שנת 2019 תעמוד בסימן עידוד שנת ה"נאפ" במקומות העבודה.!
סקר חדש שנערך בנושא זה, מעלה כי 60% מהמעסיקים בישראל מוכנים לאפשר לעובדים שלהם לנמנם במהלך יום העבודה.
אבי ברססט מנכ"ל חברת "הולנדיה" ונציג ארגון השינה העולמי בישראל: "מחקרים מוכיחים כי לנפנופ קצר בצהריים יש ערך כלכלי עצום למעסיקים ולעובדים (אובדן ימי עבודה, הפחתת מחלות, שיפור הזיכרון והיצירתיות ועוד) – הסקר החדש מראה כי האפקטיביות שנמצאת בשיאה (67.6%) בין השעות 09:00 ל- 11:00 צונחת (4.1%) בין השעות 13:00 ל- 15:00 וכי 30% מהעובדים סבורים שנימנום היה מחזיר להם את היעילות בעבודה."
כחלק מהמהלך ליצירת מודעות בקרב מעסיקים ובקרב עובדים משיק ברססט לראשונה בישראל את ה- PodTime קפסולת שינה בעיצוב עתידני המאפשרת שנת "נאפ" אופטימלית של בין 10-20 דקות גם במקומות עבודה הומי אדם
מדי שנה, ב- חמישה עשר למרץ, מציינים את יום השינה השנתי הרשמי העולמי, מיסודו של ארגון השינה העולמי. ארגון זה, שהוקם על ידי האיגוד העולמי לרפואת שינה "WASM" והפדרציה העולמית לשינה "WSF", הינו ארגון בינלאומי שמטרתו לקדם את בריאות השינה ברחבי העולם.
אבי ברססט מנכ"ל חברת הולנדיה: "מזה כשנתיים, נמנית ישראל בין 73 המדינות החברות בארגון השינה העולמי זה ואנוכי, המתמחה בהנדסת שינה, משמש כנציג ישראל בארגון השינה העולמי ויחד עמו פועל ליצירת מודעות והנחלת הידע לציבור הרחב בכל הקשור לחשיבות השינה."
יום השינה הבינלאומי בישראל 2019 עמד השנה בסימן קידום שנת ה"נאפ" במקומות העבודה. אבי ברססט, נציג ארגון השינה העולמי פנה לנשיא המדינה מר ראובן ריבלין וליו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות ח"כ אלי אלאלוף על מנת לסייע בידיו לקדם נושא חשוב זה.
שנת ה"נאפ" מעוררת, מרעננת ומזריקה אנרגיה לקראת המשך הפעילות. מקומות עבודה מובילים ומוסדות לימוד רבים בעולם כבר מאמצים את שנת ה"נאפ" בהתלהבות כחלק משגרת היום שלהם.
מסקר חדש שנערך ע"י מכון גיאוקרטוגרפיה עולה כי:
אפקטיביות בעבודה עולה – 67.6% מהעובדים סבורים שהם נמצאים בשיא האפקטיביות בין השעות 09:00 ל- 11:00. לאחר מכן יורדת האפקטיביות ורק 4.1% סבורים שהם אפקטיבים בשעות אלו.
מה עושים אחרי ארוחת הצהריים ? – העובדים מעידים כי אחרי ארוחת הצהריים הם נוהגים 21.8% להעביר את הזמן בסידורים אישיים (מיילים פרטיים, קניות ברשת, התעדכנות בחדשות ועוד), 18% שותים קפה ומשוחחים עם חבריהם לעבודה, 6.7% סתם מורחים את הזמן. לעומתם, 42% מעידים על חזרה לעבודה במרץ.
המעסיקים סבורים – שרק 30% מהעובדים חוזרים במרץ לעבודה אחרי הפסקת הצהריים ושלמעלה מ- 60% שותים קפה עם החברה, מתעסקים בסידורים אישיים, מורחים את הזמן ואפילו מנמנים קצת.
ומה לגבי נימנום קל ? – 30% מהעובדים סבורים שנימנום קל היה משפר את היעילות שלהם וכ- 67% מהעובדים מעריכים שהיו מצליחים לנמנם במקום העבודה, אם זה היה מקובל ואם היו להם את התנאים המתאימים לכך.
32% מהמעסיקים אמרו שהיו מאפשרים לעובדים לנמנם מידי יום ו- 36% נוספים לא היו מסתפקים רק בזה, אלא גם דואגים לתנאי ניפנופ מתאימים לעובדים (מקום שקט, נוח, חשוך וכו').
אבי ברססט מנכ"ל חברת הולנדיה: "סביבת העבודה בעולם המודרני השתנה לבלי הכר בשנים האחרונות, הפיתוחים הטכנולוגיים הרבים בהם אנו מוקפים בעבודתו היומיומית, התובענית והתחרותיות, גובים מהעובדים מחיר יקר. מחקרים רבים מצביעים על ההשלכות שיש לכך על העובד ובהן: איבוד פרודוקטיביות, חוסר ריכוז, שחיקה, דיכאון ובעיות בריאות רציניות נוספות. ארגונים ציבוריים ופרטיים יצטרכו לחשוב על דרכים יצירתיות "לצאת מהקופסה" כל זאת על מנת על מנת להגביר את הפרודוקטיביות, בריאות וקידום אורח חיים בריא של עובדיהם תוך הבנה ששם ימצא היתרון התחרותי שלהם".
לקידום המהלך שנת "נאפ" במקומות העבודה משיק אבי ברססט, את קפסולת ה- "PODTIME" הראשון המוצב מתחם קונספטואלי לחללי עבודה משותפים "אייכה" ברח' אליפלט בתל אביב וישמש לרווחת העובדים. ה- "PODTIME" מאפשר סביבה אישית מרווחת המאפשר לישון ללא הפרעה בפרטיות מלאה, כניסה ויציאה קלים מאוד, שטח פנימי גדול, הפעלה ידנית של הדלת והפחתת רעש חיצונית.
יתרונות למעסיקים: למשוך, לשמר, ולהעצים עובדים, הגברת התפוקה, המיקוד והיצירתיות, צמצום ימי מחלה והיעדרות או שעות מופחתות, פתרון גמיש ללא צורך בחדר ייעודי.
.
יתרונות לעובדים: צמצום הסיכון למחלות לב, הפחתת רמות לחץ, שיפור במצב הרוח, שיפור הזיכרון והלמידה, חיזוק המערכת החיסונית, עיבוד קוגניטיבי טוב יותר ויצירתיות, חשיבה ברורה וחדות.