמת אוכל ואלכוהול" בהנחייתו של אלעד חורש, המנהל המקצועי של IBBL. והסומלייה אלכס פוארטס (בר היין ז'אז'ו שרונה) אלעד יסביר על החיבור בין עולם האלכוהול לעולם הקולינריה והאורחים במתחם יוכלו ליהנות ממבחר מנות, אשר ילוו במשקאות שיוצרים חיבור מושלם. הסדנה תיערך ביום שלישי 28.6 בשעה 15:00
לצד התערוכה יתקיים גם השנה מתחם הרצאות שימשיך להוביל את הנושאים שמעסיקים את הקולינריה בישראל
את הפאנלים מנחים עיתונאי אוכל מהשורה הראשונה ומשתתפים בהם שפים, מסעדנים ואנשי אוכל בכירים, ובהם: רותי ברודו (קבוצת (R2M, עופרה גנור (מנטה ריי, יו"ר איגוד המסעדות), יורם ירזין (קפה איטליה, מוזס, מגזינו, טוני וספה), שף חיים כהן, שף יובל בן נריה (טאיזו, מיאזקי), שף דיויד פרנקל (פרונטו, קיוסקו), שף עומר מילר (שולחן), חיים שפיגל (מלונות דן, יו"ר תערוכת קולינרי), שף יונתן בורוביץ (מיט-מרקט), שף סבינה ולדמן (משחקי השף), שף יהלומה לוי (יהלומה בנמל), מרב סריג (טיים אאוט), תיקי גולן ((Ynet, גלי וולצקי (כלכליסט), עמית אהרונסון (גיא פינס) אפרת אנזל (ערוץ 10) ועוד…
רשימת המציגים וההרצאות המלאה מפורסמת באתר התערוכה www.culinary.co.il
התערוכה בשיתוף ובחסות: איגוד המסעדות, מגזין Rest, דן גורמה, מגזין מזון
ניהול והפקה: סטודיו בן עמי
תערוכת קולינרי
27-28 ביוני, בין השעות: 11:00 – 19:00
דן פנורמה תל אביב – מרכז הכנסים
פרופסור יחזקאל קויפמן 10, תל אביב יפו