צילום: אלבטרוס
לראשונה בלב המדבר: חוויה קולינרית ייחודית ב-Six Senses Shaharut עם השפים המובילים בישראל
מבין השפים המשתתפים: השף ארז קומרובסקי, השף רפי כהן והשף ענר בן רפאל פורמן
Six Senses Shaharut, אשר שוכן בלב חבל אילות במדבר הנגב הדרומי, מרשת מלונות היוקרה Six Senses מהמובילות בעולם, משיק לראשונה קונספט ייחודי- חורף של קולינריה, בהובלת השף הראשי של הריזורט, דוד ביטון, אשר יארח את שלושת השפים מהמובילים בזירה הקולינרית הישראלית.
Six Senses Shaharut, משיקה לראשונה חורף של קולינריה. חבילות נופש בקונספט קולינרי, במהלך החודשים ינואר-מרץ, בהם השף דוד ביטון, מהשפים המוערכים בישראל, אשר מוביל את "מדין", מסעדת הדגל של Six Senses Shaharut, ומעניק חוויה קולינרית יוצאת דופן השואבת השראה מהאדמה המקומית.
דוד ביטון זכה בתואר שף השנה מטעם מדריך העולמי "גומיו" לשנת 2019-2020 עם קריירה עשירה הכוללת עבודה במטבחי עילית בארץ ובחו"ל, יארח את השפים הנחשבים בישראל ליצירת חוויות קולינריות נחשקות, טעימות וחד פעמיות במסעדת 'מדין' של הריזורט, בה יזכו גם האורחים לראות את השפים בפעולה במטבח הפתוח.
מדובר בשלושה מפגשים עם שפים יוצאי דופן, שפיתחו שפה וסגנון מובהק במטבח שלהם ומהווים חלק בסיפור של התפתחות התרבות הקולינרית של ישראל. הארוחות יתבססו ברובן על תוצרת מקומית מהערבה, שתהיה בשיאה בעונת החקלאות, תוך שיתוף פעולה עם מיטב החקלאים והיצרנים הקטנים של האזור.
בין השפים שיתארחו, השף ארז קומרובסקי, מהשפים הוותיקים והמוערכים בארץ ומפורצי הדרך של המטבח הישראלי, שהגדיר מהו מטבח גלילי ומהווה מנטור לרבים מהשפים הצעירים; השף רפי כהן, שהוביל את מסעדת רפאל, מסעדה שהובילה את הקולינריה בארץ במשך שנים רבות והצליח להביא את 'מטבח הסבתא' אל המסעדנות העילית תוך יצירת אינספור מנות שהיוו מודל לחיקוי ונכנסו לפנתיאון; השף ענר בן רפאל פורמן, מהשפים החשובים בזירת הקולינריה, שמוביל את מסעדת תריסר ומקדש שימוש בחומר גלם מקומי ועונתי שמקבל תשומת לב מרבית בשלל טכניקות כדי להוציא ממנו את המיטב.
בנוסף ייהנו האורחים מטעימות מיוחדות של ייין ואלכוהול איכותי , קוקטייל אל מול שקיעה מרהיבה, סיור בגינה האורגנית של השף ביטון והופעה בקונספט מוזיקה מדברית.
Six Senses Shaharut, ממלונות הדגל של הקבוצה היוקרתית, המציע חופשה בסטנדרט בינלאומי ומבלי לעלות על מטוס – רק 45 דקות צפונית לאילת, מביא לאורחיו חווית ניתוק וחיבור מחדש בלב הנגב.
לריזורט פילוסופיה קולינרית יוצאת דופן בהובלת השף דוד ביטון המנהל את המטבח של מסעדת השף עטורת השבחים "מדין". המטבח הקולינרי של הריזורט שם דגש על תוצרת מקומית, כאשר חלק מרכיבי המנות נאספים מהגינות האורגניות של המתחם וממשקים חקלאיים מהקיבוצים הסמוכים.
תאריכי האירועים הקולינריים:
-
השף ארז קומרובסקי, 31.1-1.2
-
השף רפי כהן, 28.2-1.3
-
השף ענר בן רפאל פורמן, 20.3-21.3