כותרות אחרונות
Search

קבוצת "שלמה" מעמיקה את פעילותה בתחום פיתוח תשתיות שירות עצמאיות ומכריזה על כניסתה לשוק המוסכים.

בתמונה: המוסך המרכזי בחולון לצד עובדי מוסך מוסמכים מהודו – צילום: עזרא לוי – קבוצת שלמה 

 

מהלך אסטרטגי בשוק הרכב.

קבוצת שלמה מעמיקה את פעילותה בתחום פיתוח תשתיות שירות עצמאיות, ומכריזה על כניסתה לשוק המוסכים ועל הקמת רשת מרכזי שירות בפריסה ארצית בהשקעה של כ-50 מיליון ש״ח.

 

המהלך האסטרטגי נועד להשלים את מעטפת השירות של הקבוצה ולהעניק ללקוח הפרטי פתרון קצה לקצה, משלב רכישת הרכב ועד לתחזוקתו השוטפת.

 

המרכז הראשון ברשת נפתח בחולון בהשקעה של כ-5 מיליון ונפרס על פני 4,000 מ"ר. המרכז פעיל כבר בימים אלה ומציע התמחות מקצועית גם ברכבים חשמליים.

 

אסי שמלצר, יו״ר קבוצת שלמה: "הקמת רשת מרכזי השירות העצמאית היא צעד אסטרטגי המבצר את מעמדנו כקבוצת הרכב הגדולה במשק. אנו מנתקים את התלות בגורמי צד שלישי ולוקחים אחריות מלאה על חוויית הלקוח מקצה לקצה, במטרה להגדיר מחדש את איכות השירות בענף הרכב הישראלי ולהוות מנוע צמיחה משמעותי לקבוצה בשנים הבאות".

 

בתמונה: המוסך המרכזי בחולון לצד עובדי מוסך מוסמכים מהודו – צילום: עזרא לוי – קבוצת שלמה 

 

קבוצת שלמה, חברת הרכב הגדולה בישראל, מכריזה על כניסה אסטרטגית לשוק המוסכים ומרכזי השירות לרכב. במסגרת המהלך, הקבוצה מקימה רשת עצמאית של מרכזי שירות ללקוחות פרטיים בפריסה ארצית, במטרה לשלוט בכל שרשרת הערך של ענף הרכב, המשלב ליסינג ומכירת רכב ועד לשירותי התחזוקה והאחזקה. המהלך יאפשר לקבוצה לנתק את התלות בספקי שירות חיצוניים, לייעל את זמני הטיפול ולהבטיח סטנדרט אחיד וגבוה ללקוחותיה, כולל זכיינויות של יבואנים שונים לטיפול במגוון רחב של מותגים.

 

אבן הדרך הראשונה באסטרטגיית ההתרחבות היא חנוכת מרכז שירות חדשני ומתקדם ברחוב תמנע באזור התעשייה של חולון. המרכז החדש משתרע על פני שטח של כ-4,000 מ״ר, כולל כ-100 מקומות חניה, ומסוגל לקלוט כ-70 רכבים ביום מכל סוגי ההנעה: בנזין, דיזל וחשמל. שטח העבודה כולל 19 ליפטים, מערכות דיאגנוסטיקה מהמתקדמות בישראל וציוד ייעודי לטיפול ברכבי חשמל (EV) וסוללות מתח גבוה.

 

בתמונה: המוסך המרכזי בחולון לצד עובדי מוסך מוסמכים מהודו – צילום: עזרא לוי – קבוצת שלמה 

 

כמענה לאתגר הלאומי של מחסור בצוותים טכניים בענף הרכב, וכדי להבטיח רציפות ואיכות שירות ללא פשרות, שילבה קבוצת שלמה במרכז עשרות עובדים מקצועיים מהודו שעברו הכשרות ייעודיות מחמירות. צוותים אלו פועלים באופן אינטגרלי לצד עשרות אנשי מקצוע מקומיים המתמחים במנועים, גירים ומערכות טכנולוגיות מתקדמות.

 

ההחלטה להיכנס לשוק מרכזי השירות מגיעה על רקע צמיחה חסרת תקדים בפעילות הקבוצה בעולמות הליסינג הפרטי ומכירת רכבים מיד ראשונה. כיום נהנים משירותי קבוצת שלמה למעלה מ-40,000 לקוחות פרטיים, נתון שצפוי לגדול משמעותית בשנים הקרובות. בהתאם לתחזיות אלו, נערכת הקבוצה להרחבת הרשת, כאשר בהמשך לפתיחת המרכז בחולון, צפויים להיפתח בקרוב מרכזי שירות מרכזיים נוספים בבאר שבע ובנתניה.

 

אילון הרוש, מנכ"ל חטיבת השירות בקבוצת שלמה – צילום: יח"צ

 

אילון הרוש, מנכ"ל חטיבת השירות בקבוצת שלמה: "הקמת רשת מרכזי השירות העצמאית היא נדבך אסטרטגי שמשלים את האקו-סיסטם של קבוצת שלמה. לאור הצמיחה האדירה בפעילות הלקוחות הפרטיים שלנו בשנים האחרונות, הבנו שכדי להמשיך להוביל את שוק הרכב בישראל, עלינו ללוות את הלקוח הרבה מעבר למעמד הרכישה או עסקת הליסינג. כניסתנו לשוק המוסכים היא מנוע צמיחה משמעותי לקבוצה, שמאפשר לנו להעניק לעשרות אלפי לקוחותינו פתרון מלא של 360 מעלות תחת קורת גג אחת, ואת השקט הנפשי שרק גוף חזק ויציב כמו קבוצת שלמה יכול לספק. הרשת הארצית שבהקמה, נועדה לשנות מהיסוד את סטנדרט השירות בקבוצת שלמה. הניהול העצמאי של מערך הטיפולים מקנה לנו שליטה מלאה וחסרת פשרות באיכות, בזמינות ובאמינות. אנו מביאים את העוצמה והטכנולוגיה של הקבוצה ישירות לרצפת המוסך, במטרה לייעל משמעותית את זמני ההמתנה ולהבטיח לכל לקוח חוויית טיפול מקצועית, שקופה ונגישה ברמה הגבוהה ביותר".

 

אודות קבוצת שלמה:

הינה קבוצת הרכב הגדולה והמובילה בישראל המעניקה שירותים בתחומי ההשכרה, ליסינג, מכירה וכן אחת מקבוצות ההשקעה המובילות בישראל  לצד היותה החברה המובילה בישראל בתחום שירותי רכב, עם צי של כ-75,000 כלי רכב. לקבוצה השקעות בענפי תעשייה שונים, ביניהם: שלמה החזקות, קבוצת אפקון החזקות, מספנות ישראל, ש.י.ר שלמה נדל"ן, קבוצת גולד בונד/ קונטרם – מסוף מכולות ומטענים, תדיראן טלקום, שלמה ביטוח וחברות נוספות.