מתכון לחרוסת לייט
בכף חרוסת יש כמות פחמימות השווה לפרוסת לחם קל אחת. חשוב לקחת זאת בחשבון בחישוב כמות הפחמימות הכללית בארוחה. במצה אחת רגילה יש כ30 גרם פחמימות, בקניידלה אחד יש כ7 גרם פחמימות, בקציצת גפילטע פיש אחת יש כ6 גרם פחמימות וכמובן, במנות העיקריות – אורז ותפ"א יש לא מעט פחמימות, לפי החישוב – כל 3 כפות אורז מכילות 15 גרם פחמימות וכל תפ"א קטן השוקל 100 גרם מכיל 15 גרם פחמימות. ניתן להחליט כי למרות שישנם מקורות רבים ועתירי פחמימות בארוחת החג, עשו את הבחירות הנכונות שיובילו אתכם לרמת סוכר מאוזנת עד כמה שניתן לאחר הארוחה.
מתכון לחרוסת לייט
החרוסת במקורה היא מאכל עתיר קלוריות כיוון שהיא מכילה כמות גדולה של אגוזים, פירות יבשים, ממרחים מתוקים, יין וכדומה. בכף חרוסת יש 90-100 קלוריות, וכיוון שרובנו לא מסתפקים בכף אחת, הרי לכם מלכודת של קלוריות טרם התחילה הארוחה.
להלן מתכון הלקוח מהאינטרנט לחרוסת מופחתת קלוריות ופחמימות:
החומרים לכ-14 כפות:
4 תפוחי עץ קלופים ומנוקים מהתוכן הפנימי שלהם
2 תמרים מזן מג'הול
20 גרם אגוזי מלך
20 גרם אגוזי פקאן
1/2 כפית קינמון טחון
2 כפות יין אדום מתוק
3-4 טיפות ממתיק מלאכותי נוזלי
הוראות הכנה:
הכניסו למעבד מזון את כל החומרים, הפעילו אותו למשך מספר דקות במהירות גבוהה, או עד שמתקבלת תערובת אחידה אך לא חלקה מדי (בעלת מרקם גס חלקית).
טבלת ערכים תזונתיים לכף אחת:
קלוריות
|
פחמימות (גרם)
|
חלבונים (גרם)
|
שומנים (גרם)
|
50
|
7
|
0.5
|
2
|
עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרפאת ההשמנה במרכז DMC לטיפול בסוכרת.