כותרות אחרונות
Search

מתכון חגיגי ומנצח לערב חג ראש השנה – באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית

מתכון חגיגי ומנצח לערב חג ראש השנה

באדיבות: עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לסוכרת והשמנה

 

סלמון עם תפוזים ורימונים

 

צילום: יח"צ

 

מנה צבעונית, חגיגית, מתאימה לסעודת ראש השנה, וקלה להכנה

רכיבים (ל-4 סועדים)

  • בצל אדום קטן, קצוץ

  • פילה של דג סלמון, כ-700 גרם)

  • ½ כפית מלח

  • תפוז בינוני קלוף ופרוס לפרוסות דקות

  • כוס גרגירי רימון

  • 2 כפות שמן זית משובח

  • 1 כף שמיר טרי, קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. חממו מראש את התנור לחום של 200 מעלות. הכינו תבנית אפיה גדולה והניחו עליה יריעת אלומיניום. הניחו את הבצל בשכבה אחת על האלומיניום. הניחו את הסלמון, בזקו עליו מלח. סדרו את פלחי התפוז על הדג. פזרו גרגירי רימון. זלפו שמן זית. הניחו שכבת כיסוי של יריעות אלומיניום הצמידו את הקצוות וסגרו היטב מכל הצדדים.

  2. אפו 25-30 דקות, או עד שניתן לפורר את הדג עם מזלג. היזהרו כאשר אתם פותחים את אריזת האלומיניום כיוון שהיא אוגרת אדים חמים. הניחו על צלחת הגשה ובזקו שמיר רענן.

מידע תזונתי למנה

 

307 קלוריות

19 גרם שומן (מתוכו 3 גרם שומן רווי)

76 מ"ג כולסטרול

247 מ"ג נתרן

8 גרם פחמימות

26 גרם חלבון

 

המנה המוצעת טעימה ומזינה מאוד –  עשירה בחלבון ובשומן בלתי רווי אשר עיקרו הוא האומגה 3 מהסלמון ודלה יחסית בפחמימות. במקביל החלבון והשומן מעכבים את קצב פירוק המנה למרכיביה, כך שגם כמות הפחמימות הנמוכה הקיימת בה מגיעה בקצב איטי לדם. בנוסף, הרימון והתפוז תורמים נוגדי חמצון אשר מהווים מרכיב חשוב בתזונתינו ומסייעים במניעת מחלות שונות.