כותרות אחרונות
Search

חברת"תבואות" משיקה סדרת מוצרי קקאו אורגניים

חברת"תבואות" משיקה סדרת מוצרי קקאו אורגניים – פולי קקאו שלמים אורגניים, פולי קקאו גרוסים אורגניים ואבקת קקאו אורגנית

הקקאו הוא אחד ממזונות העל הנהדרים שנותן לנו הטבע. הוא גדל ביערות בארצות קו המשווה, ומייצרים ממנו את המאכל האהוב – השוקולד.

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה סדרת מוצרי קקאו נאים (לא קלויים) אורגניים – פולי קקאו שלמים אורגניים, פולי קקאו גרוסים אורגניים ואבקת קקאו אורגנית.

הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת מדיטבע, מציינת כי לפולי הקקאו הטבעיים, שלא עברו קלייה, יתרונות בריאותיים רבים, ולכן הם נחשבים למזון על (סופר-פוד). פולי הקקאו עשירים בנוגדי חמצון, ויטמין C, מינרליים רבים – מגנזיום, ברזל וסידן. כמו כן הקקאו מאזן את המוליכים העצביים (הסרטונין והדופמין), הגורמים לרוגע ולהרגשה טובה. בנוסף, פולי הקקאו של תבואות הם אורגניים, הנקיים מחומרי הדברה וכימיקליים מזיקים.

ההיסטוריה של הקקאו: הקקאו היה משקה המלכים של שבטי המאיה ושל האצטקים באזור מושבם בדרום מקסיקו של היום. אלה ייחסו לקקאו תכונות מרפא ותכונות מגיות, ובגלל ערכם הרב השתמשו בפולים כמטבעות לתשלום. הכובש הספרדי הרננדו קורטז שהפך למושל מקסיקו חזר לספרד ב-1528, וטרם חזרתו העמיס על ספינותיו מלאי של פולי קקאו וציוד להכנת המשקה. כך הפך במהרה הקקאו למשקה מבוקש בקרב עשירי ארצו. אחרי 100 שנה שהמרשם הספרדי נשמר בסוד, התגלה המשקה הנפלא למדינות אירופה נוספות והמשקה הפך ללהיט. ב-1828 הולנדי בשם קונרד ון טון המציא שיטה להוציא את השומן מתוך פולי הקקאו וליצור אבקת קקאו וחמאת קקאו – תהליך שסייע לייצור טבליות השוקולד המודרניות.

tvuot 3 צילום יחצ

צילום: יח"צ

אופן השימוש: פולי הקקאו על צורותיהם – שלמים, גרוסים וטחונים – מתאימים להכנת מגוון עוגות וקינוחים, בהם – עוגות שוקולד משובחות, עוגיות (כמו בראוניז, עוגיות שקדים עם קקאו ועוד), קינוחי כוסות אלגנטיים כגון מוס שוקולד-קפה, כדורי שוקולד, פודינג, עוגות מוס וקרמים, גלידות בשילוב פולי קקאו גרוסים, חטיפי אנרגיה, שייק פירות עם קקאו גרוס, משקאות חמים וקרים ועוד.

פולי הקקאו השלמים והגרוסים מוסיפים למנות, בנוסף לטעם משובח, גם מרקם קראנצ'י מיוחד.  כמו כן אפשר לשלב את פולי הקקאו גם לעיטור וקישוט הקינוחים.  

כשר בהשגחת הבד"צ בעל"ז, וכשרות רבנות מטה יהודה.

מחיר: 28.90 ₪ לאריזה של  200 גרם.

להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. לפרטים: www.tvuot.co.il

 

הצעות למתכונים נהדרים באדיבות המתכונאית והבלוגרית אתי בטיטו

tvuot 5 צילום יחצ

צילום: יח"צ

 

מנדיאנטים (דיסקיות) שוקולד, פיצוחים ופולי קקאו נא 

מצרכים לפולי הקקאו המסוכרים:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

סרט של קליפת לימון באורך 4 ס"מ

1 כוס פולי קקאו נא אורגניים "תבואות"

מצרכים לדיסקיות:

200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

1/2 כף שמן קוקוס או שמן חמניות

1 כוס תערובת לבחירתכם: סוגי אגוזים (אני השתמשתי באגוזי מלך ואגוזי לוז),

שקדים, פיסטוקים, צימוקים קליפות תפוז מסוכרות, חמוציות וכו'

1/2 כוס פולי קקאו נא אורגניים "תבואות" 

כלים ואביזרים:

להמסת השוקולד השתמשתי בקערה (בגודל 0.5 ליטר)

להגשה כ- 20 מנג'טים קטנים (קוטר 10 ס"מ) או 10 בינוניים "פתוחים" ומוכנים לזילוף 

אופן ההכנה:

  1. הכנת פולי קקאו מסוכרים (מומלץ להכין לילה קודם): מבשלים סוכר, מים וקליפת לימון עד רתיחה והמסת הסוכר, מוסיפים את פולי הקקאו, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר לא מכוסה למשך כעשרים דקות. מומלץ לאחסן בצנצנת מעוקרת במקרר יחד עם הסירופ. לצורך הכנת הדסקיות נשתמש ברבע מהכמות.

  2. הכנת הדסקיות: על גבי משטח עבודה קוצצים גס מחצית מפולי הקקאו ומתערובת הפירות והאגוזים. את המחצית השנייה מניחים בצד.

  3. ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים במיקרוגל: מכניסים את השוקולד לקערה, ממיסים במיקרוגל כ- 30 שניות, מוציאים מערבבים ומכניסים לחימום נוסף, וכך הלאה עד שהשוקולד נמס היטב. דרך חלופית – ממיסים את השוקולד ב"אן מארי"- ממלאים סיר גדול במים עד למחציתו, מרתיחים ומניחים עליו סיר נוסף (או קערה) ובו השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומסירים מהכיריים. יש לשים לב כי השוקולד לא בא במגע עם המים.

  4. מעבירים את השוקולד לקערה קטנה, מוסיפים 1/2 כף שמן מערבבים את השוקולד עם פולי הקקאו, הפירות והאגוזים הקצוצים.

  5. יוצקים שכבה לא עבה למנג'טים, מקשטים בפולי קקאו מסוכרים, שאר פולי הקקאו, הפירות והאגוזים בצורתם השלמה.

  6. מאחסנים במקרר או בטמפרטורת החדר בכלי סגור – עד שבוע. בהקפאה אפילו חודשיים.

* ניתן להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב או לבן.

* הצעת הגשה- מנג'טים מוזהבים או כסופים יהפכו את הממתק לתכשיט נוצץ שכיף לעטוף בצלופן כשי לאורחים, כמתנה לתחילת שנה ועוד.

 

tvuot 4 צילום יחצ

צילום: יח"צ

מאפינס פטל ופולי קקאו גרוס 

מצרכים למאפינס  (כ- 20 יחידות קטנות):

2 כוסות קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה

1 ביצה גודל L

3/4 כוס סוכר חום

1 גביע שמנת חמוצה 9%

75 גרם חמאה מומסת (או מחמאה)

100 גרם שוקולד חלב קצוץ

1 כוס פטל טרי או קפוא ניתן להשתמש גם בתערובת פירות יער

1/2 כוס פולי קקאו גרוס נא אורגני "תבואות"

1 כף גרידת לימון

1/2 כפית מלח

מצרכים לקרם ווניל:

100 גרם חמאה

3 כוסות אבקת סוכר מנופה

2 כפות חלב

1 כפית תמצית וניל

כלים ואביזרים:

כ- 20 מנג'טים גבוהים המתאימים למאפינס בגודל קטן או בינוני

מיקסר להכנת קרם ווניל

אופן ההכנה:

  1. חותכים את החמאה לקוביות קטנות וממיסים אותה על גבי קלחת קטנה.

  2. מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה בקערה בינונית ועד לקבלת תערובת אחידה.

  3. מוסיפים את המצרכים "הרטובים" ביצה, שמנת חמוצה וחמאה המומסת. מערבבים היטב ומוסיפים את הסוכר, המלח וגרידת הלימון. מעבדים היטב עד לקבלת תערובת הומוגנית.

  4. מוסיפים לקערה את השוקולד שקצצנו, את פולי הקקאו הגרוס ואת הפטל (אם מדובר בפטל קפוא, יש להוציא כשעה לפני ולסחוט מנוזלים).

  5. משמנים את המנג'טים וממלאים מהתערובת עד 3/4 גובה המנג'ט. מעל כל מאפינס מפזרים מעט פולי קקאו גרוס.

  6. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהמאפינס מזהיבים. לצורך בדיקה מכניסים קיסם ומוודאים שלא יוצא עם פירורים לחים.

  7. מקררים את המאפינס בטמפרטורת החדר.

  8. הכנת קרם ווניל: בקערת מיקסר מקציפים את החמאה במהירות בינונית עד שהיא הופכת לתפוחה ואוורירית. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את אבקת הסוכר. מגבירים שוב את המהירות וממשיכים לערבב למשך כ-3 דקות. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את החלב ותמצית הווניל. מערבבים עד שהתערובת חלקה.

  9. מצפים כל מאפינס בקרם וניל. אפשר להיעזר בשק זילוף וצנתר או למרוח בעזרת כף. שומרים בקירור.