"תבואות" מציעה כוסמת אורגנית וקינואה אורגנית להכנת מנות טעימות לחג….
אבי בר כתב ב: "חדשות ישראל בעסקים"26/08/2015מוצרי מזון, מוצרים נבחרים, צרכנות
מאכלים בריאים לשולחן החג !
"תבואות" מציעה כוסמת אורגנית וקינואה אורגנית להכנת מנות טעימות ובריאות לארוחת החג !
חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לקראת ראש השנה והחגים הקרבים – קינואה אורגנית וכוסמת אורגנית להכנת מגוון תבשילים וסלטים טעימים ובריאים לאירוח והגשה.
הנטורופתית ד"ר הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת מדיטבע לרפואה משלימה, מסבירה על היתרונות בריאותיים של הקינואה והכוסמת:
הכוסמת מהווה מקור מצוין לחלבון, חומצות אמינו – מתיונין, מינרלים (ברזל, מגנזיום, סידן וזרחן), ויטמין B וויטמין E. הודות לסיבים והמינרליים הכוסמת גם מסייעת במניעת רמות גבוהות של כולסטרול בדם. בנוסף, לכוסמת אינדקס גליקמי נמוך יחסית לשאר הדגנים, ולכן היא מסייעת לאיזון רמת הסוכר בדם ומניעת היפוגליקמיה. כמו כן, הכוסמת אינה מכילה גלוטן כך שהיא בטוחה לחולי צליאק.
הקינואה מכילה את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף, כך שהיא מהווה תחליף בשר לצמחונים. כמו כן, היא עשירה בוויטמינים מקבוצת B ומינרליים חשובים כמו מגנזיום, סידן וברזל וסיבים תזונתיים. לקינואה ערכים נמוכים יחסית של פחמימות כך שהיא מתאימה לתפריט דיאטטי.
גם הקינואה וגם הכוסמת נטולות גלוטן, ומותרות לאכילה לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן". לקינואה ולכוסמת של "תבואות" יתרון חשוב בהיותם אורגניים, כך שהם נקיים מחומרי הדברה ודשנים כימיים.
הכוסמת מתאימה להכנת תבשילים, מרקים, קציצות וממרחים ולמילוי ירקות מבושלים. ניתן להכין עם הכוסמת גם מנות מתוקות.
הקינואה מתאימה לשילוב בסלטים קרים וכתוספת בריאה ומזינה במקום אורז לצד דגים, בשר ועוף. ניתן להוסיף לקינואה פירות חתוכים וסילאן לקבלת מנת קינוח.
כשרות בד"ץ בעל"ז, וכשרות רבנות מטה יהודה.
מחירים: כוסמת אורגנית 9.90 ₪ לאריזה של 500 גרם.
קינואה רויאל אורגנית – 19.90 ₪ לאריזה של 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. לפרטים: www.tvuot.co.il
הצעות למתכונים חגיגיים של השפית הטבעונית – יעל ריין:
צילום: אנטולי מיכאלו
מתכון להכנת סלט קינואה בנגיעות גזר מרוקאי
החומרים (לכ 4 מנות)
1 ספל קינואה
1 וחצי ספלים מים
כ 1/2 כפית מלח ים טבעי או לפי הטעם
עלים מ 1 צרור פטרוזיליה רעננה
1/2 בצל צהוב בינוני
1/2 בצל סגול בינוני
2 מלפפונים ירוקים רעננים
2 עגבניות בשלות אך מוצקות (לא בשלות יותר מדי)
עלים מכ 1/4 צרור נענע רעננה
כ 1/4 ספל גזר מרוקאי, חתוך לקוביות קטנות
(גזר מרוקאי ניתן להשגה במרכולים הגדולים, במקרר הסלטים והממרחים)
כ 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
כ 2 כפות מיץ ליים סחוט טרי (אפשרי גם מיץ לימון)
כ 3 כפות שמן זית כתית
כ 1/2 כפית אבקת פלפל אנגלי טרייה (בבקשה לא לוותר על זה!)
כ 1/2 כפית מלח ים טבעי או לפי הטעם
עלי חסה ערבית רעננים, כמצע לסלט
אופן ההכנה:
לשטוף היטב היטב את הקינואה עד לקבלת מים צלולים (השטיפה מסירה את השכבה ה"סבונית" מהקינואה ומשדרגת אותה בכמה דרגות).
להביא את המים לרתיחה, לערבב פנימה 1/2 כפית מלח ואת הקינואה השטופה.
להביא לרתיחה, לכסות את הסיר עם המכסה ולהנמיך את הלהבה. לבשל כרבע שעה עד להתרככות הקינואה ולפתיחה יפה של הגרגירים.
להסיר מהאש ולצנן כעשר דקות עם מכסה. להסיר את המכסה ולערבב עם שתי מזלגות כך שהקינואה תהפוך לאוורירית. להמשיך לצנן.
לטרוף את השמן עם מיץ הלימון, מיץ הליים, אבקת פלפל אנגלי והמלח, לקבלת רוטב אחיד.
לקצוץ את הירקות קטן ככל האפשר.
לקצוץ את עלי העשבים דק ככל האפשר.
אל תוך קערת ערבוב תואמת בגודלה, לשפוך את הקינואה המצוננת, את הירקות ואת העשבים הקצוצים ואת קוביות הגזר המרוקאי.
לצקת את הרוטב על הסלט ולערבב היטב ועם זאת בעדינות.
לצנן לפחות כשעה לפני ההגשה (חשוב להקפיד על זה, לספיגת הטעמים).
לקראת ההגשה, להוציא מהמקרר ולטעום על מנת לתקן טעמים.
על מגש הגשה לפזר את עלי החסה. עליהם לפזר את סלט התאבולה.
טיפים:
ניתן למלא בסלט עלי חסה רעננים ורכים ולגלגל אותם כמו סושי. טעים ומרענן.
אפשר לפזר בעדינות על הסלט כמה גרגירי רימון אדומים וטריים.
גם שניים-שלושה גבעולים עם עליהם, של נענע או/ו פטרוזיליה רעננים, יכולים לתרום להגשה מעוצבת של הסלט.
כוסמת עם עגבניות קלויות בתנור וקונפיט שום
צילום: אנטולי מיכאלו
מדובר במתכון פשוט – אם כי מורכב מכמה שלבים. גם את העגבניות הקלויות וגם את הקונפיט שום ניתן להכין מספר ימים מראש. מאכל טעים מאוד, חגיגי, מרשים וגם בריא.
חומרים (לכ 4 מנות)
להכנת הכוסמת:
1 ספל כוסמת אורגנית (מומלץ לקלות אותה במחבת על להבה בינונית-נמוכה כ 5 דקות)
2 ספלים מים
כ 1/2 כפית מלח ים טבעי או לפי הטעם
1 ספל גרגירי חומוס
3 כפות צימוקים (רצוי אורגניים)
2 כפות שמן זית כתית
1 כף רוטב סויה טבעי
אופן ההכנה:
להביא את המים לרתיחה.
לערבב פנימה את הכוסמת עם המלח. להביא לרתיחה.
להנמיך את האש ללהבה נמוכה ולבשל עם מכסה כ 12 דקות.
להסיר מהאש ולצנן עם מכסה סגור כעשר דקות נוספות. להקפיץ עם שתי מזלגות כך שהתבשיל יהיה אוורירי. לשמור בצד.
לטרוף את השמן זית עם רוטב הסויה לתערובת אחידה.
לערבב פנימה את גרגירי החומוס והצימוקים.
לפזר על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, בשכבה אחת.
לצלות בתנור אפייה בחום של 180 מעלות צלזיוס כעשרים דקות עד לפריכות גרגירי החומוס והצימוקים.
להכנת העגבניות הקלויות:
כ 1/4 ק"ג עגבניות שרי במגוון צבעים
כ 1/4 ספל שמן זית כתית
תערובת עשבי תיבול (למולל עם קצות האצבעות) הכוללת:
כ 1 כפית עלי מרווה מיובשים
כ 1 כפית עלי זעתר (או אורגנו) מיובשים
כ 1 כפית עלי טימין מיובשים (לבדוק שאינם מעופשים ושאינם מריחים עובש!)
כ 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
כ 1 כפית מלח ים טבעי גס
אופן ההכנה:
לשטוף את העגבניות ולייבש קלילות.
במרכז העליון של כל עגבניה לחרוץ בעזרת סכין עדינה, את האות x לעומק של כ 2 ס"מ ולפתוח אותה קלות.
לפזר את העגבניות מעל תבנית אפייה, בשורה אחת, כך שהחלק העליון החרוץ של כל עגבניה, כלפי מעלה.
לערבב את שמן הזית עם תערובת התבלינים והמלח.
להזליף אל תוך כל x מתערובת השמן המתובלת, בנדיבות.
לחמם תנור אפייה ל 180 מעלות צלזיוס. להכניס את תבנית העגבניות ולאפות כ 40 דקות.
לצנן. להכניס לצנצנת אטומה ולשמור במקרר.
להכנת קונפיט שום:
1 ספל שיני שום יפות מקולפות (עדיפות לשום טרי בעונתו)
1 ספל שמן קוקוס טבעי
1 ספל שמן זית כתית
אופן ההכנה:
להכניס את השום עם השמנים לכלי תואם, כך שהשמן יכסה את שיני השום בכאחד וחצי סנטימטרים.
לחמם על להבה בינונית-נמוכה ולהביא עד כמעט נקודת רתיחה תוך הקפדה שלא לעבור את נקודת הרתיחה.
להמשיך ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כארבעים דקות, עד שהשום מקבל צבע זהוב-חום בהיר ומתרכך מאוד.
לצנן. להכניס לצנצנת אטומה ולשמור במקרר.
להכנת המאכל כולו:
מערבבים את הכוסמת עם תערובת גרגירי החומוס והצימוקים, ללא עודפי רוטב. ( את פרופיל הטעמים העשיר יתנו למאכל גם העגבניות הקלויות וגם הקונפיט שום).
בתוך קעריות הגשה אישיות, מפזרים שכבה יפה של מחצית כמות הכוסמת.
מעליה מפזרים שכבה של העגבניות הקלויות.
מעליה מפזרים את המחצית השנייה של הכוסמת בשכבה נוספת.
מעליה ממקמים כגבעה קטנה את הקונפיט שום.
מומלץ להגיש את המנה בטמפרטורת החדר. לשם כך יש להביא את העגבניות הקלויות ואת הקונפיט שום לטמפרטורת החדר.
מומלץ לקשט כל קערית בעזרת עלה או שניים של מרווה טרייה או קורנית טרייה.
טיפים:
ניתן להכין את המנה בתוך רינג.
מי שרוצה להדר בחגיגיות וגם בבריאות יכול לפזר על השכבה העליונה של הכוסמת, שעועית ירוקה עשויה אל-דנטה ומומלחת קלות ועליה לשים את הקונפיט שום.