ראשי קולינריה יין ואלכוהול לקראת חג הפסח יקב טפרברג משיק יין חדש רוזה IMPRESSION 2018 ושני בצירים חדשים מלבק אסנס 2016 ודבוטאז' 2017
לקראת חג הפסח יקב טפרברג משיק יין חדש רוזה IMPRESSION 2018 ושני בצירים חדשים מלבק אסנס 2016 ודבוטאז' 2017
אבי בר כתב ב: "חדשות ישראל בעסקים"19/03/2019יין ואלכוהול, צרכנות, קולינריה
לקראת חג הפסח יקב טפרברג משיק יין חדש רוזה IMPRESSION 2018 ושני בצירים חדשים.!
אביב הגיע פסח בא עם ניחוח של פריחה והתחלות חדשות וזה זמן ליהנות מהנאות קטנות המאחדות את המשפחה.
לקראת חג הפסח יקב טפרברג משיק יין חדש רוזה IMPRESSION 2018 ושני בצירים חדשים מלבק אסנס 2016 ודבוטאז' 2017
====================
רוזה אימפרשיין 2018
צלם: אייל קרן
שם הסדרה: IMPRESSION
שנת בציר: 2018
הרכב זני: 40% גראנש 60% ברברה
מקור הענבים: כרם עמק אילון
בציר: מכני בשעות הלילה
נתוני בציר ממוצעים: בריקס: 22.9 חומצה [ג/ל]: 6.1 pH: 3.3
תהליך ייצור היין:
ענבי הגראנש והברברה הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני , כל זן היה ברמת ההבשלה המיטבית.
עם הגעתם ליקב בוצעה הפרדה בין הענבים לבין השידראות והענבים נכנסו לריסוק והועברו לפרס הפניאומאטי להשרייה קצרה על מנת למצות ארומה וצבע עדין מהזגים.
עם סיום ההשריה הקצרה הענבים נסחטו בסחיטה עדינה ואיטית על מנת לקבל תירוש ענבים מעט אדמדם ועשיר.
המיץ שנסחט קורר והועבר למיכל נירוסטה מקורר ומבודד לשהייה של כ- 24 שעות לשקיעה של המשקעים. לאחר סיום השקיעה, נעשתה שפייה למיץ הנקי אל מיכל נירוסטה נוסף לתסיסה האלכוהולית שערכה כ-22 ימים בטמפרטורה של 13 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו. , לאחר ייצובו של היין פאנל הטועמים של היקב בחר את הבלנד הסופי.
תיאור היין: היין ססגוני ומלא חן, מלווה בפרי הדר ופרחוניות יפה ותיבול עדין. היין יבש, בעל חמיצות צעירה ורעננה ונוכחות פרי צעיר .
אנליזת היין: סוכר: יבש כהל [ב-%]:12.7 pH: 3.35 חומציות [ג/ל]: 6.8
לשתייה החל מהוצאתו לשוק.
מחיר : 40 ₪
====================
מלבק אסנס 2016
צלם: אייל קרן
הרכב זני: 100% ענבי מלבק
מקור הענבים: עמק איילון
כרם המלבק הנמצא בעמק איילון נטוע בתוואי הנחל . הכרם נטוע על כנת SO4 וקלון 595 של זן המלבק . קלון זה הינו ממוצא צרפתי . כנת SO4 הינה כנה בעלת עוצמת צימוח בינונית הממתנת את עוצמת הצימוח של זן המלבק. שילוב הכנה והרוכב בתנאי האקלים של עמק אילון הינם שילוב המבטיח ענבי איכות.
כמו כן, להעצמת האיכות ,הכרם עבר מספר דילולי אשכולות על מנת להגיע לענבים איכותיים בעלי ריכוז גבוה של ארומות וטעמים .
הבציר: מכני בשעות הלילה המאוחרות
נתוני בציר :
בריקס
|
26.3
|
חומציות [ג/ל]
|
5.9
|
pH
|
3.59
|
תהליך ייצור היין :
ענבי המלבק הגיעו ליקב בשעות הלילה המאוחרות , לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי המלבק למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking העלנו את הטמפרטורה, הוספו השמרים והחלה התסיסה האלכוהולית בטמפרטורה של 27 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך כ-שלושה ימים . עם סיום ההשריה -extended maceration , סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בעיקר בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות ואחוז נמוך בחביות עץ שנה שנייה למשך 18 חודשים . לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין.
לאחר בקבוקו, היין המשיך להתבגר בבקבוק למשך כ-6 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.
תיאור היין :
היין בעל צבע מלא עוצמתי ועמוק , באף עולות ארומות מורכבות ועשירות של פירות אדומים בשלים, ,נגיעות טבק ושוקולד ובשר ועץ אלון צרפתי.
היין רך ,בעל גוף מלא ,טנינים בשלים , איזון וסיומת ארוכה וטובה.
מאפייני היין: היין בעל איזון בטעמי הפרי והעץ.
אנליזת היין :
סוכר [ג/ל]
|
יבש
|
כהל [ב-% ]
|
14.5
|
חומציות [ג/ל]
|
6.2
|
pH
|
3.65
|
לשתייה החל מ : הוצאתו לשוק אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות
הצעת הגשה : בטמפרטורה של 18 מעלות עם ברווז צלוי ברוטב עשיר או גבינות מלאות וחריפות.
מחיר : 100 ₪
====================
דבוטאז' 2017
צלם: אייל קרן
שם הסידרה: אינספייר
שנת בציר : 2017
הרכב זני : 55% ענבי מלבק 45% ענבי מרסלן
מקור הענבים : ענבי המלבק והמרסלן מגיעים מחלקות איכותיות מעמק איילון
הבציר : מכני בשעות הלילה המאוחרות
ממוצע נתוני בציר :
בריקס
|
24.1
|
חומצה [ג/ל]
|
5.3
|
pH
|
3.75
|
תהליך ייצור היין :
ענבי המלבק הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר שנבצרו בבציר מכני. לאחר ריסוק עדין הותססו הענבים משך של כשבעה ימים בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר סחיטה עדינה והיין ללא הקליפות הועבר למיכל נירוסטה מבודד ומקורר לתסיסה מאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
ענבי המרסלן שנבצרו מאוחר יותר עברו תהליך דומה אם כי משטרי ההמטרה למיצוי טעמים, ארומות וצבע היו שונים בהשוואה למלבק
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית, היינות השונים החלו את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות , רובם חדשות , למשך כ- 8 חודשים.
לאחר התבגרות היין בחביות פאנל הטועמים החליט על ההרכב הסופי של ממסך זה
תיאור היין :
היין עוצמתי בצבעו המלא והעמוק. מגוון רחב של ארומות פרות אדומים, דובדבן ופטל בבשלות מלאה משתלבות עם ניחוחות עץ האלון בעטיפה משלימה. בפה, היין הינו בעל גוף מלא ומרוכז. עפיצות עדינה מעצימה את מבנה היין המבטיח הנאה כעת אולם היין ימשיך ויתפתח בשנים הקרובות.
אפייני היין: היין בעל איזון בטעמי הפרי והעץ. יין מורכב, בעל
אנליזת היין :
סוכר
|
יבש
|
כהל [ב-%]
|
13.7
|
pH
|
3.7
|
חומציות [ג/ל]
|
5.95
|
לשתייה החל מ : הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת בבקבוק רק תיטיב עמו
הצעת הגשה : בטמפרטורה של 18 מעלות עם בשר אדום צלוי או גבינות חריפות
מחיר: 60 ₪