כותרות אחרונות
Search

מותג מוצרי התינוקות הבינלאומי Tiny Love קיים אירוע Hackathon כדי להמציא את הצעצוע הבא

ממציאים את הגלגל מחדש !

מותג מוצרי התינוקות הבינלאומי Tiny Love קיים אירוע Hackathon כדי להמציא את הצעצוע הבא

צילומים: רונן גולדמן

מותג מוצרי התינוקות Tiny Love קיים  תחרות Hackathon בפעם השלישית, שאליה הוזמנו מיטב המוחות בניסיון להמציא את הצעצוע החדשני הבא בתחום התינוקות. באירוע דומה, הומצא כפתור הלייק של הפייסבוק. הדגש בתחרות השנה, היה על מוצר שיסייע להורים לתקשר ולספר סיפור לתינוק בצורה מגוונת, התפתחותית וחדשנית.

ה-Hackathon התקיים במרכז לחדשנות במכללה למנהל בראשון לציון. במסגרת מרתון חדשנות של 24 שעות, ניסו המשתתפים, מהמוחות המובילים בישראל, להמציא רעיון למוצר חדשני שיסייע להורים לספר סיפור לילדיהם בצורה מיוחדת שתתרום להתפתחותם. בתחרות השתתפו 13 קבוצות שהורכבו מ-70 מתמודדים שנבחרו מתוך מאות אנשים שהגישו מועמדות. הרעיון של האקתון מגיע מעולם ההיי-טק, שבו מכנסים מתכנתים, מפתחים ומעצבים למרתון של 24-48 שעות, שבו הם מתחרים על פיתוח מוצר או פיצוח בעיה טכנולוגית . לקבוצות בהאקתון של טייני לאב היו כל התנאים האופטימאליים לפתח מוצר: כלי יצירה, כלי חיתוך ועבודה, חלקים לבניית דמו, מדפסות תלת מימד ועוד. כשמסתובבים בין השולחנות בהאקתון אפשר לפגוש מעצבים, אנשי טכנולוגיה, יזמים, אימהות ואפילו משפחה אחת, משפחת רוסמן, שהתמודדה ביחד כקבוצה; סבא, סבתא וביתם, שהיא אמא טרייה לתינוק. לדבריהם של משפחת רוסמן, הם הגיעו לתחרות כי הם יצירתיים בכל תחומי החיים וכעת, כשנולד נכד חדש למשפחה, זה הזמן להביא את היצירתיות הזו לידי ביטוי גם בתחום התינוקות.

בתום מרתון של 24 שעות, הוכרזה הקבוצה הזוכה: עידן נויברג- מעצב המייעץ לאל-על בהיבט העיצובי, מאיה בטאט- סטודנטית לפסיכולוגיה ואנליסטית, רון בובליצקי- מהנדס אווירונאוטיקה ומעצב גרפי, נמרוד בק- יזם ומומחה בגיוס המונים ואורטל זקס- אדריכלית ומעצבת תעשייתית. המוצר של הקבוצה הזוכה  מאפשר במקביל גם משחק עצמאי של התינוק, וגם לחוות את הסיפור באופן אחר כשההורה משתמש בו. לדברי נמרוד בק, שזכה עם קבוצתו בתחרות, הם המציאו את הרעיון למוצר רק באירוע עצמו ולא הגיעו עם רעיונות מהבית. למעשה, רק אחד מחברי הקבוצה הוא אבא לילדים, השאר למדו את הצרכים במהלך המרתון, קיבלו הכוונה והצליחו להמציא מוצר שגם זכה בסופו של דבר. בנוסף לפרס הכספי של 10,000 ש"ח שבו זכתה הקבוצה, במידה והמוצר יושק, חברי הקבוצה יהנו מתמלוגים על מכירות המוצר לאורך כל חייו בשוק.

Tiny love, חברת צעצועים ישראלית שנרכשה על ידי ענקית מוצרי התינוקות Dorel, שחלק מהמותגים הגלובליים שבשליטתה הם מקסי קוזי וקוויני, החליטה להשאיר את מרכז הפיתוח העולמי בישראל, ובנוסף לצוות המעצבים הישראלי בחברה, להוות בסיס לחדשנות ואיתור שיתופי פעולה בארץ – כדי להמציא מוצרים שיופצו בכל העולם. אחד המוצרים של Tiny love, שיצא משיתוף פעולה דומה, הוא צעצוע התפתחותי שנועד להעסיק את התינוק בזמן ההחתלה ונקרא קנגי קנגורו. בובה רכה ומקסימה שאפשר לחבר או לנתק בקלות מהשידה, לשחק ולקחת לכל מקום. מוצר זה פותח בשיתוף פעולה עם סטודנטים מ-HIT, תחת אותו הקונספט של איתור חדשנויות ושיתופי פעולה עם מעצבים ואנשי טכנולוגיה בישראל (מחיר: 119.93 ₪).

בנוסף למתמודדים, הגיעו לאירוע מגוון אושיות מהתחום, שחלקם גם שימשו כשופטים, ביניהם;  ג'ף סגל, בעלי Dorel העולמית, חברת האם של טייני לאב, מנכ"ל Tiny love פרדי אבוקרט, אוצרת בכירה לעיצוב גלית גאון, קלינאית התקשורת פרופ' אתי דרומי, המאיירת והסופרת רינת הופר, המעצב התעשייתי ומרצה בבצלאל דורי רגב, ראש החוג לתואר שני בעיצוב משולב ב-HIT פרופ' דודי ראב"ד, ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי HIT לוקה אור, חוקרת עולמית לחוויית משתמש של ילדים וטכנולוגיה ד"ר שולי גילוץ, יו"ר מועצת המנהלים של שנקר צבי ימיני ועוד.

אתר Tiny love http://www.tinylove.com

על טייני לאב

טייני לאב היא חברה בינלאומית שנוסדה ב- 1991 ונמנית היום כחלק מפורטפוליו המותגים של חברת Dorel העולמית. החברה מפתחת מוצרים ופתרונות חכמים המתאימים לצרכים המשתנים של תינוקות והורים מלידה עד גיל שנתיים. המוצרים החדשניים, שחלקם זכו בפרסים בינלאומיים, מסייעים להורים להפוך את שלב ההתפתחות למסע מרתק, מסקרן ומהנה- עבורם ועבור ילדיהם.

About Dorel Juvenile

Dorel Juvenile, a segment of Dorel Industries, Inc. (TSX:DII.B, DII.A) is a world class juvenile products company. Dorel Juvenile’s powerfully branded products include global juvenile brands Safety 1st, Quinny, Maxi-Cosi and Tiny Love, complemented by regional brands such as Cosco, Bébé Confort and Infanti.  Dorel Industries Inc. has annual sales of US$2.6 billion and employs approximately 10,000 people in facilities located in twenty-five countries worldwide.