כותרות אחרונות
Search

"תבואות" מציגה עדשים שחורות אורגניות

צילום: אנטולי מיכאלו

"תבואות" מציגה עדשים שחורות אורגניות  –
טעימות, מזינות ונהדרות להכנת תבשילים וסלטים

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משווקת עדשים שחורות אורגניות – טעימות, מזינות וקלות להכנה.

מקורן של העדשים השחורות בצרפת (באיזור Auvergne), והן מכונות גם "עדשי קוויאר בלוגה" בזכות צבען המיוחד והטעם והמרקם המיוחדים שנשמרים לאורך הבישול. העדשים השחורות מבריקות וקטנות יותר מבין סוגי העדשים, והן מתאימות במיוחד לסלטים קרים, וכן ניתן לשלב אותן בהכנת מרקים ומגוון סוגי תבשילים.

הנטורופתית ד"ר הילה גבע-אבירם Ph.D, מנהלת רשת מכללות "מדיטבע" ויועצת ל"תבואות", מציינת כי העדשים השחורות נחשבות לקלות לעיכול יחסית לקטניות אחרות, ובעלות ערך תזונתי גבוה. הן עשירות בחלבון, ברזל וסיבים תזונתיים, ובשילוב עם דגנים, (כמו למשל אורז ובורגול), הן מהוות מקור טוב לחלבון איכותי. הפחמימות שבעדשים הן פחמימות מורכבות, שפירוקן איטי וכך הן מסייעות לתחושת שובע לאורך זמן.

העדשים השחורות של "תבואות" הן אורגניות, אשר גודלו ללא חומרי הדברה ודשנים כימיים וללא הנדסה גנטית. את העדשים קל מאוד להכין. אין צורך להשרות מראש. מבשלים את העדשים כ-30 דקות על אש קטנה.

צילום: אנטולי מיכאלו

צילום: אנטולי מיכאלו

 

מחיר לצרכן: 17.90 ש"ח  לאריזה של 500 גרם.

כשר למהדרין בד"צ בעל"ז.

להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

לפרטים: www.tvuot.co.il

הצעה למתכון של השפית יעל ריין: סלט עדשים שחורות בתחמיץ חרדלי מעודן

החומרים (לכ 4 מנות):

2 כוסות עדשים שחורות אורגניות

1 כפית מלח ים טבעי, לבישול העדשים

1 עלה דפנה, לבישול העדשים

להכנת תחמיץ:

1/2 כוס שמן זית כתית

1/4 כוס מיץ לימון (עדיף סחוט טרי)

1 כף סירופ מייפל או סילאן תמרים טבעי (ללא תוספות סוכר)

2 כפיות חרדל גרגירים

1 כף רוטב סויה

2 כפיות אבקת שום גרוס

1 כפית מלח ים טבעי, או לפי הטעם

1 כפית פלפל שחור גרוס

להשלמה:

1/2 ספל שמיר טרי קצוץ דק

אופן ההכנה:

מכניסים את העדשים לסיר עם מים (גובה המים – 2 ס"מ מעל העדשים), ומביאים לרתיחה עם המלח ועלה הדפנה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה כחצי שעה, עד להתרככות העדשים. חשוב שהן תהיינה רכות אבל לא רכות מדיי. לאחר הבישול מסננים את העדשים מהמים ומצננים.

מערבבים את חומרי התחמיץ לכדי תערובת אחידה. טועמים ומתאימים טעמים, אם יש צורך. יוצקים את התחמיץ על העדשים המצוננים ומערבבים בעדינות כדי לא לפגום בשלמות העדשים. מוסיפים את השמיר ומערבבים.

מומלץ לשמור כמה שעות במקרר, אפילו יממה, לפני ההגשה.