רוני כהן מנכ"ל ושותף "אלדר שיווק" – צילום – דוד סקורי
רוני כהן, מנכ"ל ושותף אלדר שיווק נדל"ן – בהתייחסות על החלטת בנק ישראל להשאיר את הריבית בשיעורה הנוכחי ללא שינוי על 4%.
רוני כהן, מנכ"ל ושותף אלדר שיווק נדל"ן: "ההחלטה של בנק ישראל להשאיר את הריבית ללא שינוי מפתיעה חלק מהשוק, אבל נראה שבנק ישראל שולח מסר זהיר – הוא רוצה לוודא שהאינפלציה באמת בשליטה לפני שהוא ממשיך להקל. זה גישה שמרנית, אבל מובנת, במיוחד לאור חוסר הוודאות הכלכלית והביטחונית.
עבור שוק הדיור, זו תקופת המתנה. שתי ההורדות הקודמות עדיין לא נספגו במלואן – הקלה במשכנתא היא תהליך הדרגתי שלוקח זמן עד שהצרכן מרגיש אותו באמת. עכשיו, עם ריבית יציבה, השוק נכנס למעין 'פסק זמן' – זמן שבו קונים מעריכים מחדש את המצב, ממתינים לראות לאן הכלכלה מתפתחת, ושוקלים האם עדיף להמתין עוד מעט או לנוע עכשיו.
בשטח, אנחנו רואים את זה בבירור. חלק מהקונים שהיו על הגדר נכנסים למו"מ ע"מ למצות את התהליכים ואחרים מחליטים 'לתת לזה עוד חודש-חודשיים' – לראות אם תהיה הורדה נוספת באפריל או במאי. חלק אחר מבין, שהריבית לא הולכת לרדת מהר במיוחד, וממשיכים הלאה בתהליך. מה שברור הוא שהשוק לא נעצר – הוא רק נעשה יותר מהוסס, יותר זהיר, יותר מחושב.
החדשות הטובות הן שהיעדר הורדה לא אומר העלאה. הריבית נשארת יציבה, וזה טוב יותר מהתרחיש ההפוך. זה אומר שהקונים יכולים להמשיך לתכנן, להשוות, ולבדוק אפשרויות מבלי לחשוש שהמצב יחמיר. זה גם זמן טוב לבנקים להתחרות על לקוחות – להציע תנאים טובים יותר, מסלולים גמישים, ותמהילי משכנתא מותאמים אישית.
ההחלטה על הותרת הריבית בשיעורה הנוכחי היא לא אות להמתין לנצח ונראה שיותר ויותר מציבור הרוכשים מבין את זה. הסבלנות היא המפתח. אמנם לא רואים התפרצות פתאומית של ביקושים, אבל יש קונים איכותיים בשוק – קונים שעושים שיעורי בית, שמחפשים ערך אמיתי, ושמוכנים להתקדם אם הפרויקט משכנע אותם."
מצ"ב תמונה של רוני כהן, מנכ"ל ושותף אלדר שיווק נדל"ן – קרדיט צילום: דוד סקורי



