ראשי תיירות אטרקציות כיצד להתנהל במקורות מים (ים, אגמים, נהרות ונחלים) בעת חופשה בארץ ובחו"ל
כיצד להתנהל במקורות מים (ים, אגמים, נהרות ונחלים) בעת חופשה בארץ ובחו"ל
אבי בר כתב ב: "חדשות ישראל בעסקים"19/08/2015אטרקציות, תיירות
כישראלים, אחנו לא מודעים לסכנות שבגופי מים מפני שבישראל רוב גופי המים ידידותיים מאד בהשוואה לשאר העולם.
מזג האוויר החם והחגים שבפתח ממשיכים להניע רבים לנופש וטיולים בארץ ובחו"ל ורבים בוחרים בטיולים הכוללים מים: ים, בריכות, ראפטינג וכו. יחד עם זאת חשוב לזכור, בשטח ישנן סכנות רבות הקשורות בגופי מים והכרות מקדימה, תסייע במניעתם.
מאת: צח סרור, מומחה צוות מים זורמים – חברת מגנוס איתור וחילוץ.
כל מטייל צריך לדעת כי פעילות בגופי מים צריכה להיות מלווה ע"י מפעיל מקצועי, המקפיד לספק ציוד מתאים בעל תווי תקן בין-לאומיים ואימון לקראת הפעילות הכולל לימוד הסכנות ואופן ההתנהלות בשעת סכנה.
לא מומלץ ואף אסור לשחות בגופי מים לא מוכרים! לפני כל כניסה לגוף מים חובה לוודא, שהוא בטוח ומאושר לרחצה – ובוודאי לא להיכנס בניגוד להמלצות. הסכנה להפוך למזון לטורפים היא ממשית, וגבתה כבר חיי מטיילים רבים. מראה חיצוני רגוע או חלק של נהר לא יכול ללמד אתכם דבר על עוצמת הזרמים שבתוכו. זוהי מכשלה נפוצה שהטעתה מטיילים רבים ועלתה להם בחייהם.
-
אבובים – הסכנה הגדולה ביותר שטומנת בחובה פעילות עם אבובים היא חזותה התמימה להחריד, אף על פי שהיא מסוכנת ביותר. לשייט אבובים יש להתייחס כמו לרפטינג ויש לבצע אותו בליווי, בד"כ של קיאקים, עם קסדה וציוד נכון, וכמובן על ידי מפעיל תיירות מקצועי שדואג לבטיחות.
-
רפסודות – נהרות הם עוצמתיים ויש בהם זרמים חזקים, מפלים, בעלי חיים ושאר סכנות, לכן מומלץ לנהוג בזהירות רבה. שיט ברפסודה היא פעילות שמומלץ לבצע אך ורק בליווי מפעיל מקצועי, כשלכל המשתתפים ציוד ביטחון תיקני. לא אחת נהרגו מטיילים כשהחליטו לבנות בכוחות עצמם את הרפסודות לשיט. לא משנה כמה ידע לכאורה צברתם מניסיון בבית – במקומות שאינם מוכרים לכם, הידע הזה אינו תקף ואף עלול לסכן אתכם.
-
רפטינג – פנה רק לחברות רפטינג סופר – מקצועיות, שיש להן ציוד מודרני וחדיש, המלוות את השיט בקיאקים ועורכות אימון מקדים למשתתפים. וודא שאין על הסירה יותר מדי אנשים, או יותר משקל ממה שהיא יכולה לשאת, שחגורת הציפה תקנית וכוללת רתמות גם בין הרגליים. קסדה היא חובה בראפטינג ועליה להיות מתאימה לרפטינג. קסדת רפטינג הינה קסדת ¾ המכסה גם את החלק האחורי של הראש. קסדת טיפוס למשל, לא בנויה להחזיק על הראש בזרם ואינה מכסה את החלק האחורי של הראש. גם במקרה הזה, בדיוק כמו חגורת בטיחות ברכב, זה מה שעושה את ההבדל.
-
הפלגות, שיט ומעבורות – מומלץ להפליג רק בחברות רציניות ולא להתפתות להפלגות פיראטיות (דייגים ושאר מיני הרפתקאות). חשוב להשתדל לא להיקלע למזג אוויר סוער, לכן תמיד כדאי לבדוק את תחזית מזג האוויר טרם ההפלגה, לבדוק את איכות המפעיל, והכי חשוב – לוודא שיש ציוד ביטחון.
-
ים – רחצה ופעילות ספורטיבית בים הם תענוג אמיתי אך גם מסוכנים במצבים מסויימים. מומלץ מאד לבחור במקום בו הפעילות הזו מקובלת ולהמנע ממנה במקומות מבודדים.
זכרו: כדי להנות מהטבע באופן מקסימלי, יש להערך אליו בהתאם.