תחנת חשמל מקליפות עצים – צילום: ""Epson"
"Epson" החלה בהקמת תחנת כוח ביו-מאסה לטובת ייצור חשמל מקליפות עצים, שאריות מזון ופסולת אורגנית.
המעבר לאנרגיה מתחדשת כולל גם מעבר לייצור חשמל מחומרים אורגניים דוגמת תירס, בוטנים וקני סוכר. מדובר במקור אנרגיה מתחדש שאינו מייצר גזי חממה, פותר את בעיית אחסון הפסולת ומקטין פליטת גופרית.
לאחר שהשלימה חברת "Epson" את המעבר לאנרגיה מתחדשת ב-100% בכל אתרי החברה ברחבי העולם, מודיעה כעת החברה כי היא מתכננת את הקמת תחנת הכוח הביומאסה הראשונה של החברה, בעיר איידה, במחוז נאגנו, יפן. Epson מקווה להפעיל את המפעל במהלך 2026. תחנת הכוח החדשה לא תהיה תלויה בדלקים מבוססי מאובנים והדלק יגיע בעיקר מעיבוד שאריות וקליפות עצים, כמו גם מחומרים כגון שאריות לא מנוצלות מתעשיית המזון של תירס, בוטנים, קני סוכר כמו גם מתרבית פטריות ומשטחי פסולת אורגנית אחרים.
"Epson" התחייבה כבר בעבר להפוך לחברה עם מאזן פחמן דו חמצני שלילי ללא ניצול משאבים תת-קרקעיים. השימוש בחשמל מתחדש הוא אמצעי מרכזי שבאמצעותו "Epson" מבקשת להגיע ליעדיה בסוגיית הפחמן הדו חמצני. כיום כל החשמל בשימוש באתרי קבוצת "Epson" ברחבי העולם מגיע ממקורות מתחדשים. נתון זה הופך את "Epson" לראשונה בתעשיית הייצור שהשלימה את המעבר לחשמל מתחדש בכל האתרים שלה ברחבי העולם.
תחנת הכוח החדשה נועדה לספק ל-"Epson" חשמל מתחדש בייצור עצמי באופן רציף ולהפחית את יחס החשמל שהחברה רוכשת מחברות חשמל חיצוניות, ובכך לקדם אימוץ ציבורי רחב יותר של חשמל מתחדש.
החשמל שייוצר יימכר לשוק ו-"Epson" תמיר את החשמל שבו היא משתמשת לחשמל מתחדש על ידי מינוף הערך הסביבתי שנוצר באמצעות ייצור חשמל. יתרה מכך, הכוח צפוי להיות מסופק למתקנים מקומיים במקרה של אסון טבע או מצב חירום אחר.
בעתיד, "Epson" שואפת ליצור תחנת כוח במעגל סגור, כולל על ידי פיתוח טכנולוגיה לקיבוע וניצול של CO2 המיוצר במהלך ייצור חשמל.
החברה מציינת כי תמשיך לקדם את האימוץ הנרחב של חשמל מתחדש, להפחית את צריכת האנרגיה שלה ולהפיץ משאבים בדרכה למימוש החזון הסביבתי שלה.