מתכון חגיגי ומנצח לערב חג ראש השנה
באדיבות: עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לסוכרת והשמנה
סלמון עם תפוזים ורימונים
מנה צבעונית, חגיגית, מתאימה לסעודת ראש השנה, וקלה להכנה
רכיבים (ל-4 סועדים)
-
בצל אדום קטן, קצוץ
-
פילה של דג סלמון, כ-700 גרם)
-
½ כפית מלח
-
תפוז בינוני קלוף ופרוס לפרוסות דקות
-
כוס גרגירי רימון
-
2 כפות שמן זית משובח
-
1 כף שמיר טרי, קצוץ
אופן ההכנה
-
חממו מראש את התנור לחום של 200 מעלות. הכינו תבנית אפיה גדולה והניחו עליה יריעת אלומיניום. הניחו את הבצל בשכבה אחת על האלומיניום. הניחו את הסלמון, בזקו עליו מלח. סדרו את פלחי התפוז על הדג. פזרו גרגירי רימון. זלפו שמן זית. הניחו שכבת כיסוי של יריעות אלומיניום הצמידו את הקצוות וסגרו היטב מכל הצדדים.
-
אפו 25-30 דקות, או עד שניתן לפורר את הדג עם מזלג. היזהרו כאשר אתם פותחים את אריזת האלומיניום כיוון שהיא אוגרת אדים חמים. הניחו על צלחת הגשה ובזקו שמיר רענן.
מידע תזונתי למנה