כותרות אחרונות
Search

פסטיבל שמן זית במלון "אמריקן קולוני" בירושלים – לרגל מסיק הזייתים ארבעה סופי שבוע של סיורים וטעימות שמן זית במהלך חודש נובמבר.

חצר מלון אמריקן קולוני ירושלים  –  צילום: מיקלה ברסטו

 

 

פסטיבל שמן זית במלון "אמריקן קולוני" בירושלים.

לרגל  מסיק הזייתים ארבעה סופי שבוע של סיורים וטעימות שמן זית במהלך חודש נובמבר.

 

מלון הבוטיק אמריקן קולוני בירושלים מזמין את אורחיו לפסטיבל שמן זית, שיתקיים במהלך ארבעה סופי שבוע בחודש נובמבר. הפסטיבל מציין את מסיק עצי הזית ואת תהליך הפקת שמן הזית מהפרי ויכלול סיורים, טעימות שמן זית, ארוחות ועוד…

 

במלון גינת צמחים שבה גדלים מגוון רחב של תבלינים. אורחי המלון ייהנו מסיור בגינה שילווה בשתיית תה מצמחים מקומיים ובטעימות שמן זית.

 

במהלך הפסטיבל, מוזמנים אורחי המלון ליהנות מחבילת חצי פנסיון ייחודית, בעלות מיוחדת החל מ-1399 ₪ לזוג לחדר קומפורט. החבילה כוללת: לינה וארוחת בוקר זוגית, ארוחת ערב זוגית במסעדת המלון, סיור מודרך בגינת הצמחים, טעימות שמן זית ושתיית תה מצמחים הגדלים בגינה. בנוסף, יקבל כל אורח שי אישי.

 

בימי הפסטיבל, אורחי המלון יהיו זכאים להנחה של 50% על טיפולי יופי ועיסויים בספא המלון החדש. הכניסה לסאונה ולחדר הכושר היא ללא תשלום  אך מחייבת תיאום מראש.

 

בנוסף, מוזמנים האורחים, כמו גם מבקרים מבחוץ ליהנות מקולינריה איכותית במסעדות המלון שיצאו בימים אלה עם  תפריט חורף חדש ותפריט יין עשיר שמבטיח לספק מענה לכל רצון.

 

לובי מלון אמריקן קולוני ירושלים  –  צילום: מיקלה ברסטו

 

בין המנות בתפריט החדש:

קרפצ'יו בקר קרם שמנת, טראפל בצל פנינה פריך, צימוקים  וגבינת גורגונזולה. (110 ₪).

 

קובה עדשים על מצע של קישוא קלוף עם נגיעות של נענע, אגוזי פקאן ורוטב רימונים עם טחינה.(65 ₪).

 

תמנון בגריל-מלווה בסלט תפוחי אדמה חמים עם חזרת ושמיר ( 110 ₪).

 

חומוס עם בשר כבש, בצל מקורמל, סומאק ואגוזי פקאן ( 95 ₪).

 

סלט קיסר- חסה רומית פריכה עם רוטב מיונז אנשובי עשיר, קרוטונים וגבינת פרמזן מותכת.(60 ₪) ותוספות: עוף +20 ₪, בייקון +25 ₪, סלמון מעושן +30 ₪, שרימפס +35 ₪).

 

סטייק טונה בסגנון סיציליאני- נתח טונה עסיסי עטוף בעגבניות רעננות, צלפים פריכים וזיתים ירוקים. מוגש עם סלט ארוגולה. ( 160 ₪).

 

פילה סלמון בגריל מוקפץ עם ניוקי תפוחי אדמה בעשבי תיבול, ברוקולי ורוטב גרטן תירס. ( 155 ₪).

 

שרימפס דיאבולו- שרימפסים עסיסיים מוקפצים עם תבלינים חריפים, מוגשים על מצע אורז בסמטי ( 145 ₪).

 

סטייק מיניון בקר – נתח בקר רך מוגש עם תפוחי אדמה בייבי ברוזמרין וירקות מוקפצים, עם רוטב שמנת פטריות או רוטב פלפל לבחירה ( 180 ₪).

 

דאווד פאשה- קציצות בשר רכות משולבות עם נקניק טלה מוגשות עם אורז מזרחי מתובל.( 125 ₪).

 

צלעות טלה בגריל עם אגוזי לוז מוגשות עם פירה רך וירקות קלויים אורגניים.( 180 ₪).

 

ספגטי קרבונרה- פסטה עטופה בבייקון מעושן פריך וגבינת פקורינו ( 105 ₪).

 

שיש ברק – כיסוני בשר מתובלים, מבושלים ברוטב יוגורט ג'מיד, עם נענע טרייה, שום קלוי ואגוזי פקאן (110 ₪).

 

נודלס סובה עם סומסום, ירקות וטופו פריך.( 75 ₪).

 

חציל מעושן ממולא בראטטוי חומוס צבעוני, מוגש עם סלט גן רענן. ( 65 ₪) (תוספות: גבינה 10 ₪, בייקון 15 ₪,  פטריות 10 ₪)

 

חדר  מלון אמריקן קולוני ירושלים  –  צילום: מיקלה ברסטו

 

במלון מספר מסעדות:

מסעדת ואל  (Val's Brasserie) המשקיפה אל הבריכה וממוקמת בסמוך לבר המרתף ותיפתח באמצע נובמבר. החל משעות הצהריים, יוכלו האורחים במהלך חודשי החורף להתחמם ליד האח הבוערת.

במסעדת "ערבסק" נהנים האורחים מארוחות בוקר עשירות ומגוונות ובערב ממקום חמים ונעים לבלות בו.

בר המרתף הוא מקום מפלט אינטימי ומרגיע, המעוצב באווירה אוריינטלית מהמאות ה-19. הבר ממוקם במרתף עשוי אבן ירושלמית מקורית וכולל פינות ישיבה אפלוליות מלאות קסם. הבר נודע כמקום מפגש פופולרי עבור עיתונאים, דיפלומטים, אורחי המלון ומבקרים נוספים. המרתף פתוח החל מ17:30 עד אחרון האורחים.

 

שעת התה

אורחי המלון ומבקרים מבחוץ מוזמנים לשעת התה (High Tea) המתקיימת במלון מדי יום בין השעות 15:00 ל-18:00, בפטיו הפורח או עם צניחת הטמפרטורות במסעדת הערבסק והחל מאמצע נובמבר גם ליד האח הבוערת במסעדת "Val’s". ההזמנה לשעת התה הינה בתיאום מראש בלבד.

 

ארוחת התה מוגשת על מגש בעל שלוש קומות, ומציעה מגוון סנדוויצ'ים כגון סלמון על מצע גבינת שמנת, קרפצ'יו של מלפפון טרי עם חמאה, קרפצ'יו עגבנייה סמוקה עם חמאה, ביצה קשה, ארוגולה ומיונז, ועשבי תיבול ברוטב טרטר.

 

לקינוח, עוגיות סקונס בטעמים טבעיים או עם ניחוח קינמון, לצד ריבה וחמאה עשירה. פלחי פירות העונה מלווים בקצפת מפתה, וכמובן קנקן תה משובח.

 

מלון אמריקן קולוני זכה פעמים רבות בתואר מלון הבוטיק המוביל בישראל, על פי המגזין היוקרתי World Travel Awards, הידוע כסימן היכר של איכות ומצוינות בתעשיית התיירות. המלון מציע רמת שירות גבוהה ואיכותית, ומאפשר חוויה יוצאת דופן של חופשה בחו"ל מבלי להחתים דרכון.

 

המלון בעל העבר המפואר הוא פנינה ארכיטקטונית עות'מאנית שנבנתה בשנת 1860, ושימש בעבר כארמונו של הפאשה המקומי וארבע נשותיו. המלון מתהדר בקשתות ערביות מרהיבות, ריהוט עתיק, סוויטות מרווחות ושטיחים אוריינטליים, וכל אלו יוצרים חוויה קסומה המפגישה בין מזרח למערב באווירה רומנטית ושלווה.

 

המלון מורכב מארבעה מבנים, וגניו השופעים, המזרקות העתיקות והמסעדות המהוללות מבטיחים את המוניטין שלו במשך שנים רבות. עם 85 חדרים המחולקים לשבעה סוגים שונים, כל חדר נושא קסם בסגנונו הייחודי. חדרי המלון מרווחים, עם תקרות גבוהות, ובחלקם תקרות עץ צבעוניות או קשתות אוריינטליות.

 

מלון אמריקן קולוני פתח את שעריו בשנת 1902, אך לפני כן שימש כמקום מושבם של נוצרים מאמינים מארצות הברית ושוודיה, שהיגרו לירושלים בשנת 1881 וניהלו קומונה שיתופית שסייעה לכל הדתות בעיר.

 

חצר מלון אמריקן קולוני ירושלים  –  צילום: מיקלה ברסטו

 

* למעוניינים לשהות גם בימי חמישי ו/או שבת ( בצמוד לימי שישי בתאריכים המצוינים לעיל) ינתן מחיר מיוחד של 1099 ש"ח לחדר זוגי לאותו יום כולל ארוחת בוקר.

 

* קבלת חדרים לסופי השבוע של הפסטיבל: יום שישי מהשעה 12:00  צ'ק אאוט בשבת בשעה 15:00

 

* החבילה תקפה לתאריכים: 8-9.11.24 , 15-16.11.24 ,  22-23.11.24  ו-29-30.11.24

 

* המלון והמסעדות לא כשרות. חניה חינם לאורחי המלון

 

* טיפולי יופי , עיסויים וסיורים מותנים בהזמנה מראש.

 

טלפון להזמנות: 02-6279777 ובאתר שלנו www.americancolony.com

מלון אמריקן קולוני, רח' לואי ונסן 1, ירושלים  http://www.americancolony.com