כותרות אחרונות
Search

טמאל'ס בסיסי (Tamale Basica) – חדש על המדף ברשת ספייסז (spices)

טמאל'ס בסיסי (Tamale Basica) – חדש על המדף ברשת ספייסז (spices)

           גיא מורג, הבעלים של ספייסז: "כרשת אשר מטרתה להנגיש ללקוחותיה את החידושים והטעמים הקולינאריים האחרונים מכל העולם, אנו שמחים להשיק את הטמאל'ס, אשר ישדרג כל ארוחה מקסיקנית ביתית במינימום מאמץ ובמקסימום טעם

להשיג בסניפי הרשת ברחבי הארץ

 

רשת החנויות Spices (ספייסז), המציעה חוויה קולינארית טוטאלית המשלבת טעמים מכל העולם, ריחות וצבעים וכן מגוון רחב של מוצרים, חומרי גלם לאפייה ובישול, כלים מקצועיים למטבח הביתי ועוד, מרחיבה את היצע חומרי הגלם הנמכרים במחלקה המקסיקנית ומשיקה מוצר חדש מבית המותג Tres Pesos: טמאל'ס בסיסי.(Tamale Basica)

 

הטמאל'ס הוא מעין "ממולא" דרום אמריקני עשוי קמח תירס ומשמש כחטיף משביע בין הארוחות או כתוספת למנה העיקרית. במקסיקו נהוג להשתמש בקמח תירס לבן שעבר תהליך ניקסטמאל.

 

גיא מורג מבעלי רשת ספייסז ואריק קדוש מנהל מכירות בחברת טרס פזוס צילום רועי שר.

 

ישנם הרבה סוגי טמאל'ס, רובם עטופים בעלי תירס ומיעוטם בעלי בננה אך העיקרון זהה: ממלאים במבחר מליות מרוכזות טעם, מאדים לפני האכילה, פותחים ואוכלים. מקובל לגוון את הטמאל'ס בתוספות כמו שעועית שחורה, בשר, עוף, דגים או פירות ים. יש גם טמאל'ס מתוקים.

 

טמאלה היא מנת רחוב. ככזו, היא תהיה פשוטה, ותכלול הרבה בצק ומעט מלית. שפים ידועים ברחבי העולם מגישים טמאלה קטן כתוספת למנה עיקרית.

 

מחיר: 49.90 שקלים

ניתן להשיג בכל חנויות רשת spices

 

רשת חנויות Spices מונה 9 סניפים בפריסה ארצית מהם סניפי אאוטלט בביל"ו  סנטר, במרכז הקניות החדש 'מבנה' חולון, באשדוד וסניף חדש במתחם חוצות המפרץ , חיפה

 

המחלקות השונות בחנויות מציעות מבחר מרהיב של מוצרי מזון, חומרי גלם, כלי בישול ואפייה, שנבחרו בקפידה כך שיעמדו בסטנדרטים הגבוהים של הרשת.

 

לפרטים נוספים ורשימת הסניפים באתר spices או בדף הפייסבוק

 

צילום: יח"צ

 

הצעת הגשה

6-8 טמאלס

 

50 מ"ל שמן תירס או שומן אחר לטעמכם (שומן אווז מומלץ במיוחד)

1 ו-1/2 כוסות קמח תירס מקסיקני לבן

1 כוס מים

מלח

פלפל לבן

מעט סוכר

8-6 עלי תירס שלמים, טריים או מיובשים. את המיובשים משרים במים פושרים שעתיים לפני ההכנה

 

למלית

250 גרם פריחול'ס מוכן

 

הכנה

 

  1. ממסים את השומן עם המים בסיר קטן. מקררים מעט.

  2. מערבבים את כל חומרי המלית ומניחים לחצי שעה, עד שהמים ייספגו והבצק יתייצב.

  3. יוצרים 8-6 כדורים בצורת ביצה.

  4. משטחים את "ביצי" הבצק בידיים או בטורטיה פרס לצורה אובלית (שייכנסו בתוך עלי התירס) ומניחים את הבצק המשוטח על עלה של תירס, לאורכו. ממלאים בכף גדושה פריחול'ס. סוגרים בקיפול ומכסים בעלה. קושרים את העלה בעזרת "חוט" מעלי התירס.

  5. ממלאים מים בתחתית סיר אידוי, ומניחים את הטמאל'ס על רשת האידוי. מכסים במכסה הדוק.

  6. לפני ההגשה מרתיחים את המים ומאדים 20-15 דקות עם מכסה.

  7. מכינים רוטב כרצונכם, או מגישים עם רוטב מהבשר/עוף/ דג שהוגש עם הטמאל'ס.