כותרות אחרונות
Search

במיוחד לט"ו בשבט, עוגת גבינה עם חמוציות ואגוזי מלך, מומתקת בסירופ יאקון טבעי ואורגני – באדיבות המתכונאית ויוצרת תוכן  הודליה כצמן

במיוחד לט"ו בשבט: עוגת גבינה עם חמוציות ואגוזי מלך, מומתקת בסירופ יאקון טבעי ואורגני

 רשת בתי הטבע "שקדיה" מציעה לט"ו בשבט מתכון לעוגת גבינה עם חמוציות ואגוזי מלך, מומתקת אך ורק בסירופ יאקון ((YACON טהור – ממתיק 100% טבעי ואורגני, העשוי מהשורש המיוחד הגדל בהרי האנדים בפרו. בתיאבון וחג שמח !

צילום: אייל קרן

 

בני האינקה השתמשו ב-YACON כבר לפני אלפי שנים, הן כממתיק והן כמזון וכצמח מרפא. טעם הסירופ מזכיר סירופ קרמל או סילאן. הנטורופתית ענת אדלר מציינת כי "לפי הרפואה הטבעית, היאקון נחשב ל'מזון על' בעל יתרונות בריאותיים רבים. הוא עשיר בנוגדי חמצון ובסיבים פרה-ביוטיים, התורמים לעיכול תקין, לזירוז חילוף החומרים, לספיגת ויטמינים וליצירת תחושת שובע לאורך זמן. כמו כן, יש לו אינדקס גליקמי נמוך, היכול לתרום לאיזון רמות הסוכר בדם".

 

מחיר: כ-57 ש"ח לצנצנת במשקל 250 גרם. כשר בהשגחת OU. את סירופ היאקון אפשר להשיג ברשת בתי הטבע "שקדיה" ודרך האתר: https://www.yacon.co.il/

 

עוגת גבינה עם חמוציות וסירופ יאקון מתכון וצילום – הודליה כצמן.

 

מתכון לעוגת גבינה עם חמוציות, סירופ יאקון, פרוסות שקד ואגוזי מלך

המתכון באדיבות הודליה כצמן, מתכונאית ויוצרת תוכן                   

בלוג: www.bakecare.co.il, אינסטגראם: hodeliakatsman

 

מצרכים:

½1 כוס קמח כוסמין לבן

½ כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

½ כוס שמן קוקוס

½ כוס סירופ יאקון – Yacon

½ כוס קרם קוקוס 17% שומן

½ כוס גבינת ריקוטה / טבורוג לאפיה

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

½ כוס חמוציות קפואות או מיובשות (או גם וגם)

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

לזיגוג: 1/4 כוס סירופ יאקון

חמוציות, חופן פרוסות שקד מולבן

 

אופן הכנה:

  1. מערבבים את הקמח ואת אבקת האפייה.

  2. בתוך סיר בישול קטן ממיסים את שמן הקוקוס על אש קטנה.

  3. מוסיפים את קרם הקוקוס והגבינה וממשיכים לערבב על אש קטנה במשך 1-2 דקות, עד לקבלת קרם לבן, חלק וללא גושים.

  4. מורידים מהאש ומצננים.

  5. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם תמצית הווניל וסירופ היאקון, ומשאירים בצד.

  6. מעבירים את תערובת הקוקוס והגבינה לתוך קערת מיקסר ומקציפים במשך 10 דקות, במהירות גבוהה.

  7. מוסיפים את תערובת הביצים תוך כדי ערבול.

  8. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבול.

  9. מוסיפים את החמוציות ואגוזי המלך ומערבבים בעזרת כף עץ.

  10. משמנים תבנית קוגלהוף (עגולה עם חור) בקוטר 16 ס״מ ומעבירים לתוכה את הבלילה.

  11. אופים בחום של 175 מעלות במשך 20 דקות, או עד שהקיסם יוצא לח עם פירורים.

  12. מוציאים את העוגה מהתנור ומיד מזגגים מעל סירופ יאקון.

  13. מפזרים מעל אגוזי מלך, חמוציות ופרוסות שקד, פורסים ומגישים.

 

סניפי רשת "שקדיה":

רמת גן, שדרות ירושלים 48, טלפון – 03-6746491 ;

הוד השרון, רחוב הבנים 14 , טלפון  – 09-7481486 ;

גבעתיים, רחוב כצנלסון 56, טלפון – 03-7319958 ;

גבעת שמואל, רחוב הנשיא 73 טלפון – 03-6999516.